Κανένα παιχνίδι δεν έμοιαζε με το Grim Fandango όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1998, και σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι που να το πλησιάζει.

Το Grim Fandango της Lucasarts, που είχε δημιουργήσει κλασικούς τίτλους όπως τα Monkey Island και Sam & Max κυκλοφόρησε σε μία μάλλον... δύσκολη -για την εμπορική του επιτυχία- περίοδο, με τεράστιους αντιπάλους, όπως τα Half-Life, Metal Gear Solid και The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

 

Παρόλα αυτά, το δημιούργημα της Lucasarts με τον καιρό κέρδισε του gamers και σήμερα αποτελεί ένα κλασικό τίτλο, που ανήκει στα καλύτερα του είδους. Πρόκειται για ένα adventure, με πολλά στοιχεία μυστηρίου, μεξικανικού φολκλόρ και "film noir", που διηγείται την ιστορία του Manny Calavera, ενός πωλητή από το Τμήμα Θανάτου που βοηθάει τις χαμένες ψυχές να βρουν καλύτερα ταξιδιωτικά πακέτα για την χώρα των νεκρών.

 

Η δουλειά του είναι να βρει το καλύτερο ταξιδιωτικό πακέτο για τους πελάτες του, το οποίο καθορίζεται ανάλογα με την ζωή του αντίστοιχου πεθαμένου.

Σύμφωνα με το πόσο σωστά έχει ζήσει ο καθένας, θα του δοθεί και πιο γρήγορο μεταφορικό μέσον για να φτάσει στον τελικό προορισμό.

 

Στην αρχή του παιχνιδιού βλέπουμε ότι ο Manny αναγκάζεται να γίνει ντετέκτιβ όταν ανακαλύπτει μια πλεκτάνη της εταιρίας όπου δουλεύει. Η αναζήτησή του τον οδηγεί μέσα από ένα δίχτυ διαφθοράς, απάτης και δολοφονιών.

 

 

 

 

Χάρη στην "Remastered" έκδοση του παιχνιδιού -που αποτελεί το προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Double Fine και του δημιουργού του παιχνιδιού Tim Schaffer και της ομάδας του- και οι σύγχρονοι gamers μπορούν να ανακαλύψουν την μαγεία του Grim Fandango.

Η ιστορία ή πλοκή και η αισθητική παραμένουν όμοια σε σχέση με την πρωτότυπη έκδοση, ωστόσο τώρα προστέθηκαν υψηλής ανάλυσης υφές για ακόμα καλύτερα γραφικά, έγιναν επεμβάσεις για ακόμα πιο ρεαλιστικό φωτισμό, ηχογραφήθηκε ξανά η μουσική ενώ έγιναν σημαντικές βελτιώσεις στον χειρισμό κ.ά.

Η επανασχεδιασμένη έκδοση του θρυλικού adventure της LucasArts είναι διαθέσιμη για PlayStation 4, PlayStation Vita, PC, Mac, και Linux.

 

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: Wikipedia