Η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών απτικής ανάδρασης (haptic feedback) Immersion κατέθεσε αγωγή κατά των εταιρειών Apple και AT&T, για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Immersion κατηγορεί την Apple ότι οι συσκευές iPhone 6/ 6 Plus, iPhone 6s/ 6s Plus και Watch/ Watch Sport/ Watch Edition παραβιάζουν δύο από τις ευρεσιτεχνίες της. Πρόκειται για την ευρεσιτεχνία no. 8.619.051 με την ονομασία “Haptic Feedback System with Stored Effects” και no. 8.773.356 με την ονομασία “Method and Apparatus for Providing Tactile Sensations”. Τα iPhone 6s και 6s Plus, σύμφωνα με την Immersion παραβιάζουν και μία τρίτη ευρεσιτεχνία, την no.8.659.571 με την ονομασία “Interactivity Model for Shared Feedback on Mobile Devices”.

 

Όπως επισημαίνει το Apple Insider, οι συσκευές της Apple είχαν από πάντα συστήματα απτικής ανάδρασης, ωστόσο η Apple αναβάθμισε τις νέες συσκευές της και τις εφοδίασε με την “Taptic Engine”, για να τους δώσει χαρακτηριστικά 3D Touch/ Force Touch. Πέρα από την αγωγή, στην οποία η Immersion ζητάει αποζημίωση, η εταιρεία από την Καλιφόρνια υπέβαλε επίσης καταγγελία στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου (ITC) των ΗΠΑ, ζητώντας να απαγορευτεί η εισαγωγή και η πώληση των προϊόντων της Apple που παραβιάζουν τις ευρεσιτεχνίες της στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Το 2008, η Immersion και η Apple είχαν πολύ καλύτερες σχέσεις, και μάλιστα τότε είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες, ότι οι νέες συσκευές της Apple θα διέθεταν σύστημα απτικής ανάδρασης. Η Apple πάντως, δεν είναι η μοναδική εταιρεία που η Immersion αντιμετώπισε στο δικαστήριο. Η εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων haptic feedback έδωσε μάχη με την Microsoft το 2007 και το 2012 με τις Google/ Motorola.

 

Link.png Site: Engadget