Ένα ακόμη οικονομικό ρεκόρ κατέγραψε η Apple, καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που η αποτίμησή της έφτασε τα 800 δισ. δολάρια.

Η επίδοση αυτή έρχεται σχεδόν δύο χρόνια αφότου έσπασε το “φράγμα” των 700 δισ. δολαρίων, καθώς η μετοχή της σημείωσε άνοδο 33% μέσα στο τελευταίο έτος και σχεδόν 50% από τις αμερικανικές εκλογές, τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να αντιπροσωπεύει περίπου το 4% των 21,7 τρισ. δολαρίων που αποτιμώνται συνολικά όλες οι επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500. Αν μάλιστα αυτή η πορεία συνεχιστεί χωρίς κάποια κάμψη, τότε μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή της αξία, δηλαδή η αποτίμηση του συνολικού χαρτοφυλακίου των μετοχών της.

 

“Με δεδομένο πως η Apple διαθέτει περιορισμένο αριθμό προϊόντων, πραγματικά έχει κυριαρχήσει στην αγορά με έναν τρόπο που λίγες επιχειρήσεις έχουν πετύχει, ενώ έχει καταφέρει να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές”, σημειώνει ο Rick Meckler, πρόεδρος της χρηματιστηριακής LibertyView Capital Management.

 

Link.png Site: Guardian