Φαίνεται ότι η Nintendo αναθεωρεί τον αριθμό πωλήσεων που θα σημειώσει το Wii U προς τα κάτω, αφού αποδεικνύεται τελικώς ότι δεν θα μπορέσει η νέα κονσόλα να συνεχίσει την παράδοση των πωλήσεων που σημείωσε ο προκάτοχός του, το αρχικό Wii.

Συγκεκριμένα η εταιρεία πούλησε 3.06 εκ. συσκευές Wii U παγκοσμίως από την διαθεσή του τον περασμένο Νοέμβριο, αριθμός λίγο μικρότερος σε σχέση με τα 3.19 εκ. του Wii το 2006, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Πλέον φαίνεται ότι δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συνεχιστεί. Τον περασμένο Νοέμβριο δήλωσε δημοσίως ότι σκοπεύει να διαθέσει περίπου 5.5 εκ. Wii U συσκευές μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Πλέον οι αναθεωρημένες προβλέψεις κατεβάζουν τον αριθμό αυτό στα 4 εκ., κάτι που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Nintendo αναμένεται να διαθέσει λιγότερες από 1 εκ. συσκευές μέσα στους τρείς πρώτους μήνες του 2013. Αναμενόμενο είναι κατά πολλούς, οι πωλήσεις να σημειώσουν μια μικρή πτώση, καθώς απομακρυνόμαστε από την περίοδο διακοπών. Εντούτοις όμως oι πωλήσεις κινούνται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, δεδομένου ότι ο προκάτοχός του είχε φθάσει τις 5.84 εκ μονάδες μέχρι τον Μάρτιο του 2007 και εκτοξεύθηκε στα 20.13 εκ. μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Όπως άλλωστε ανέφερε και η ίδια η Nintendo, η διάθεση του Wii U είχε σημαντικό αντίκτυπο στα έσοδα που σημείωσε, καθώς αναμένεται να κλείσει το τρέχων οικονομικό έτος με λειτουργικές απώλειες αν και οι αλλαγές στην συναλλαγματική ισοτιμία για το γιεν Ιαπωνίας θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να σημειώσει μικρό κέρδος.

 

Σε καλύτερη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται το λογισμικό του Wii U, με συνολικά 11 εκ. παιχνίδια Wii U να έχουν πουληθεί διεθνώς, με πάνω από 2 εκ. να καταλαμβάνει το New Super Mario Bros. U και το NintendoLand. Δεδομένης της αναθεώρησης των πωλήσεων της δημοφιλούς κονσόλας, αναθεωρήθηκε και ο αριθμός των πωλήσεων του λογισμικού, από 24 εκ. στα 16 εκ.

 

Η εικόνα του Nintendo 3DS στην αγορά παρουσιάζει σαφή βελτίωση, έπειτα από την σημαντική μείωση τιμής του το 2011. Η συσκευή πούλησε περίπου 30 εκ. μονάδες παγκοσμίως χάρη στην επιτυχία των τίτλων New Super Mario Bros. 2 (5.96 εκ. σε πωλήσεις) και Animal Crossing: New Leaf (2.73 εκ.).

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gaming/2013/01/nintendo-cuts-wii-u-sales-projections/[/url]']arstechnica.com