Προς το περιεχόμενο

Σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα


zavoliarakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε μέχρι εκεί είναι δωρεάν, ως εκεί πήγαινε η καμπάνια. Το φάσμα 30-50 προφανώς μένει ακάλυπτο, αλλά όπως και να 'χει, δεν είναι αυτές οι ενεργότερες σεξουαλικές ηλικίες με διαφορετικούς συντρόφους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μόλις τελείωσα το διάβασμα όλων όσων είπατε..Πραγματικά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και όλες τις πληροφορίες που δίνεται πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που απασχολεί πολύ κόσμο αλλά δεν αναφέρεται συχνά!Συνοψίζοντας για να θυμιθούμε την αρχική ερώτηση,μετά από 1-3μήνες από το ύποπτο συμβάν κάνουμε μια επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο και ζητάμε εξετάσεις!Αυτό πάντα στη περίπτωση όπου δεν έχουμε προσέξει κάτι ύποπτο όπως σημάδια και ενοχλήσεις αλλιώς πάμε αμέσως!

 

Μια τελευταία ερώτηση και πολύ σημαντική!

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που μετά από 3 μήνες επίσκεψης και εν τέλη διάγνωσης ότι προσβληθήκαμε από τον ιο του HIV τι ελπίδες υπάρχουν?Γνωρίζω πως δεν υπάρχει φαρμακευτική οριστική λύση αλλά αυτο ισχύει ακόμα και αν διαγνωστεί έγκαιρα?Σε περίπτωση που διαγνωστεί τι ΑΜΕΣΕΣ επιπτώσεις υπάρχουν στη καθημερινότητά μας?

 

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους και κρατάω μια κουβέντα που διάβασα (συγνώμη δε θυμάμαι όνομα) "Σκεφτόμαστε με το πάνω κεφάλι"..για να μη το χτυπάμε στο τοίχο συμπληρώνω εγώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως ζηταμε τοτε να εμβολιαστουν οι γυναικες χωρις να ειμαστε σιγουροι οτι θα τους παρασχει προστασια το εμβολιο.

 

...

 

Ωραια και βγαλαμε ενα συμπερασμα οτι στην ελλαδα ειναι πιο πολλοι οι gay(sic) μολυσμενοι.

Αυτο το συμπερασμα που μας οδηγει?

Να λεμε στα παιδια μας μη γινουνε λαλακηδες γιατι θα κολλησουνε ειτζ?

 

1. Όταν λαμβάνονται μέτρα σε επίπεδο πληθυσμού, ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και προτείνεις κάτι απλό, φθηνό και κατανοητό από όλους. Για όλα τα εμβόλια υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ατόμων που δεν αναπτύσσουν ανοσία και ένα απειροελάχιστο ποσοστό που εμφανίζει επιπλοκές. Μπροστά όμως στο τεράστιο όφελος που προκύπτει από τον εμβολιασμό, αυτά κρίνονται ως ασήμαντα.

Έτσι και με το εμβόλιο του HPV. Μια χαρά μελέτες έχουν γίνει για την αποτελεσματικότητά του. Η οδηγία λέει να το κάνουν όλες ως 26 ετών, δεχόμενη ότι για μερικές δεν θα παρέχει απόλυτη ασφάλεια. Το όφελος σε επίπεδο πληθυσμού είναι όμως πολύ σημαντικό. Τόσο απλά.

 

2. Περί λαλάκηδων. Ισχύει ό,τι ακριβώς και για όλους τους παράγοντες κινδύνου που αναφέρονται κατά καιρούς. Το να είσαι άνδρας σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα. Το να έχεις πρόωρη έναρξη εμμήνου ρύσεως σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο μαστού. Το να είσαι γέρος σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να πάθεις άνοια. ΜΕ λίγα λόγια, το λέμε γιατί το διαπιστώνουμε και οι ενδιαφερόμενοι φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους. Όπως το καταλαβαίνει ο καθένας. Δεν υπάρχει τίποτα ρατσιστικό ή περίεργο σε αυτό!

 

Όπως είπε ο φίλος ο συλλογισμός μου έχει σφάλματα μεθοδολογίας. Να τα ακούσω. Τέτοια κουβέντα ουσίας ήθελα να κάνουμε, ότι πχ εκεί η αναλογία βγαίνει έτσι, ξέχασες να αφαιρέσεις αυτό το νούμερο. Συγκεκριμένα πράγματα. Όχι έτσι γενικά τραβάμε ένα Χ και τα χαρακτηρίζουμε ναζιστικά.

