Για ακόμη μια φορά, η DJI ανακοινώνει ένα νέο drone το οποίο εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του.

Ο λόγος αυτή τη φορά για το Mavic Air το οποίο έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια drone της κινεζική εταιρείας, αποτελώντας μια ενδιάμεση πρόταση μεταξύ του Spark και του Mavic Pro, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην τιμή η οποία έχει οριστεί στα €849. Το Mavic Air όπως και το μεγαλύτερο αδερφάκι του ξεχωρίζει για το μικρό του μέγεθος αφού τα πτερύγια του μπορούν να διπλώσουν προς το εσωτερικό, μειώνοντας δραστικά τις διαστάσεις του και κάνοντας τη μεταφορά του παιχνιδάκι. Ενδεικτικό είναι ότι το μέγεθος του είναι παρόμοιο μ' αυτό του Spark ενώ το βάρος του είναι κατά 41% μικρότερο από αυτό του Mavic Pro.

Περνώντας στις δυνατότητές του, αυτές εντυπωσιάζουν για ένα drone αυτού του μεγέθους. Διαθέτει αισθητήρα μεγέθους 1/2.3-inch, τοποθετημένο σε ένα gimbal 3 αξόνων και με δυνατότητα λήψεων στα 12MP ενώ οι εγγραφές βίντεο γίνονται στην 4K ανάλυση και με 24 ή 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Επιπλέον με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να πραγματοποιήσει πανοραμική λήψη 32MP ενώ υποστηρίζει και εγγραφή πολύ αργού βίντεο στα 120 καρέ/δευτερόλεπτο. Το Mavic Air είναι πιο έξυπνο στο να καταλαβαίνει το περιβάλλον του και αποφεύγει εμπόδια με τους αισθητήρες που διαθέτει μπροστά, πίσω και στο κάτω μέρος. 

Αυτό που δε βελτιώνει το Mavic Air σε αντίθεση με την Platinum έκδοσή,  είναι ο χρόνος πτήσης ο οποίος περιορίζεται στα 21 λεπτά και με την εμβέλεια να είναι και αυτή μικρότερη στα 4 χλμ έναντι 7χλμ στο μεγαλύτερο μοντέλο. Μπορεί να πιάσει ταχύτητα 68χλμ/ώρα ενώ διαθέτει και τις έξι αυτοματοποιημένες λήψεις του Spark όπως τα Rocket, Dronie, Circle, Helix, Asteroid, και Boomerang. Επιπλέον όπως και στο Spark, ο χειρισμός του μπορεί να γίνει με τα χέρια και με συγκεκριμένες κινήσεις που πραγματοποιούμε. Στην τιμή πάντως του αρχικού μοντέλου περιλαμβάνεται το χεριστήριο το οποίο δεν έχει δικιά του οθόνη.

Το DJI Mavic Air θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου σε τρία χρώματα, άσπρο, μαύρο και κόκκινο.

  • Like 2