Προς το περιεχόμενο

WD TV Live Media Player : Αναλυτική Παρουσίαση


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν 11 μήνες περίπου, η Western Digital έκανε μια ασυνήθιστη προσθήκη στη γκάμα προϊόντων της στην οποία μέχρι τότε κυριαρχούσαν λύσεις αποθηκευτικού χώρου, παρουσιάζοντας το WD TV HD Media Player. Σε αυτό το διάστημα και παρά τον έντονο ανταγωνισμό, ο media player της WD κατάφερε να γίνει best seller αφού μπορούσε να αναπαράγει με ευκολία τα περισσότερα είδη αρχείων βίντεο και ειδικότερα ταινίες υψηλής ευκρίνειας έως 1080p. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία έπαιξε και η τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία, διαθέτοντας το με τιμή €100, σημαντική μειωμένη από τον ανταγωνισμό.

 

Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρανε στελέχη της WD, η τελική απόφαση να μην περιλαμβάνεται κάποιος σκληρός δίσκος της εταιρείας στη συσκευή, αποτέλεσε θέμα για εσωτερικές επικές μάχες κάτι που όμως τελικά βοήθησε στη χαμηλή τιμή. Ο ανταγωνισμός δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια αφού παρουσίασε παρόμοια media players με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά κάτι που οδηγεί τη WD στη λογική κίνηση να κυκλοφορήσει το WD TV Live με 2 σημαντικές προσθήκες, την δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα καθώς και υποστήριξη dts downmix.

 

Συσκευασία

 

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται τα απολύτως απαραίτητα όπως η τροφοδοσία ρεύματος με αντάπτορα για αμερικάνικες πρίζες, καλώδιο component & composite, το τηλεχειριστήριο μαζί με 2 μπαταρίες και ένα CD με λογισμικό για το οποίο θα αναφερθούμε στη συνέχεια. Υπολογίστε πάντως την αγορά ενός HDMI καλωδίου καθώς και ενός καλωδίου δικτύου αφού δε περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

 

post-331-129063031896_thumb.jpgpost-331-129063031977_thumb.jpg

 

 

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα αυτοκόλλητο το οποίο ενημερώνει για τη πιθανότητα υπερθέρμανσης σε περίπτωση που τοποθετήσετε κάποιο αντικείμενο πάνω στη συσκευή (συνήθως σκληρό δίσκο).

 

Το WD TV Live έχει τις ίδιες μικρές διαστάσεις με το προκάτοχο του ενώ το σκούρο γκρι χρώμα το κάνει να ξεχωρίζει. Στην επιφάνεια βλέπουμε τα λογότυπα του HDMI, dts 2.0, dolby digital ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν οι περισσότερες θύρες όπως θύρα USB 2.0, HDMI 1.3, optical, Ethernet 100mbps, AV Out και έξοδο component. Στα πλάγια υπάρχει και η δεύτερη USB 2.0 θύρα που βολεύει για γρήγορη σύνδεση ενός usb stick.

 

post-331-129063031984_thumb.jpgpost-331-129063031992_thumb.jpg

 

Το τηλεχειριστήριο εξακολουθεί να έχει αρκετά μικρές διαστάσεις και θέλει ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να το συνηθίσετε.

 

post-331-1290630320_thumb.jpg

 

File Formats

 

Οι τύποι αρχείων που υποστηρίζονται είναι αρκετοί και δύσκολα θα βρείτε κάποιο αρχείο που να μη μπορεί να αναπαραχθεί. Αναλυτικά

 

• Βίντεο - AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9

• Φωτογραφίες - JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG

• Ήχος - MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS

• Λίστες τραγουδιών - PLS, M3U, WPL

• Υπότιτλοι - SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

 

Η υποστήριξη DTS downmix κρίνεται αρκετά σημαντική και είναι ίσως το χαρακτηριστικό που αναζητούν πιο πολύ οι κάτοχοι του προηγούμενου WD TV HD. Τα περισσότερα mkv containers περιέχουν DTS ήχο με αποτέλεσμα όσοι δεν είχαν συμβατό ενισχυτή, να μη μπορούν να ακούσουν τον ήχο από τη ταινία. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο συμβατό DTS ενισχυτή, το WD TV Live μετατρέπει τον ήχο σε stereo σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε να μπορείτε να τον ακούσετε από τα ηχεία της τηλεόρασης σας.

