Η Sony μόλις ανακοίνωσε το PlayStation 4 Pro, μια νέα παιχνιδοκονσόλα η οποία θα υποστηρίζει παιχνίδια με ανάλυση 4K και η οποία θα κυκλοφορήσει φέτος.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, αυτή μοιάζει αρκετά με του PlayStation 4 Slim, περιλαμβάνοντας ένα ακόμη «επίπεδο». H εταιρεία έδωσε μερικές γενικές πληροφορίες γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου PlayStation που είναι σίγουρα εντυπωσιακά. Συγκριτικά με το PlayStation 4, η Pro έκδοση δε θα διαθέτει μόνο διπλάσιες επιδόσεις στον τομέα της GPU αλλά ακόμα καλύτερες ενώ όλα τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα θα μπορούν να αναπαραχθούν κανονικά και στη νέα κονσόλα. Επιπλέον οι επιδόσεις τους μπορεί να είναι καλύτερες στο PlayStation 4 Pro, φτάνει ο κατασκευαστής τους να κυκλοφορήσει ένα patch προκειμένου να αξιοποιήσει τα νέα χαρακτηριστικά.

 

Ο αποθηκευτικός χώρος του PS4 Pro θα φτάνει το 1TB ενώ η Sony προχώρησε σε μερικά εντυπωσιακά demos που έδειχναν την αλλαγή που φέρνει η πολύ μεγαλύτερη ανάλυση στα παιχνίδια, με σημαντικά περισσότερη λεπτομέρεια. Στα παιχνίδια που προβλήθηκαν ξεχώρισαν τα Deus Ex: Mankind Divided and For Honor, Watch Dogs 2, Days Gone και Horizon Zero Dawn. Το τελευταίο δεν υποστηρίζει μόνο 4K ανάλυση αλλά και την τεχνολογία HDR όπως και το Xbox One S το οποίο χαρίζει πιο πλούσια και φωτεινά χρώματα, με μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών σκηνών. Μάλιστα η υποστήριξη HDR θα έρθει πολύ σύντομα και σε όλα τα PlayStation 4, μέσω αναβάθμισης που θα κυκλοφορήσει η Sony.

 

 

Η παρουσίαση της Sony περιλάμβανε και άλλες ανακοινώσεις γύρω από παιχνίδια που θα υποστηρίζουν το PlayStation 4 Pro όπως δύο παιχνίδια της σειράς Call Of Duty, τo Infinite Warfare και το Modern Warfare. Το ίδιο ισχύει και για το FIFA 16, το Battefield 1 ενώ υπήρξαν και ανακοινώσεις εφαρμογών που θα διαθέτουν 4K HDR περιεχόμενο όπως το Netflix και το YouTube.

 

Το PlayStation 4 Pro θα κυκλοφορήσει αυτή τη χρονιά, στις 10 Νοεμβρίου με τιμή €399, κάτι που της δίνει σαφές προβάδισμα έναντι της Microsoft και του Project Scorpio που φέρνει την 4K ανάλυση στο Xbox στα τέλη του 2017 όταν και θα κυκλοφορήσει.

 

Ενημέρωση 8/9, 13:54 - Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το PlayStation Pro θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα με προτεινόμενη τιμή διάθεσης τα €412.