Στο καινούριο κινηματογραφικό συγκρότημα του Τόκυο, που θα κάνει τα εγκαίνιά του αυτό το Σαββατοκύριακο, οι επισκέπτες δεν θα εντυπωσιαστούν μόνο από τις εγκαταστάσεις και τις τεράστιες οθόνες. Το Piccadilly cinema στο Shinjuku του Τόκυο θα είναι το πρώτο μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη τηλεόραση που έχει κατασκευαστεί, την Sharp 108 ιντσών LCD.

Η οθόνη, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν πρωτότυπο στην έκθεση τεχνολογίας CES 2007, είναι η μεγαλύτερη LCD που διατίθεται από κάποιον κατασκευαστή, κάτι που ήταν εφικτό επειδή η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα ένα καινούριο εργοστάσιο στην Ιαπωνία που μπορεί να φτιάξει γυαλιά μεγάλα αρκετά ώστε να κατασκευαστεί η οθόνη.

 

Το εργοστάσιο, στο Kameyama της δυτικής Ιαπωνίας, μεταχειρίζεται τα λεγόμενα 8ης γενιάς γυαλιά, των οποίων οι διαστάσεις είναι 2.2 επί 2.5 μέτρα. Πολλαπλές απεικονίσεις δημιουργούνται, συνήθως, για κάθε γυαλί- π.χ. το γυαλί 8ης γενιάς είναι κατάλληλο για την κατασκευή 8 ταμπλό των 46 ιντσών το καθένα ή 6 ταμπλό των 52 ιντσών- αλλά στην περίπτωση της συγκεκριμένης οθόνης, ολόκληρο το κομμάτι γυαλί χρησιμοποιήθηκε.

 

Για το λόγο αυτό, είναι σχεδόν μια μεγαλύτερη οθόνη να κάνει την εμφάνισή της μέχρι ένα πιο εξελιγμένο εργοστάσιο κατασκευαστεί και για την ώρα καμιά άλλη LCD εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο.

 

Στο Piccadilly, η οθόνη έχει τοποθετηθεί στο σαλόνι του τρίτου ορόφου, σε ιδιαίτερα περίοπτη θέση και θα χρησιμοποιείται για την προβολή των trailers προσεχών ταινιών.

 

Με την «πρεμιέρα» της οθόνης στο Piccadilly, η Sharp στοχεύει στην προώθηση τέτοιων τηλεοράσεων στην αγορά, σαν προϊόν, όμως, κατά παραγγελία. Απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς χρήστες ιδιαίτερα στο χώρο του θεάματος και των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Η τιμή της; 103.000 δολάρια ή περίπου 65 χιλιάδες ευρώ.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr