Η Microsoft μέσω του Phil Spencer, επιβεβαίωσε στο Re/code ότι το τμήμα Xbox Entertainment Studios θα κλείσει, αλλά οι σειρές που έχουν ξεκινήσει, όπως οι Halo Nightfall και Halo: The Television Series θα ολοκληρωθούν.

Εχθές η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 18.000 θέσεις εργασίας, με λίγο περισσότερα από τα 2/3 αυτών των θέσεων να αφορούν σε υπαλλήλους της Nokia που μετακινήθηκαν στη Microsoft με την εξαγορά των 5.44 δισεκ. ευρώ. Οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν σε υπαλλήλους της Microsoft σε διάφορα τμήματα, και 200 θέσεις από αυτές βρίσκονταν στο τμήμα Xbox Entertainmetn Studios, το οποίο κλείνει.

 

Πηγές του Re/code κάνουν λόγο για ένα τμήμα χωρίς καλή οργάνωση, που πάλευε να κλείσει συμφωνίες και το οποίο δεν είχε ξεκάθαρο επιχειρηματικό σχέδιο. Δεν έχει περάσει παρά ένα μικρό χρονικό διάστημα από τότε που η Microsoft έκανε λόγο για "πρωτότυπο περιεχόμενο" με την ονομασία Xbox Originals καθώς και ένα νέο πρόγραμμα, αλλά όλα αυτά τα σχέδια τερματίζονται ή αναστέλλονται.

 

Καθώς η Microsoft εργάζεται για να επικεντρώσει τις προσπάθειες της σε ένα περισσότερο ξεκάθαρο και εστιασμένο σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών, εγχειρήματα όπως η παραγωγή ενός πρωτότυπου προγράμματος χαρακτηρίζονται σήμερα ως "περισπασμοί" από τους βασικούς στόχους της εταιρείας.

 

Link.png Site: Neowin