 

Μενού & Ρυθμίσεις

 

Το μενού κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πιο σκούρο όμως background για καλύτερη εμφάνιση σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Χωρίζεται σε 4 κατηγορίες, Βίντεο, Μουσική, Φωτογραφίες, Ρυθμίσεις ενώ η πλοήγηση μέσα σε αυτό γίνεται όπως στο Playstation 3 και PSP. Η ταχύτητα στη πλοήγηση είναι σαφώς πιο γρήγορη κάτι που βολεύει αρκετά όταν θέλετε να ψάξετε διάφορες ρυθμίσεις ή να κινηθείτε μέσα σε μια μεγάλη λίστα από αρχεία.

 

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις ρυθμίσεις, δε βλέπουμε να έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες κάτι που θα ήταν καλοδεχούμενες. Ελληνικά μενού απουσιάζουν για μια ακόμη φορά αν και δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε αυτό που θέλετε.

 

Όπως μας έγινε γνωστό, η Western Digital ετοιμάζει την έκδοση 2.0 του λογισμικού που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα media players της εταιρείας και αναμένεται να έχει εντελώς νέο περιβάλλον.

 

 

Η ύπαρξη θύρας δικτύου, εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα, NAS συσκευές, επιτρέπει τη σύνδεση με τέσσερις διαδικτυακές υπηρεσίες οι οποίες έχουν προστεθεί ως επιπλέον επιλογή κάτω από το μενού που αντιστοιχούν. Αυτές είναι

 

YouTube: Το πασίγνωστο site που φιλοξενεί εκατομμύρια videos από όλο τον κόσμο. Θα το βρείτε κάτω από τη κατηγορία Video μαζί με πλήθος σχετικών κατηγοριών όπως δημοφιλή video, αγαπημένα, πρόσφατα ακόμα και αναζήτηση.

 

Πολύ χρήσιμη είναι η επιλογή που επιτρέπει τη σύνδεση με το λογαριασμό που πιθανόν να διατηρείτε στο YouTube και η άμεση πρόσβαση στα video που έχετε ανεβάσει. Ενεργοποιώντας την επιλογή HD, το WD TV Live θα αναπαράγει κάθε φορά την HD έκδοση ενός βίντεο αν αυτή βέβαια υπάρχει. Γενικά η υλοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας κρίνεται ικανοποιητική αν και η πληκτρολόγηση μέσω του τηλεχειριστηρίου δεν είναι ότι καλύτερο.

 

Flickr: Το Flickr περιλαμβάνει δισεκατομμύρια φωτογραφίες και είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στο Internet. Περιλαμβάνεται κάτω από το μενού Photo και δίνει τη πρόσβαση σε φωτογραφίες ανάλογα με την κατηγορία που θα ορίσετε. Όσοι έχετε λογαριασμό, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις δημόσιες φωτογραφίες σας αλλά θα πρέπει να πληκτρολογείτε το username σας κάθε φορά, σε αντίθεση με το YouTube που αποθηκεύει τα στοιχεία σας. Ανακαλύψαμε μάλιστα ένα μικρό bug όπου η τελευταία φωτογραφία που είδαμε μέσω του flickr, εμφανιζόταν για ένα διάστημα κατά τη πλοήγηση μας σε άλλα μενού.