 

Αυτή είναι μεγάλη κουβέντα. Καταρχάς, τα νούμερα σου δεν είναι πολύ σωστά. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 7409 είναι τα δηλωθέντα κρούσματα (άνδρες) εδώ και 25 χρόνια (http://www.keel.org.gr/keelpno/2008/hiv/epidimiologiko_deltio_2008.pdf). Άρα, αρκετοί έχουν ήδη πεθάνει και δεν πρέπει να τους μετρήσεις. Από αυτούς, το 22,6% είναι ακαθόριστοι. Οι ομο/αμφιφυλόφιλοι είναι 57%. Δεν έχεις τεκμηριωμένο λόγο να κατατάξεις τους ακαθόριστους σε κατηγορίες. Επίσης, οι νεκροί δεν είναι βέβαιο ότι κατανέμονται αναλογικά στις διάφορες κατηγορίες. Γενικά, αν και προφανώς το συμπέρασμα ότι η αναλογία φορέων στους ομοφυλόφιλους άνδρες είναι μεγαλύτερη επιβεβαιώνεται από παντού, νομίζω ότι τα νούμερά σου είναι μάλλον αυθαίρετα.

 

να ρωτησω αυτο ειναι αλλο φρουτο???

 

 

μα ποιος ειμαι τα τελευταια νεα παω και ψαρευω :P:p:p

 

Αυτό που βρήκες είναι ότι δεν συστήνεται γενικευμένη χρήση για τον ανδρικό πληθυσμό. Δεν αλλάζει αυτό που είπαμε για τις γυναίκες.

 

Τι λες τωρα ρε? πολύς κόσμος!!! Ρε παιδιά δεν είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός??? ή μόνο εμενα μου φαίνεται έτσι???? 500 και άτομα σε ένα μήνα???? και μετά μας τρομοκρατούν για τη γρίπη των χοίρων που κολλανε 2 άτομα το μήνα και ούτε καν πεθαίνουν???

εσείς δεν έχετε τρομοκρατη8ει?

 

Δεν ήταν 500 στον μήνα. Ήταν τόσα σε όλο το έτος, μέχρι τον μήνα Οκτώβριο.

 

Και εν τελει γιατι δεν προτεινεται ο μαζικος εμβολιασμος στις γυναικες αφ οσον ειναι τοσο ακακο?

 

Προτείνεται για τις γυναίκες ως 26 ετών. Για τις μεγαλύτερες δεν προτείνεται, γιατί ακόμα δεν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες. Μόλις ολοκληρωθούν κι αυτές, αν τα αποτελέσματα είναι ανάλογα, θα επεκταθεί η οδηγία. Αλλιώς όχι. Επιστημονικά πράγματα δηλαδής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που βρήκες είναι ότι δεν συστήνεται γενικευμένη χρήση για τον ανδρικό πληθυσμό. Δεν αλλάζει αυτό που είπαμε για τις γυναίκες.

 

το ξερω απλα φαινεται οτι τωρα ειναι 2 τα εμβολια για τον καρκινο του τραχηλου το Cervarix αντι του gardasil που αναφερθηκε. επειδη τωρα εγκριθηκε γιαυτο το ανεφερα.

 

βεβαια αναφερει για τους αντρες απο το ιδιο αρθρο

 

The FDA recently expanded its approval to include use of the vaccine to prevent genital warts in boys and men ages 9-26 years.
Instead, the committee voted during its Oct. 21-22 meeting in Atlanta to support the "permissive use" of Gardasil, Merck & Co. Inc.'s quadrivalent HPV vaccine, leaving decisions on whether to immunize males ages 9-26 years who request the vaccine up to their health care professionals.
θα το αποφασισουν οι εκαστοτε γιατροι για τους ανδρες. απλα αυτο σου λυνει τα χερια γιατι δεν σκας αν η γυναικα εχει κανει το εμβολιο. το κανεις εσυ και τελος. εχεις το κεφαλι σου ησυχο
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, εγκρίθηκε για τους άνδρες, αλλά δεν συστήνεται γενικευμένη χρήση. Αν θες να το κάνεις όμως, είναι εγκεκριμένο και για άνδρες.

 

Για το καινούργιο για τις γυναίκες, όντως είναι νέο, δεν το ήξερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω 3 ερωτησεις να κανω

 

1)

Studies have shown that both Gardasil and Cervarix prevent nearly 100 percent of the precancerous cervical cell changes caused by the types of HPV targeted by the vaccine for up to 4 years after vaccination among women who were not infected at the time of vaccination

 

http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/risk/HPV-vaccine

δηλαδη το εμβολιο κραταει μονο για 4 χρονια? μετα κολλας? δε το καταλαβα αυτο. μια επεξηγηση :-)

 

2) o lucifer ειπε

 

Συμφωνώ πως δεν υπάρχουν ακίνδυνα φάρμακα, αλλά το εμβόλιο δεν είναι φάρμακο.
εγω ομως διαβαζω :rolleyes:

 

There's concern if one Gardasil ingredient (50 mcg of Polysorbate 80), can cause infertility problems

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Gardasil

αρα υπαρχει ενα ενδεχομενο να αποδειχθει στο μελλον και λιγο βρωμικο ναι η ου? :shifty:

 

3)

 

Gardasil Researcher Drops A Bombshell

 

Dr. Diane Harper, lead researcher in the development of two human papilloma virus vaccines, Gardasil and Cervarix, said the controversial drugs will do little to reduce cervical cancer rates

 

http://thebulletin.us/articles/2009/10/25/top_stories/doc4ae4b76d07e16766677720.txt'>http://thebulletin.us/articles/2009/10/25/top_stories/doc4ae4b76d07e16766677720.txt

αρα τι νοημα εχουν τα εμβολια????

