Ενδεχομένως να πρόκειται για την απόλυτη σύγκλιση των τριών μεγαλύτερων υπολογιστικών πλατφορμών σήμερα: το emulating του Android στους Mac, μέσω λογισμικού της Microsoft.

Εντάξει, κάτι τέτοιο είναι μάλλον μακριά από αυτό που λέμε σύγκλιση, αλλά τουλάχιστον κάτι παρόμοιο πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

 

Κατά την διάρκεια του συνέδριου Microsoft Connect 2015 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ν. Υόρκη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει open source τον γνωστό source code editor Visual Studio Code. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στους χρήστες Mac τον Visual Studio Emulator για Android.

 

Ο Visual Studio Emulator για Android είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους developers να δοκιμάζουν και να αποσφαλματώνουν τις εφαρμογές Android τους στο desktop λειτουργικό σύστημα της προτίμησης τους. Το λογισμικό έγινε διαθέσιμο στα Windows πέρυσι και αποτελεί μέρος της σουίτας Microsoft Visual Studio 2015.

 

Η πλήρης σουίτα Visual Studio 2015 για Mac έγινε διαθέσιμη τον Απρίλιο που μας πέρασε. Αν και η Microsoft είχα ανακοινώσει πως ο Android emulator βρισκόταν καθοδόν δεν είχε δώσει στην δημοσιότητα σχετικές ημερομηνίες για την διάθεση του. Η Microsoft έχει ήδη κάνει διαθέσιμη για developers την open source έκδοση του Visual Studio Code στο GitHub.

 

Ανάμεσα επίσης στις ανακοινώσεις της εταιρείας στο συνέδριο Connect 2015 περιλαμβάνονται η άφιξη του Visual Studio Dev Essentials, που επιτρέπει στους developers να ξεκινήσουν να δημιουργούν εφαρμογές δωρεάν καθώς και ανανεωμένες συνδρομές cloud για το Visual Studio.

 

Link.png Site: SlashGear