 

Live365 & Pandora: Στην ενότητα της μουσικής βρίσκουμε δύο ακόμα διαδικτυακές υπηρεσίες, το Pandora που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής με βάση τα προσωπικά μας κριτήρια καθώς και το Live365 που δίνει πρόσβαση σε 6.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 

Δυστυχώς το Pandora είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική και αποκλείει τη πρόσβαση σε κάθε Ευρωπαική διεύθυνση IP. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για το Live365 για το οποίο θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό από το live365.com

Περιμένουμε τη προσθήκη και άλλων τέτοιων διαδικτυακών υπηρεσιών όπως το Last.fm αφού στο τομέα αυτό ο ανταγωνισμός προσφέρει αρκετά περισσότερες επιλογές αν και αμφιβάλλουμε κατά πόσο θα τις χρησιμοποιήσετε.

 

post-331-129063032008_thumb.jpgpost-331-129063032015_thumb.jpg

 

Δίκτυο

 

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό για πολλούς είναι η ύπαρξη θύρας δικτύου 100mbps η οποία αποτελεί την τρίτη επιλογή με την οποία μπορείτε να δείτε ταινίες εκτός των usb sticks και των εξωτερικών usb σκληρών δίσκων. Τοποθετώντας το WD TV Live στο οικιακό σας δίκτυο, γλιτώνετε τη φασαρία αντιγραφής της ταινίας που σας ενδιαφέρει σε κάποια usb συσκευή αφού στην ουσία η ταινία δεν φεύγει καθόλου από τον υπολογιστή σας. Η μετάδοση ακόμα και HD ταινιών γίνεται χωρίς απώλειες όπως ακριβώς και με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και mp3.

 

Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο να αναγνωρίσει το WD TV Live το δίκτυο μας αυτόματα μέσω DHCP και χρειάστηκε να βάλουμε τις ρυθμίσεις ip/gateway/dns μόνοι μας. Στη συνέχεια αφού δώσαμε τα απαραίτητα δικαιώματα μέσω των Windows 7, μπορέσαμε να συνδεθούμε σε κοινόχρηστους φακέλους του υπολογιστή μέσω της λειτουργίας Media Server. Μάλιστα υπάρχει και δυνατότητα αντιγραφής/διαγραφής αρχείων μεταξύ usb συσκευών που έχετε συνδέσει στο media player και του δικτύου σας μέσω του μενού File Management.

 

Αν τα παραπάνω σας ακούγονται κάπως δύσκολα, το αναλυτικό εγχειρίδιο αλλά και το λογισμικό WD Discovery που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, θα σας βοηθήσει αρκετά στο να συνδέσετε τη συσκευή με το οικιακό σας δίκτυο.

 

post-331-129063032022_thumb.jpg

 

Εκτός όμως της επιλογής ενσύρματου δικτύου, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή και ασύρματα με το δίκτυο σας μέσω ενός wireless usb adapter. Θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι δεν υποστηρίζονται όλα τα usb adapters της αγοράς κάτι που το αντιληφθήκαμε άμεσα στη προσπάθεια μας με το US Robotics 805423.

 

post-331-129063032029_thumb.jpg

 

Υπότιτλοι

 

Το πρόβλημα με τους ελληνικούς υποτίτλους είχε λυθεί γρήγορα στο πρώτο μοντέλο ενώ και στο νέο μοντέλο εμφανίζονται χωρίς πρόβλημα. Οι σχετικές ρυθμίσεις αφορούν το μέγεθος της γραμματοσειράς αλλά και για το πόσο λεπτοί θα είναι. Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τη διαφορά της επιλογής Thick με Thin. Μια ακόμα ρύθμιση αφορά τη χρονική καθυστέρηση με την οποία θα εμφανίζεται ένας υπότιτλος, λύνοντας έτσι τυχόν προβλήματα συγχρονισμού.

 

Σε αυτές τις φωτογραφίες μπορείτε να παρατηρήσετε και το σχετικά μεγάλο διάστημα που χωρίζει τη πρώτη γραμμή ενός υποτίτλου από τη δεύτερη, κάτι που ελπίζουμε να διορθωθεί με μελλοντικό firmware.

