Η Mozilla ετοιμάζει έναν νέο browser που ονομάζεται Servo και, σύμφωνα με δημοσίευση ενός μέλους της ομάδας που είναι υπεύθυνη, η πρώτη έκδοση θα γίνει διαθέσιμη τον Ιούνιο.

Ο Servo είναι ένας browser που δημιουργήθηκε με τη γλώσσα προγραμματισμού Rust και δίνει έμφαση στις επιδόσεις, στην ασφάλεια στο modularity και στο parallelism.

 

Με τον όρο parallelism δηλώνεται ότι οι διαφορετικές διεργασίες του browser όπως το rendering, το HTML parsing και το layout αναλαμβάνονται ξεχωριστά, γεγονός που βελτιώνει τις επιδόσεις και τη σταθερότητα.

 

gallery_363048_2550_31528.png

 

Ο Servo αναπτύσσεται για Linux, Android, OS X και Firefox OS, όμως η Mozilla δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα σχέδιά της αναφορικά με την επίσημη κυκλοφορία του browser στο ευρύ κοινό.

 

Η ομάδα πιστεύει ότι η Alpha έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές και να δοθεί το ανάλογο feedback για βελτίωση του Servo. Ορισμένοι εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Servo παρά για τον Firefox, επειδή πρόκειται για μια νέα προσπάθεια δημιουργίας ενός εντελώς διαφορετικού browser.

 

Είναι αρκετά πιθανό ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του Servo θα ενσωματωθούν μελλοντικά στον Firefox, χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν η εταιρεία σκοπεύει να συγχωνεύσει τα δύο projects, ώστε να εκμεταλλευτεί τα πιθανά οφέλη.

 

Link.png Site: TheNextWeb