Αν και έχει εκφρασθεί η άποψη ότι δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές διαθέσιμες για το Windows Store της Microsoft, η ιστοσελίδα MetroStoreScanner.com έχει διαφορετική άποψη, καθώς σύμφωνα με αυτήν οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για το λειτουργικό σύστημα των Windows 8 αλλά και το Windows RT ξεπερνούν τις 50,000.

Συγκεκριμένα ο ακριβής αριθμός αυτών ανέρχεται στις 50,304 εφαρμογές αν και από τότε που έλαβε χώρα η διάθεση των Windows 8, τον Νοέμβριο δηλαδή, η συχνότητα των νέων uploads έχει μειωθεί δραματικά.

 

Αγνοώντας το γεγονός ότι στοχεύουν σε διαφορετικές αγορές το καθένα, το διαδικτυακό κατάστημα Windows 8 εφαρμογών της Microsoft αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από την αντίστοιχη υπηρεσία της Apple. Το Mac App Store παρουσιάστηκε το 2010 και πλέον διαθέτει μόλις 14,000 apps.

 

Γεγονός είναι ότι η Microsoft έχει διαγράψει μια πορεία η οποία χαρακτηρίζεται αρκετά καλή ως ένα βαθμό αφού 50.000 εφαρμογές διαθέσιμες μέσα σε μόλις 4 μήνες είναι ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Εντούτοις όμως, σύμφωνα με πολλούς, η εταιρεία πρέπει να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των προγραμματιστών για την ανάπτυξη εφαρμογών για τα Windows 8 και όχι μόνο.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/03/23/the-windows-store-crosses-50000-available-apps-for-windows-8-and-windows-rt/[/url]']techcrunch.com