Όπως ίσως γνωρίζετε στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό πως η πρώτη σε πωλήσεις εφαρμογή στο Google Play, Virus Shield, όχι μόνο δεν προσέφερε προστασία στις συσκευές που είχε εγκατασταθεί αλλά ήταν μια μεγάλη απάτη, η οποία χάρη στις μεγάλες υποσχέσεις που υπήρχαν στην περιγραφή της είχε κατορθώσει να σημειώσει περισσοτερες από 10.000 λήψεις.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, το μόνο το οποίο έκανε η εφαρμογή αυτή, ήταν να αλλάζει το κόκκινο "Χ" σε ένα μεγάλο "check" θέλοντας να συμβολίσει πως η εκάστοτε συσκευή ήταν προστατευμένη.

 

Πλέον, όπως έγινε γνωστό μέσω του Android Police, η Google αποφάσισε να προσφέρει αποζημίωση σε όσους κατέβασαν αυτή την εφαρμογή, ενημερώνοντας προηγουμένως μέσω email πως η λήψη της αποζημίωσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 14 ημέρες.

 

Παράλληλα πέρα από την αποζημίωση του ποσού που πλήρωσαν, όλοι οι χρήστες θα λάβουν πίστωση 5 δολαρίων στους λογαριασμούς τους τα οποια θα μπορούν να εξαργυρωσουν σε αγορές εφαρμογών, μουσικής ή οποιουδήποτε άλλου είδους περιεχόμενο από το Google Play.

 

Link.png Site: Neowin