Πριν λίγη ώρα, η Sony, στα πλαίσια του συνεδρίου GDC, έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου περιφερειακόυ του PlayStation 4, του PlayStation VR, το οποίο τελικά θα καθυστερήσει να κάνει την εμφάνιση του.

Συγκεκριμένα, το PlayStation VR θα εμφανιστεί στα καταστήματα της Ευρώπης τον προσεχή Οκτώβριο, με την τιμή του να έχει οριστεί στα €399. Εντύπωση προκαλεί ότι στην τιμή δεν περιλαμβάνεται κάποιο χειριστήριο αλλά κυρίως η κάμερα PlayStation Move η οποία είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό των κινήσεων που κάνουμε με το κεφάλι μας, και η οποία θα διατεθεί ξεχωριστά.

 

Η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας θα γνωστοποιηθεί τους επόμενους μήνες ενώ είναι ενδεικτικό ότι πριν ένα χρόνο στον ίδιο χώρο, η Sony είχε ανακοινώσει ότι το σύστημα εικονικής πραγματικότητας για το PS4 θα κυκλοφορούσε «το πρώτο εξάμηνο του 2016». Έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής τον περασμένο χρόνο, η τελική έκδοση του PlayStation VR θα ενσωματώνει OLED οθόνη 5,7 ιντσών, με Full HD ανάλυση και 360 μοιρών παρακολούθηση, ενώ η απόκριση δε θα ξεπερνά τα 18ms.

 

 

Απευθυνόμενο στην κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, ήδη σύμφωνα με τη Sony, το PlayStation VR έχει την υποστήριξη από τουλάχιστον 230 κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίοι θα έχουν περισσότερους από 50 τίτλους έτοιμους να συνοδέψουν το λανσάρισμα της συσκευής. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, η Electronic Arts σε συνεργασία με την Lucasfilm και τη Dice, δημιουργούν μια ξεχωριστή έκδοση του Star Wars: Battlefront που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες του PlayStation VR.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation 4 έχει σημειώσει πωλήσεις 36 εκατομμυρίων τεμαχίων παγκοσμίως.