 

post-331-129063032036_thumb.jpgpost-331-129063032043_thumb.jpg

 

Video Tests

 

Κρίνοντας από τους παραπάνω τύπους αρχείων που υποστηρίζει το WD TV Live, δε μένουν πολλά αρχεία που να μη μπορεί να αναπαράγει. Παραμένει πάντως η αδυναμία εμφάνισης των dvd μενού μόλις δοκιμάζετε την αναπαραγωγή iso αρχείου το οποίο είναι αποτέλεσμα dvd ripping. Στη περίπτωση αυτή παίζει άμεσα η ταινία και μπορείτε να επιλέξετε υποτίτλους.

 

Αυτό που ενδιαφέρει βέβαια σε μια δοκιμή ενός media player είναι η ικανότητα του να αναπαράγει ότι αρχείο βίντεο, μουσικής ή φωτογραφιών πέσει στα χέρια μας. Και επειδή ειδικά στην χώρα μας πέφτουν πολλά τέτοια αρχεία στα χέρια μας, προχωρήσαμε δοκιμάζοντας αρχεία Full HD 720p, 1080p όπως και απλά xvid αρχεία. Το τσιπ αποκωδικοποίησης που ενσωματώνει το WD TV Live είναι το Sigma 8655 εν αντιθέση με το Sigma SMP8635 που υπάρχει στο WD TV Player.

 

 

Το νέο τσιπ έχει σημαντικά βελτιωμένη ταχύτητα και μπορεί να αναπαράγει αρχεία που είναι κωδικοποιημένα με πιο εξελιγμένες τεχνικές και τα οποία ξεπερνούσαν τα όρια του προηγούμενου player. Αν και υπάρχουν ελάχιστες ταινίες κωδικοποιημένες με αυτό τον τρόπο, το Sigma 8655 μπορεί να αναπαράγει mkv αρχεία τα οποία έχουν αυξημένο bitrate (μέχρι 100mb/s) και αρκετά reframes. Ειδικότερα, στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ότι δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα μεταξύ άλλων να αναπαράγουμε mkv αρχείο 1080p, 18.9 Mbps και 16 Reframes.

 

Όσα αρχεία βίντεο υψηλής ευκρίνειας δοκιμάσαμε (και ήταν αρκετά), το WD TV Live μπόρεσε να αντεπεξέλθει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα κάτι που είμαστε σίγουροι ότι ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών που κυκλοφορούν. Όπως μας είχε προειδοποιήσει και το αυτοκόλλητο, η συσκευή ανεβάζει θερμοκρασία κατά την αναπαραγωγή 1080p video αλλά δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα.

 

Φωτογραφίες & Μουσική

Καμία έκπληξη στις συγκεκριμένες κατηγορίες αφού δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική προσθήκη. Οι τύποι αρχείων φωτογραφιών που υποστηρίζονται είναι gif, bmp, tif/tiff, png και φυσικά jpg. Τα εργαλεία που έχετε στη διάθεση σας είναι για περιστροφή της εικόνας, εστίαση και ζουμάρισμα. Η εναλλαγή των φωτογραφιών γίνεται σχετικά γρήγορα με τα διαθέσιμα εφέ να τη κάνουν πιο εντυπωσιακή.

 

post-331-129063032052_thumb.jpg

 

Μπορείτε ακόμα να συνδέσετε απευθείας μέσω usb τη φωτογραφική σας μηχανή ή τη βιντεοκάμερα σας και να αναπαράγετε τα αντίστοιχα αρχεία χωρίς να χρειαστεί να τα περάσετε σε κάποιο usb stick.

 

Το ίδιο ισχύει και για την αναπαραγωγή μουσικής η οποία δε διαφέρει και υποστηρίζει αρχεία mp3, wav, wma, aac, flac, mka, aif και ogg. Αν στα mp3 που ακούτε είναι περασμένο το εξώφυλλο, αυτό θα εμφανιστεί κανονικά κατά την αναπαραγωγή του κομματιού αλλά και κατά τη πλοήγηση στα μουσικά άλμπουμ σας.

