Το Snapdragon 810 SoC, έβαλε τόσο την κατασκευάστρια εταιρεία, όσο και τους πελάτες της σε δύσκολη θέση τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο η Qualcomm φαίνεται πως βλέπει φως στο τούνελ στην αγορά των high-end smartphones και αποκάλυψε πρόσφατα ορισμένες λεπτομέρειες για το νέο της κορυφαίο mobile SoC, που έχει την ονομασία Snapdragon 820.

Το νέο chip βασίζεται στους νέους, custom-made 64-bit πυρήνες της εταιρείας Kryo και εγκαταλείπει τους Cortex. Επίσης ενσωματώνει μία νέας γενιάς GPU που έχει την ονομασία Adreno 530 (τα Snapdragon 618 και 620 θα ενσωματώνουν την μικρότερης δυναμικής Adreno 510), η οποία υποστηρίζει OpenGL 3.1 (με την 3.2 να υποστηρίζεται αργότερα) καθώς και το νέο Vulcan API.

 

Σύμφωνα με την Qualcomm, η απόδοση της GPU παρουσιάζεται αυξημένη κατά 40% σε σχέση με το παρελθόν ενώ παράλληλα η κατανάλωση θα είναι μειωμένη κατά 40%. Παρόμοιες βελτιώσεις υπόσχεται και η νέα Adreno 510 GPU σε σχέση με την Adreno 405. Στις βελτιώσεις παίζει σημαντικό ρόλο η νέα κατασκευαστική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί –δεν είναι ακόμη επίσημο, ωστόσο μιλάμε μάλλον για 14nm ή 16nm κατασκευαστική μέθοδο- αλλά και ένας standalone power manager που αναλαμβάνει αποκλειστικά την λειτουργία της GPU. Οι νέες GPUs υποστηρίζουν HDMI 2.0 και έως 4Κ@60fps στην έξοδο, ενώ μπορούν να διαχειριστούν 4K και ασύρματα (αν και υπάρχει περιορισμός στα 30fps).

 

Ο ISP έρχεται επίσης βελτιωμένος στον Snapdragon 820 με τον Spectra camera image signal processor να μπορεί να διαχειριστεί τα μικρότερου μεγέθους pixels καλύτερα, να προσφέρει καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού καθώς και hybrid autofocus (phase detection AF) καθώς και να βασίζεται στην GPU για software “optical zoom”. Όπως το Snapdragon 810, έτσι και το νέο Snapdragon 820 SoC θα υποστηρίζει έως και δύο κάμερες στο πίσω μέρος, αλλά αυτή την φορά μπορούν να διαθέτουν διαφορετικό εστιακό μήκος.

 

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το Snapdragon 820 SoC, και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσους πυρήνες Kryo θα ενσωματώνει (το πιθανότερο είναι τέσσερις) ενώ δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση και για το 4G LTE modem. Οι πρώτες συσκευές πάντως που θα κυκλοφορήσουν με το SoC δεν αναμένονται νωρίτερα από το πρώτο μισό του 2016.

 

gallery_286955_2313_40004.jpg

 

Link.png Site: GSMArena