Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από την επίσημη ανακοίνωση του, και το Nokia Lumia 520 συνεχίζει να κάνει πωλήσεις αποδεικνύοντας ότι είναι το πιο επιτυχημένο προϊόν από όλα τα smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Phone που έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα.

Το μυστικό της επιτυχίας του ήταν -και είναι- ο πολύ καλός λόγος απόδοσης/ τιμή που επιδεικνύει ακόμα και σήμερα, που ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος. Η Microsoft θέλει να επαναλάβει την εμπορική αυτή επιτυχία με το Nokia Lumia 530, το οποίο φαίνεται να ακολουθεί την ίδια συνταγή.

 

Αν και ξεκινάμε μάλλον… ανάποδα, κατά την άποψη μας το Lumia 530 δεν δικαιολογεί την αναβάθμιση από το Lumia 520. Είναι ωστόσο μία αρκετά ανταγωνιστική πρόταση στην πολύ οικονομική (low-end) κατηγορία. Είναι ιδανικό για χρήστες που δεν είχαν έως σήμερα εμπειρία από ένα smartphone, για χρήστες νεαρής ηλικίας ή για εκείνους που θέλουν να επενδύσουν λίγα χρήματα για την αγορά ενός smartphone κ.ά.

 

 

Το πλέον οικονομικό smartphone με Windows Phone της Microsoft –το λογότυπο της Nokia σύντομα θα εξαφανιστεί από όλη την γκάμα των συσκευών- έχει καλά στοιχεία και σε συνδυασμό με το αρκετά χαμηλό κόστος του αποτελεί μία αρκετά καλή πρόταση στην κατηγορία. Υπάρχουν ορισμένα ωστόσο πράγματα που φανερώνουν ότι η Microsoft αποφάσισε να επανατοποθετήσει την συσκευή στην αγορά, ώστε να την καταστήσει ακόμα πιο οικονομική και ακόμα πιο ανταγωνιστική ώστε να απευθυνθεί σε περισσότερους χρήστες, αλλά η Αμερικάνικη εταιρεία φαίνεται πως πήρε κάποιες αποφάσεις που δεν χωνεύονται εύκολα, και μάλιστα σε μία εποχή που ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος.

 

Από την άλλη, η Αμερικάνικη εταιρεία φρόντισε ώστε τουλάχιστον αυτή την περίοδο να έχει τρεις συσκευές στην αγορά -και σε χαμηλή κατηγορία τιμής- οπότε μπορεί να καλύψει περισσότερες ανάγκες και απαιτήσεις και μάλιστα χωρίς σημαντικές διαφορές στο κόστος (αναφερόμαστε στα Nokia Lumia 520, Lumia 530 και Lumia 630 που πωλούνται και σε εκδόσεις Dual SIM μάλιστα).

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Nokia Lumia 530