Με την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της στη μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση, τη CES, η Intel επιβεβαίωσε αρκετές από τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων και προχώρησε στην εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2013 θα δούμε Ultrabooks με οθόνη αφής και τιμή $599.

Η πρόβλεψη της Intel θεωρείται αρκετά σημαντική αφού δείχνει το δρόμο προς χαμηλότερες τιμές στην αγορά PC η οποία αποτελείται κυρίως από συστήματα τα οποία κοστολογούνται κοντά στα $1000 ή και περισσότερο και απέχουν αρκετά από τις τιμές των tablet.

 

Η εισαγωγή των Ultrabook με οθόνη αφής στο χώρο αυτό ίσως αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση έναντι των Windows 8 tablets και όχι των laptops, μια κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα και την οποία η Intel θα προτιμούσε από τη στιγμή που τα Ultrabooks διαθέτουν δικό της επεξεργαστή ενώ τα tablets στηρίζονται στην τεχνολογία ARM. Όσον αφορά την αυτονομία, η Intel υπόσχεται ότι αυτή θα φτάνει τις 13 ώρες, τη μεγαλύτερη από όλες τις φορητές συσκευές που διαθέτουν επεξεργαστή της ίδιας της εταιρείας.

 

Επιπλέον η Intel προχώρησε στην παρουσίαση ενός μοντέλου αναφοράς (North Cape) το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδιο διπλό χαρακτήρα που έχουμε δει σε πολλά μοντέλα με Windows 8 το οποίο είναι πρώτα tablet αλλά με την προσθήκη πληκτρολογίου μετατρέπεται όχι σε laptop αλλά σε ultrabook. Παρόμοια συστήματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος με τιμή από $799 έως 899 και τα οποία θα τρέχουν την έκδοση των Windows 8.

 

img_0565.jpg

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2013/01/07/intel-by-the-end-of-2013-well-see-599-touch-enabled-ultrabooks/[/url]']the next web