Η HTC παρουσίασε μία συσκευή έκπληξη, και μάλιστα σε συνεργασία με την γνωστή Valve. Πρόκειται για την συσκευή HTC RE Vive, που είναι ένα headset εικονικής πραγματικότητας (VR).

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πλέον πειστική και πιο "premium" εμπειρία VR που προσφέρεται στην αγορά σήμερα. Αν όλα πάνε καλά, η έκδοση για developers θα είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή την Άνοιξη, ενώ το καταναλωτικό προϊόν θα είναι διαθέσιμο κατά την διάρκεια των διακοπών. Αν και ακόμα περιμένουμε σχετική επιβεβαίωση, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για την ίδια συσκευή που είχε διαρρεύσει πρόσφατα ότι θα παρουσίαζε η Valve με την ονομασία SteamVR.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά την ανάμιξη της HTC, δεν είναι μία λύση σαν αυτές που έχουν κυκλοφορήσει από διάφορους κατασκευαστές τελευταία και που χρησιμοποιoύν smartphones. Το VR headset HTC Vive είναι μία πρώτης τάξης συσκευή VR που συνδέεται στον υπολογιστή για πρόσβαση σε τρισδιάστατο περιεχόμενο. Το Vive Developer Edition χρησιμοποιεί δύο οθόνες ανάλυσης 1200 x 1080 pixels που ανανεώνονται με 90 καρέ το δευτερόλεπτο.

 

DSC01263a.jpg

Οι δύο εταιρείες δεν ανέφεραν λεπτομέρειες για την συσκευή, αλλά ξέρουμε ότι οι χρήστες θα μπορούν να κινούνται γύρω από εικονικά αντικείμενα σε 360 μοίρες και πως ενσωματώνει δεκάδες αισθητήρες. Λογικά, σύντομα θα μάθουμε περισσότερα για την συσκευή, ενώ και η Valve λογικά θα την παρουσιάσει -ίσως με άλλη ονομασία- στο GDC 2015 που ξεκινάει στις 2 Μαρτίου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eTITJSSRUso