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ :shifty::shifty::shifty:

 

Apparently, conventional treatment and preventative measures are already cutting the cervical cancer rate by four percent a year. At this rate, in 60 years, there will be a 91.4 percent decline just with current treatment
μη πετατε τις βομβες ετσι ρε παιδια :shifty::shifty::shifty::shifty:

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 05:22 ----------

 

Κρατω το οτι η "ιδανικη" ηλικια,για πληρη προστασια ειναι στις ηλικιες 9-15,πριν ακομα ξεκινησουν οι ερωτικες επαφες.

 

αυτο μη το κρατας επεσε βομβα υδρογονου :shifty::shifty::shifty:

 

even though they’re being recommended for girls as young as nine, there have been no efficacy trials in children under the age of 15

 

http://thebulletin.us/articles/2009/10/25/top_stories/doc4ae4b76d07e16766677720.txt

 

 

So far Diane Harper has stated these facts:-

 

FACT – 90% of HPV infections resolve themselves in less than two years.

 

FACT – There has been no testing of the HPV vaccine in girls under the age of 15

 

FACT – Parents are not being warned of the side effects of either Cervarix or Gardasil

 

FACT – No one knows how long these vaccines work for

 

FACT – There have been over 32 deaths associated with Gardasil

 

http://www.americanchronicle.com/articles/view/125647

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πωπω κιτρινίλα.

 

Λοιπόν, ξεκινάω από το τέλος:

 

-Αυτή τη στατιστική με το 90% δεν την ξέρω. Ακόμα και αν ισχύει, ακόμα και αν αναφέρεται στους 4 συγκεκριμένους (2 εκ των οποίων είναι οι πλέον υπεύθυνοι για καρκίνο του τραχήλου) το 10% του 80% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι λίγο.

 

-Ναι, ούτε σε βρέφη, ούτε σε γιαγιάδες 80 χρόνων. Πρόκειται για σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

 

-Θέμα καμπάνιας, όντως τα έχει πει αυτά η Harper.

 

-Κανείς δεν ξέρει πόσο αποτελεσματικά είναι ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ κατά τα οποία είναι σχεδόν 100%.

 

-Δεν το 'χω δει ΠΟΥΘΕΝΑ αυτό όμως. Ούτε καν στην Εσπρέσσο ξερωγώ.

 

Και τέλος, αναφορικά με την επικινδυνότητα του συστατικού, το μοναδικό πείραμα που αναφέρεται βιβλιογραφικά έγινε το 1993 σε νεογέννητα ποντίκια με ποσότητα διπλάσια αυτής που περιέχει το εμβόλιο. Κλάην ε.

 

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, τι ζόρι τραβάτε με το εμβόλιο; Ένα πράγμα βγαίνει φθηνό και αποτελεσματικό που σώζει ζωές και το αντιμετωπίζετε λες και σας είπε ο Λωτ να δώσετε τις κόρες σας να της πηδήξει ο όχλος. Και μετά παραπονιέστε για τα φαρμακευτικά λόμπυ που δε γουστάρουνε εμβόλια για να σπρώχνουνε τις δικές τους θεραπείες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε μέχρι εκεί είναι δωρεάν, ως εκεί πήγαινε η καμπάνια.

 

Δεν είναι μέχρι εκεί δωρεάν, όχι το γκαρντασίλ τουλάχιστον. Το καλύπτουν μεν αρκετά ταμεία αλλά η κάθε δόση (από τις 3) είναι αν θυμάμαι καλά 160 ευρώ. Όχι πολλά βέβαια αν σκεφτείς ότι το τεστ παπ σε ένα μέσο γυναικολόγο είναι γύρω στα 60-80 ευρώ αλλά δωρεάν μια φορά δεν είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να μπερδεύομαι κι εγώ λούσι, διότι η αλήθεια είναι πως τα παραδείγματα που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό τα οποία αναγκάστηκαν να το πληρώσουν δε γνωρίζω σε τι ταμεία είναι (και αν είναι) ασφαλισμένα, εγώ προσωπικά δεν έδωσα μία, χουχ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, τι ζόρι τραβάτε με το εμβόλιο; Ένα πράγμα βγαίνει φθηνό και αποτελεσματικό που σώζει ζωές και το αντιμετωπίζετε λες και σας είπε ο Λωτ να δώσετε τις κόρες σας να της πηδήξει ο όχλος. Και μετά παραπονιέστε για τα φαρμακευτικά λόμπυ που δε γουστάρουνε εμβόλια για να σπρώχνουνε τις δικές τους θεραπείες.

 

εγω κανενα. απλα ηθελα να ξεκαθαρισω καποια πραγματα.

απο την αλλη βεβαια δεν ειναι ωραιο να βγαινει μια ερευνητρια συμμετεχων στην παρασκευη των εμβολιων και να κανει τετοιες δηλωσεις.....επηρρεαζει την κοινη γνωμη αρνητικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...