 

post-331-12906303206_thumb.jpgpost-331-129063032068_thumb.jpg

 

Επίλογος

 

Με το WD TV Live, η Western Digital δείχνει τις προθέσεις της για τη συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο hd media player που δε μένει πίσω από τις εξελίξεις. Η αρχική του τιμή κυμαίνεται περίπου στα €120 και είναι άκρως ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες προτάσεις που υπάρχουν στην αγορά που όμως δεν είναι επώνυμες. Η κυκλοφορία του θα γίνεται παράλληλα με το WD TV HD Player και το WD Mini, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες κάθε υποψήφιου αγοραστή.

 

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για αναπαραγωγή ταινιών με ανάλυση έως 480p, τότε το WD Mini είναι η καταλληλότερη αγορά. Για αναπαραγωγή HD ταινιών έως 1080p τότε μπορεί να προχωρήσει στην αγορά ενός από τα WD HD TV ή WD TV Live ανάλογα αν κρίνει αναγκαία η όχι την ύπαρξη δικτύου και dts downmix.

 

Ευχαριστούμε τa Μακεδονικά Περιφερειακά για τη διάθεση της συσκευής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ αντίθετα θα το πρότεινα μονάχα για δικτυακή χρήση και όχι για χρήση από USB σκληρούς. Το πρόβλημα της συνεχούς λειτουργίας των σκληρών δίσκων ακόμα και όταν κλείσει η συσκευή, δυστυχώς υπάρχει ακόμα. Ελπίζω με την νέα έκδοση του λογισμικού να λυθεί και αυτό.

 

Εξαιρετική παρουσίαση όπως πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία παρουσίαση αλλά νομίζω οτι παραβλέφθηκε ένα απο τα αρχικά προβλήματα που υπήρξε και στο πρώτο μοντέλο και είναι οτι ΠΟΤΕ δεν σβήνουν εντελώς , κρίμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά τα προβληματα. Κάνεις eject τον δίσκο, μετά το σβήνεις από το remote και μετά φεύγοντας το βγάζεις από την πρίζα. Πολύ δύσκολο τί να σου πω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά τα προβληματα. Κάνεις eject τον δίσκο, μετά το σβήνεις από το remote και μετά φεύγοντας το βγάζεις από την πρίζα. Πολύ δύσκολο τί να σου πω...

 

Ωραία, θα κάνω όλα αυτά για κάτι που ο ανταγωνιστής (Egreat) το κάνει απλά κλείνοντας απ' το remote το μηχάνημα. Και αν είσαι στο κρεβάτι η ξάπλα, το αφήνεις όλο το βράδυ ανοιχτό επειδή βαριέσαι να σηκωθείς να το κλείσεις. Απλά το μόνο παραπάνω που προσφέρει απ' το Egreat είναι το βελτιωμένο chip που πάλι δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό. Προς το παρόν με το υπάρχον λογισμικό το Egreat υπερτερεί, εγώ όμως θα περιμένω την έκδοση 2.0 του λογισμικού μπας και βελτιωθούν τα προβλήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά που περιγράφεις φίλτατε λέγονται ΗΜΙΜΕΤΡΑ.

Και δημιουργούν άλλα προβλήματα.

