Η κεντρική παρουσίαση της δεύτερης μέρας του συνεδρίου Build απευθύνεται παραδοσιακά στους προγραμματιστές, με τη Microsoft να επιφυλάσσει μερικές σημαντικές ανακοινώσεις.

Από τις σημαντικότερες μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της εταιρείας να συμβάλλει στην κατηγορία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα με αρκετές τεχνολογίες τις εταιρείας γύρω από τις γλώσσες προγραμματισμού και το .net developer framework.

 

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την αρχική λίστα με 24 .net projects που πλέον θεωρούνται opensource κάτω από την άδεια Apache 2.0 και στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται το "Roslyn" η αλλιώς η .net compiler πλατφόρμα η οποία μάλιστα πέρασε ζωντανά στο Codeplex κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κάτω από επευφημίες.

 

P1130206.JPG

 

Για το συντονισμό της συγκεκριμένης κίνησης αλλά και των μελλοντικών γύρω από την ένταξη και άλλων τεχνολογιών στην κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού, η Microsoft προχώρησε στη δημιουργία του ιδρύματος .Net σε συνεργασία με το Xamarin που ειδικεύεται σε εργαλεία κοινής δημιουργίας mobile εφαρμογών για όλες τις πλατφόρμες.

 

Link.png Site: .netFoundation