Αν και έχουν υπάρξει αρκετές προσπάθειες για την δημιουργία μίας έξυπνης αποσκευής και ήδη υπάρχουν λύσεις, οι περισσότερες περνούν απαρατήρητες ή είναι αρκετά ακριβές.

Όταν ωστόσο σε μία τέτοια προσπάθεια συμμετέχουν μεγάλα ονόματα, όπως οι Samsung και Samsonite, το πιθανότερο είναι να τραβήξει -το λιγότερο- την προσοχή των καταναλωτών. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να αναπτύξουν έξυπνες τσάντες και αποσκευές, που θα είναι αρκετά οικονομικές και ευκολότερα προσβάσιμες.

 

Στον εξοπλισμό τους, θα περιλαμβάνουν διάφορα χαρακτηριστικά που θα αφορούν στην τοποθεσία ή σε διάφορων ειδών ειδοποιήσεις που θα καταφτάνουν στο κινητό ή και στο smartwatch του χρήστη τους (π.χ GPS tracking, ειδοποίηση όταν κάποιος τις ανοίξει, ειδοποίηση όταν απομακρύνεστε κ.ά).

 

Και αυτά είναι μόνο η αρχή, γιατί η Samsonite εργάζεται με τις αεροπορικές εταιρείες πάνω σε αποσκευές που κάνουν... check in από μόνες τους (τις αφήνετε και δίνουν από μόνες τους τα στοιχεία για τον προορισμό, το βάρος τους κ.ά).

 

Η Samsung επίσης εργάζεται πάνω σε μία... αυτοκινούμενη βαλίτσα, που ακολουθεί τον κάτοχο της μέσα στο αεροδρόμιο επίσης (για την ώρα, ο ηλεκτρικός κινητήρας και τα μηχανικά μέρη καλύπτουν το 1/3 του μεγέθους της οπότε και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν είναι καθόλου πρακτική).

 

Για την ώρα, περιμένουμε τις έξυπνες βαλίτσες και αποσκευές των Samsung και Samsonite να φτάσουν στα καταστήματα, αλλά από ότι φαίνεται η εποχή που δεν θα χρειάζεται να τις κουβαλάμε ή να ανησυχούμε για αυτές δεν θα αργήσει.

 

Link.png Site: Engadget