Το Google Photos, η δωρεάν υπηρεσία αποθήκευσης και οργάνωσης των φωτογραφιών σας που παρουσίασε πρόσφατε η Google, έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια, όμως αυτό δε σημαίνει ότι λείπουν τα προβλήματα.

Ένα σημαντικό κατά πολλούς μάλιστα ανακαλύφθηκε πρόσφατα όταν ο David Arnott της ιστοσελίδας Nashbille Business Journal ανακάλυψε ότι οι εκατοντάδες φωτογραφίες που νόμιζε ότι είχε διαγράψει, βρισκόντουσαν στο λογαριασμό που διατηρεί στο Google Photos. Μάλιστα μετά τη διαγραφή των φωτογραφιών, ο Arnott είχε προχωρήσει και σε απεγκατάσταση της εφαρμογής κάτι που κάνει ακόμα πιο σοβαρό το «πρόβλημα» αφού σύμφωνα και με πρόσφατες δοκιμές, το smartphone συνεχίζει να "ανεβάζει" τις φωτογραφίες που κάνετε λήψη, στο Google Photos.

 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση της Google να στηριχθεί στις ρυθμίσεις του Android και όχι μεμονωμένα της εφαρμογής προκειμένου όλες οι λήψεις φωτογραφιών και βίντεο του χρήστη να γίνονται αυτόματα backup στην υπηρεσία. Προκειμένου να απενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία, ο χρήστης θα πρέπει από τις ρυθμίσεις του κινητού του να εντοπίσει τη λειτουργία "Google Photo Backup".

 

Για την ώρα πάντως η Google δεν αντιμετωπίζει το όλο θέμα ως πρόβλημα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δουλεύει όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί.

 

Link.png Site: Engadget