Στην έκθεση IFA, και σχεδόν παράλληλα με την LG, η Panasonic ανακοίνωσε νέα μοντέλα τηλεοράσεων που υποστηρίζουν την τεχνολογία HDR. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και το κορυφαίο μοντέλο CZ950, μία κυρτή 4K UHD OLED TV που ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή εικόνας της εταιρείας 4K Studio Master Drive.

Η Panasonic ισχυρίζεται ότι είναι η πλέον ακριβής στην χρωματική απόδοση τηλεόραση που έχει κατασκευάσει ενώ επιπλέον έχει και πιστοποίηση THX. Η Panasonic CZ950 υποστηρίζει πλήρως συμβατή με HDR (High Dynamic Range) και καλύπτει το 90% του εύρους του επαγγελματικού χρωματικού πρότυπου DCI, για ακόμα πιο ρεαλιστική κινηματογραφική εμπειρία.

 

Όσον αφορά στην απόδοση της τηλεόρασης, οφείλεται κατά πρώτο λόγο στον επεξεργαστή 4K Studio Master Drive, που αναλύει από κάθε άποψη την οξύτητα, την φωτεινότητα και τον βαθμό χρωματικής ακρίβειας, frame-by-frame, πολλές εκατοντάδες φορές. Για να τελειοποιήσει το chip, η Panasonic συνεργάστηκε με τον Mike Sowa, έναν επαγγελματία και ειδικό στα χρώματα που εργάζεται στο Χόλυγουντ τα τελευταία 30 χρόνια με συμμετοχή σε blockbusters όπως στα Oblivion, Insurgent κ.ά.

DSC02186.jpg

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