Μία δεύτερη οθόνη για τον φορητό υπολογιστή ή το κινητό σου θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ για παρουσιάσεις).

Οι φορητοί προβολείς (projectors) αποτελούν μία λύση ωστόσο μία εκστρατεία στο Kickstarter προτείνει κάτι διαφορετικό: ένα πτυσσόμενο συνδυασμό προβολέα-οθόνης που είναι σε θέση να ανοιγοκλείνει όπως μία ομπρέλα. Η λύση ονομάζεται SPUD (Spontaneous Pop-Up Display) και όταν είναι “κλειστή” ή διπλωμένη μοιάζει με ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο ενώ όταν είναι “ανοιχτή” μοιάζει με “softbox” ή light diffuser, σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι στο στούντιο τους.

 

O προβολέας βρίσκεται στο πίσω μέρος της κατασκευής και ρίχνει την εικόνα σε ένα πανί/ οθόνη με διαγώνιο 24 ιντσών. Η αυτονομία της συσκευής έχει αξιολογηθεί στις τρεις ώρες –με μέγιστη φωτεινότητα - και στο πίσω μέρος της κατασκευής υπάρχουν υποδοχές USB και HDMI. Επίσης παρέχεται συμβατότητα με μία σειρά από υπηρεσίες streaming όπως με Chromecast και Roku.

 

Οι τιμές για το SPUD στο Kickstarter ξεκινούν από τα $374 (με τέτοιο κόστος κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα pico projector από την Sony αν και με το SPUD δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το που θα προβάλεις την εικόνα).

 

 

Link.png Site: TheVerge