Η ιστοσελίδα Android Police αποκάλυψε μερικά screenshots που επιδεικνύουν τη μορφή της επόμενης μεγάλης έκδοσης του Play Store για Android.

Οι διαφορές στη σχεδίαση βασίζονται στη σχεδιαστική γλώσσα του Material Design που παρουσίασε η Google στο συνέδριο I/O πριν από λίγο καιρό.

 

Όπως φαίνεται, η σχεδίαση του Material Design δίνει έμφαση στην εικόνα που βρίσκεται στο προσκήνιο κάθε εφαρμογής, όπου είναι αυτό εφικτό. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως σε παιχνίδια και ταινίες, μπορείτε να κάνετε tap στην εικόνα για να δείτε το trailer.

 

Ειδικά σε tablet, η σχεδίαση είναι "απλωμένη" και με περιορισμένες πληροφορίες στην αρχική σελίδα του προϊόντος. Την ίδια περίπου εμφάνιση βλέπουμε και σε smartphone, απλά τα εικονίδια είναι μετατοπισμένα για καλύτερη οπτική.

 

H Google έχει ήδη ξεκινήσει τις αλλαγές στη σχεδίαση των εφαρμογών της, ακόμα και τώρα που δεν έχει κυκλοφορήσει το Android L, ώστε να είναι σταδιακή και πιο εύκολη η μετάβαση προς το Android L. Ήδη τα Google+, Google Sheets και Google Docs έχουν επωφεληθεί από το re-design. Παρ'όλα αυτά οι αλλαγές στο Play Store είναι πολυ πιο σημαντικές και ίσως έρθουν μαζί με το Android L.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από διαφορετικές κατηγορίες του Play Store και πως απεικονίζονται σε tablet ή smartphone.

 

gallery_286955_1195_80748.jpg

 

gallery_286955_1195_22135.jpg

 

gallery_286955_1195_81927.jpg

 

gallery_286955_1195_32903.jpg

 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτά που βλέπετε είναι pre-release της έκδοση του λογισμικού και όχι το τελικό, καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει ανα πάσα στιγμή μέχρι τη τελική κυκλοφορία του.

 

Link.png Site: blog.GSMArena