mouxaxa Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα των ζωοτροφών που πήρε η Greenpeace από τις φάρμες που προμηθεύουν τις εταιρίες ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν δεν αρκούν για να εμποδίσουν τα μεταλλαγμένα από το να εισέλθουν στην παραγωγική τους διαδικασία. ---------------------------------------- Εχετε σκεφτει οτι αν υπηρχε καποια γαλακτοβιομηχανια σωστη δεν θα την χαλαγε να εχουν οι "αντιπαλοι" γαλα 10ημερων .ο λογος ειναι απλος, θα διαφημιζε οτι αυτοι εχουν φρεσκο υγιες μπλα μπλα γαλα διαρκειας μονο 3 ημερων!!!! γι αυτο γνωμη μου ειναι οτι ολοι οι μεγαλοι κολυμπανε στον βοθρο και τους συμφερει.. Κάνεις μια λανθασμένη υποθέση, υποθέτω γιατί δεν γνωρίζεις την διαδικασία παραγωγής. Οι μέρες που θα δώσεις μέχρι την ημερομηνία λήξης καθορίζονται από την θερμική επεξεργασία που θα υποστεί το γάλα και όχι το ανάποδο. Δεν έχεις την δυνατότητα να μεταβάλεις αόριστα το χρονοθερμοκρασιακό ζεύγος της θερμικής επεξεργασίας με σκοπό τον καθορισμό των ημερών. Ελπίζω να το εξήγησα καλά και όχι να σε μπέρδεψα παραπάνω. Έτσι μέχρι σήμερα δεν μπορεί μια εταιρία να πουλήσει ένα γάλα ως 3 ημερών και μία έως 10 ήμερων και το προϊόν να είναι το ίδιο (ίδια θερμική επεξεργασία - ίδια πρώτη ύλη). Μπορεί να το διαθέσει με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του καταναλωτή αλλά πλέον όλοι θα ξέρουμε ότι τα γάλατα είναι τα ίδια και έτσι η εταιρία με το ακριβότερο γάλα (αλλίως είναι να διακινείς γάλα κάθε μέρα αλλιώς μία φορά την εβδομάδα) θα φάει μαύρο πολύ γρήγορα. Το θέμα είναι ότι τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος παραμένουν τα ίδια, η μόνη διαφορά είναι στην γεύση. Προσωπικά δέχομαι μόνο την γεύση σαν δικαιολογία. Δεν είναι δηλαδή σαν το λάδι που η οξύτητα παίζει τρομακτικό ρόλο. Απ την άλλη γιατί να μην μπορεί ο καθένας να βγάλει γάλα όσων ημερών θέλει; Πχ κάποιος βλέπει να τον συμφέρει να παράγει γάλα 4 και όχι 2 ημερών πχ. Τα θρεπτικά συστατικά δεν παραμένουν τα ίδια. Όπως λες κι εσύ οι γεύσεις διαφέρουν. Την γεύση ποιος την διαμορφώνει; Η ποσότητα του γάλακτος στο σύνολο της κατά την παραλαβή της στην εκάστοτε εταιρία περνάει από τον λεγόμενο αποσμητή. Εκεί απομακρύνονται θεωρητικά όλες οι μυρωδιές (θετικές -γαλατίλα ή αρνητικές - σταβλίλα, λαστιχίλα κ.α.). Και για το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου ισχύει ότι έγραψα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Πως να βγαλουν τρελα λεφτα αφου το καρτελ τους αγοραζει το γαλα για πενταροδεκαρες. Το ελληνικο γαλα δε φτανει για διαθεση προφανως διοτι εχουμε μολις 85000 αγελαδες, οταν αλλες χωρες οπως η Ολλανδια εχουν εκατομμυρια. Βλέπεις που πέφτουμε σε φαύλο κύκλο; Αφού σύμφωνα με τις τιμές, οι Έλληνες παραγωγοί απολαμβάνουν ίσως την καλύτερη τιμή στην ΕΕ, γύρω στα 40 λεπτά.Πώς γίνεται αυτό; Το πρόβλημα ξεκινά από το ότι πολλές από τις πρώτες ύλες εισάγονται και μάλιστα ακριβά.