Προς το περιεχόμενο

Το Hotfile μηνύει τη Warner Bros για απάτη και κατάχρηση


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Hotfile κατέθεσε μήνυση εναντίον της Warner Bros για απάτη και κατάχρηση. Συγκεκριμένα το Hotfile κατηγορεί το κινηματογραφικό studio για συστηματική κατάχρηση του εργαλείου αναφοράς πειρατικού περιεχομένου αποσύροντας έτσι όχι μόνο τίτλους ταινιών που προστατεύονταν από πνευματικά δικαιώματα αλλά και περιεχόμενο που δε θα έπρεπε.

 

Συγκεκριμένα το Hotfile υποστηρίζει ότι αποσύρθηκε χωρίς λόγο λογισμικό ανοιχτού κώδικα αλλά και δοκιμαστικές εκδόσεις (demos) video παιχνιδιών.

 

Πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η ιστοσελίδα δέχτηκε καταγγελίες από πέντε κινηματογραφικά studio του Hollywood για αρχεία με πειρατικό περιεχόμενο, αναπτύχθηκε ένα εργαλείο για αυτά έτσι ώστε οι νόμιμοι δικαιούχοι περιεχομένου να μπορούν να διαγράφουν απεριόριστο αριθμό αρχείων που είχε ανεβεί παράνομα.

 

Υπάρχουν περιπτώσεις όπως για παράδειγμα αυτή με την ταινία “The Box”, όπου εκτός από τα αρχεία που αποσύρθηκαν δικαιολογημένα, αποσύρθηκαν επίσης τα αρχεία ενός βιβλίου για μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο, το “Cancer: Out Of The Box”. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαγράφηκε και το “The Box that Saved Britain” που είναι παραγωγή του BBC και η Warner δεν έχει ανάμειξη σε αυτό.

 

Το Hotfile αναφέρει ακόμη ότι η Warner ποτέ δεν έχει επαληθεύσει εάν όντως είναι νόμιμες οι διαγραφές αρχείων που έχει πραγματοποιήσει παρά τις παρατηρήσεις της ιστοσελίδας. Εν μέρη φαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των διαγραφών που έχει πραγματοποιήσει το κινηματογραφικό studio, προέρχεται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που έχει αναπτύξει.

 

Link.png Site: torrentfreak.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Hotfile έχει δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα από τότε που έδωσε αυτή την δυνατότητα στα στούντιο να σβήνουν αρχεία μιας και από παράνομα link ούτε μέρα δεν μέναν πάνω.

Δικαιολογημένα τώρα και αφού έχει χάσει τεράστια πελατεία την οποία είχε πάρει από το rapidshare να ψάχνει λόγους για να σταματήσει αυτή την μαζική διαγραφή αρχείων που γίνεται και έχει διώξει τόσο κόσμο.

Σίγουρα το να σου σβήνουν αρχεία που δεν είναι παράνομα είναι θέμα.

Το rapidshare filesonic fileserve πάντως τα κρατάνε για κάμποσες μέρες τα αρχεία πια.

Προφανώς δεν θα έχουν δώσει πρόγραμμα σε εταιρίες να σβήνουν μόνες τους αέρα πατέρα αρχεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry αλλα εδωσε η χοτφαιλ τη δυνατοτητα στις αλλες εταιριες να διαγραφουν αρχεια της χωρις την αδεια της??(ετσι φαινεται απο αυτα που γραφονται)

Τα θελε και τα παθε μου φαινεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ποίος κατεβάζει παράνομο λογισμικό; Αφού λεφτά υπάρχουν για να τα αγοράσουμε όλα αυθεντικά. Και χαμηλή φορολογία έχουμε στα softwares! Πάντως όποιος ανεβάζει πειρατικό λογισμικό με την κανονική τους ονομασία the_box_dvd_rip_R5_by_Kagouras.rar ('αυτό θα το διαγράψει άραγε το Bottάκι?') και χωρίς κλείδωμα, απλά χάνει το χρόνο του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πιστεύω ότι το hotfile έστισε μια πολύ καλή "παγίδα" με το εργαλείο που δημιούργησε για την δυνατότητα διαγραφής αρχείων προς τις μεγάλες εταιρίες, κι έτσι βρήκε μια μεγάλη εταιρία για να χτυπήσει όπως είναι η Warner Bros. Τα λεφτά που/αν θα κερδίσει θα πάνε για ανανέωση υλικού και σίγουρα το ποσό θα είναι ικανοποιητικότατο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια τρυπα στο νερο ως συνηθως.

Ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια νεοι filehosters συνεχεια, και το χειροτερο για τις εταιρειες ταινιων/μουσικης ειναι οτι τωρα ξεφυτρωνουν και site που με μια συνδρομη μονο σου δινουν προσβαση σε πολλους filehosters... :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προφανώς είναι ένας συνεχής πόλεμος ανάμεσα στους παραγωγούς υλικού (ταινίες, μουσική, παιχνίδια) και στους διαμοιραστές αυτούς του υλικού...

 

οι εταιρίες ξέρουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν εντελώς την πειρατεία και αυτό που προσπαθούν είναι να κάνουν αυτή τη διαδικασία όσο πιο δύσκολη και περίπλοκη γίνεται για τον απλό χρήστη και τους διαμοιραστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι πράγματι μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Γιατί δε σταματάνε τον πόλεμο; Χαμένος σκοπός. Η πειρατία ποτέ δε θα σταματήσει ειδικά τώρα εν μέσω κρίσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...