Για ακόμα μία φορά έρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση για το φιξάρισμα των τιμών E-Book στο iBookstore, μία υπόθεση που ξεκίνησε με το λανσάρισμα της υπηρεσίας στο iPad το 2010. Τότε η Apple δεν αποδέχτηκε τη δικαστική απόφαση, κάτι που μάλλον τώρα θα της στοιχίσει αρκετά.

Σύμφωνα με την επαρχιακό δικαστή των Η.Π.Α. Denise Cote η Apple φαίνεται να συνωμότησε με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους για να αυξηθεί η τιμή της ψηφιακής διάθεσης των βιβλίων τους, αρκετά παραπάνω από όσο τα διέθετε μέχρι τότε η Amazon. Αντιπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως η Apple δεν έκανε τίποτα κακό, αντίθετα μάλιστα έδωσε στους καταναλωτές περισσότερες λύσεις, σταματώντας το μέχρι τότε μονοπώλιο της Amazon, ενώ ταυτόχρονα έδωσε στους εκδότες μία νέα πλατφόρμα.

 

Η Apple αναμένεται να κάνει ένσταση στην εν λόγω δικαστική απόφαση, καθώς πιστεύει πως δεν έκανε τίποτα παράνομο που να την καθιστά υπαίτιο. Πάντως ήδη οι περισσότεροι εκδότες έχουν συμμορφωθεί με την απόφαση και έχουν μειώσει τις τιμές των ψηφιακών τους βιβλίων.

 

Link.png Site: http://allthingsd.com/20130710/apple-loses-e-book-antitrust-trial/[/url]']allthingsd.com