 

 

Τι προβλήματα δηλαδή? Για πες μας

 

 

Πήγα στο PnP στον Αγιο Δημήτριο και της έδειξα τα μετρητά στο χέρι και η ξεφτίλα δεν μου το έδωσε! Το είχε πακέτο με την οθόνη στα 299 ευρώ και λέει σκέτο θα πωλείται από Δευτέρα-Τρίτη! Τι λες της λέω? Από Δευτέρα θα πωλείται σε όλα τα καταστήματα. Το θέμα της είπα ήταν να το πάρω τώρα! Και τελικά σηκώθηκα νευριασμένος κι έφυγα. Αίσχος! Αυτή είναι η συμπεριφορά σας προς τους πελάτες? Ουστ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα προβλημα που παρατήρησα . Ενω πάω στις επιλογές video Για παραδειγμα δεν μου δειχνει σαν επιλογες μονο τα video αλλά και τους φακέλους με την μουσική και τις φωτογραφίες . Αυτο γινεται και στις υπολοιπες αντιστοιχα επιλογες . Επίσης παιζει κάποιο θέμα στο δικτυο οταν επιλέγεις dhcp και μάλλον πρέπει να περναμε τις επιλογές manual. Το ιδιο αντιμετωπισα και με τον δικτυακό σκληρό wd kai αυτός και χρειάστηκε να βάλω static ip .Εκτος εαν κάνω κάτι λαθος και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ακομα . Οποιος ξέρει ας με ενημερώσει . ¨-)

 

polakis21 πρέπει να ήμουν τελικά ο μόνος που το πήρα σκέτο και να έπεσα μαλλόν σε στιγμή που δεν ειχάν αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνουν !!!!!Βλακεία τους πάντος . θα τα έδιναν ολα μεσα σε 1-2 μέρες αφού δεν τα έχει κανένας ακόμα . ( εκτος εαν ήταν αλλή η συμφωνία που είχαν κάνει και τα πήραν πρώτοι τι να πω ,.....)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αντίθετα θα το πρότεινα μονάχα για δικτυακή χρήση και όχι για χρήση από USB σκληρούς. Το πρόβλημα της συνεχούς λειτουργίας των σκληρών δίσκων ακόμα και όταν κλείσει η συσκευή, δυστυχώς υπάρχει ακόμα. Ελπίζω με την νέα έκδοση του λογισμικού να λυθεί και αυτό.

Οι δισκοι σε αυτο κλεινουν, απο οτι διαβαζουμε...

 

ερώτηση... περνάει dts-hd από το hdmi???

Οχι, τουλαχιστον προς το παρον, αλλα περναει τον 5.1 core του DTS-HD

 

Ποια chip set υποστηρίζει για το wireless;

 

Ralink rt2870, rt3070, and rt3572

 

αλλα επειδη ειδα post απο καποιον με usb stick που ειχε το 2870 και δεν επαιζε, υπαρχει πιθανοτητα να ειναι περασμενα στο firmware τα deviceid απο τα συμβατα USB wifi stick

και να μην παιζουν αλλα wifi stick εκτος απο αυτα.

 

Ωραία, θα κάνω όλα αυτά για κάτι που ο ανταγωνιστής (Egreat) το κάνει απλά κλείνοντας απ' το remote το μηχάνημα. Και αν είσαι στο κρεβάτι η ξάπλα, το αφήνεις όλο το βράδυ ανοιχτό επειδή βαριέσαι να σηκωθείς να το κλείσεις. Απλά το μόνο παραπάνω που προσφέρει απ' το Egreat είναι το βελτιωμένο chip που πάλι δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό. Προς το παρόν με το υπάρχον λογισμικό το Egreat υπερτερεί, εγώ όμως θα περιμένω την έκδοση 2.0 του λογισμικού μπας και βελτιωθούν τα προβλήματα.

 

Το egreat κανει 2-3 λεπτα να ανοιξει, ενω αυτο μπαινει σε standby με 3 Watt καταναλωση και ανοιγει σε 4 δευτερολεπτα... Οτι βολευει καθεναν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία παρουσίαση αλλά νομίζω οτι παραβλέφθηκε ένα απο τα αρχικά προβλήματα που υπήρξε και στο πρώτο μοντέλο και είναι οτι ΠΟΤΕ δεν σβήνουν εντελώς , κρίμα.

 

Όπως λέει και o furious99, κλείνουν κανονικά οι δίσκοι. Το δοκίμασα με ένα Mybook 500gb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...