Περίπου επτά μήνες πέρασαν από την επίσημη ανακοίνωση του στο Mobile World Congress, αλλά τώρα το GranitePhone είναι επιτέλους διαθέσιμο για χρήστες που είναι… παρανοϊκοί με την ασφάλεια.

Το κινητό, που αποτελεί το αποτέλεσμα συνεργασίας ειδικών σε ζητήματα ασφαλείας της Sikur με την εταιρεία Archos, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του, μοιάζει αρκετά με το Archos 50 Diamond.

 

Διαθέτει οθόνη 5,0 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1920 pixels και στο εσωτερικό του εντοπίζεται το SoC (system-on-chip) της Qualcomm, Snapdragon 615 σε συνδυασμό με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Η εμπρόσθια κάμερα υποστηρίζει ανάλυση 8,0 Megapixels ενώ η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 16 Megapixels. Η μπαταρία του κινητού είναι 2700mAh.

 

Αυτό ωστόσο που “πουλάει” το συγκεκριμένο κινητό (απαιτεί $849) είναι το ιδιαίτερα ασφαλές λογισμικό Granite OS (το οποίο βασίζεται σε κάποια άγνωστη έκδοση του Android) το οποίο με την σειρά του υπόσχεται πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, αφού τα πάντα είναι… κρυπτογραφημένα, από τον αποθηκευτικό χώρο στο σύννεφο, έως στα μηνύματα και στις κλήσεις. Σύμφωνα με την Archos, το κινητό το έχουν ήδη επιλέξει κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες άμυνας, καθώς και άτομα που τους απασχολεί ιδιαίτερα η ασφάλεια.

 

Link.png Site: GSMArena