Μπορεί για πολλούς οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις των iPhone το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2015 να ήταν υπεραισιόδοξες, η Apple όμως φρόντισε όχι μόνο να τις επιβεβαιώσει αλλά και να τις ξεπεράσει, ανακοινώνοντας για μια ακόμη φορά τεράστια κέρδη.

Αναλυτικά, η Apple παρουσίασε έσοδα 74.6 δισ. δολαρίων, με τα καθαρά κέρδη να είναι εξίσου εντυπωσιακά και συγκεκριμένα στα 18 δισ. δολάρια. Η πορεία της εταιρείας στην Κίνα είναι εντυπωσιακή, σημειώνοντας αύξηση στα έσοδα 70% σε σχέση με πέρσι.

 

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus βρίσκονται σε τροχιά να θεωρηθούν τα πιο επιτυχημένα smartphone της εταιρείας αφού κυρίως αυτά τα μοντέλα βρίσκονται πίσω από τις πωλήσεις ρεκόρ των 74.4 συσκευών που ανακοίνωσε πριν λίγο η εταιρεία, σε διάρκεια μόλις τριών μηνών. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, η Apple πωλούσε κατά το χρονικό διάστημα αυτό, 34.000 iPhone κάθε ώρα και κάθε μέρα ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι, η εταιρεία είχε διαθέσει 51 εκατομμύρια iPhone.

 

linechart.png

 

Αντίθετη πορεία χαράσσει το δεύτερο best seller της Apple, το iPad, το οποίο αν και σημείωσε πωλήσεις 21.4 εκατομμυρίων συσκευών, για ένα ακόμη οικονομικό τρίμηνο σημείωσε πτώση σε σύγκριση με το περσινό διάστημα όταν και είχε διαθέσει στην αγορά 26 εκατομμύρια συσκευές.

 

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν και οι πωλήσεις των υπολογιστών της Apple, με πωλήσεις 5.5 εκατομμυρίων Macs έναν 4.8 πριν ένα χρόνο.

 

Στα πλαίσια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Tim Cook έδωσε και ένα πιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα κυκλοφορήσει το Apple Watch, το έξυπνο ρολόι της Apple, κάτι που θα γίνει τελικά τον Απρίλιο. Αρχικά η εταιρεία είχε δηλώσει ότι αυτό θα γινόταν «στις αρχές του 2015».

 

Link.png Site: Apple Investor

Link.png Site: Macrumors