Οπότε πώς να αντέξει ο παραγωγός; Πάντως, αν με ρωτούσες που θα ήθελα να είμαι σε αυτή την αλυσίδα (παραγωγός-βιομηχανία-σούπερ μάρκετ), θα σου έλεγα θα ήθελα να είμαι Σούπερ Μάρκετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Αφού σύμφωνα με τις τιμές, οι Έλληνες παραγωγοί απολαμβάνουν ίσως την καλύτερη τιμή στην ΕΕ, γύρω στα 40 λεπτά. Πάντως, αν με ρωτούσες που θα ήθελα να είμαι σε αυτή την αλυσίδα (παραγωγός-βιομηχανία-σούπερ μάρκετ), θα σου έλεγα θα ήθελα να είμαι Σούπερ Μάρκετ. Iδια ειναι 40 λεπτα στην Ελλαδα με 40 λεπτα στην υπολοιπη πολιτισμενη Ευρωπη? Εδω στη μπανανια μας ολα ειναι πιο ακριβα(παραληλα με τους πιο μικρους μισθους/συνταξεις). Φυσικα ολοι θα θελαμε να ειμαστε σουπερ μαρκετ. Ευκολο, ακοπο και μεγαλο κερδος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 @mouxaxa http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63980909 ΕΡ.: Ποια είναι η νέα νομοθετική πρόταση; ΑΠ.: Η ενσωμάτωση της εγχώριας στην κοινοτική νομοθεσία. Κάθε γαλακτοβιομηχανία ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί θα ορίζει και τη διάρκεια ζωής.. Αλλωστε σε κανένα ζωικό προϊόν (κρέας, τυρί κλπ.) είτε στην Ελλάδα είτε στην ΕΕ ο νομοθέτης δεν ορίζει τη διάρκεια ζωής. Την ευθύνη αναλαμβάνει η επιχείρηση παραγωγής. Προτείνεται επίσης και η καθιέρωση του «γάλακτος ημέρας». Θα διαρκεί η συλλογή του 24 ώρες και η παραμονή στο ράφι δύο ημέρες. Ενισχύει τις μικρές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις που θέλουν να παίξουν σε τοπικό επίπεδο. ΕΡ.: Με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά; ΑΠ.: Οχι. Τα θρεπτικά συστατικά δεν αλλοιώνονται, λένε οι επιστήμονες, είτε το γάλα είναι χαμηλής είτε υψηλής παστερίωσης. ΕΡ: Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία με την επιμήκυνση; ΑΠ.: Απολύτως κανένας, από τη στιγμή που το προϊόν μεταφέρεται και φυλάσσεται στις σωστές θερμοκρασίες των ψυγείων. απο το παραπανω καταλαβαινω οτι ο καθενας μπορει να βγαλει οσων ημερων γαλα μπορει(μετακινηση,μηχανηματα κτλ).προς τι τοση φασαρια?ο καταναλωτης θα αποφασισει ποιο γαλα θα παρει.θελουν να βγαλουν 10-15ημερων ας το κανουν.στο ραφι θα τσουλαει των λιγων ημερων λογω συνηθειας κτλ Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία «φρέσκο γάλα» είναι μόνο το γάλα που έχει υποστεί παστερίωση. Κανένα άλλο γάλα δεν μπορεί να ονομάζεται φρέσκο.Παστεριωμένο γάλα: το παστεριωμένο γάλα πρέπει να έχει παραχθεί με επεξεργασία σε υψηλή θερμοκρασία για μικρό χρονικόδιάστημα (τουλάχιστον σε 71,7 °C για 15 δευτερόλεπτα ή άλλο ισοδύναμο συνδυασμό) ή με μέθοδο παστερίωσης κατά την οποίαχρησιμοποιούνται διάφοροι συνδυασμοί χρόνου θέρμανσης και θερμοκρασίας για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος [οδηγία92/46/ΕΟΚ του Συμβουλίου (ΕΕ αριθ. L 268 της 14. 9. 1992, σ. 24)].ΜΗ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑτο γαλα U.H.T ( ultra heat treatment or ultra hight temperature processing ) Γάλα Υψηλής Παστερίωσης νοείται το γάλα πουέχει υποστεί θερμική επεξεργασία με έκθεση +85οC έως +127οC και για τέτοιο χρονικό διάστημα ώστε να ανταποκρίνεται σωστάστις δυο χημικές δοκιμασίες που εφαρμόζονται για το παστεριωμένο γάλα. Το γάλα υψηλής παστερίωσης πρέπει να ψύχεται αμέσωςμετά την θερμική επεξεργασία σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των +6οC, ενώ η διάρκεια συντήρησης ορίζεται με ευθύνη τουπαρασκευαστή. Αναγράφονται σε εμφανές σημείο της συσκευασίας οι λέξεις «Γάλα» και «Υψηλής Παστερίωσης». Απαγορεύεται σεοποιοδήποτε σημείο της συσκευασίας η αναγραφή των λέξεων «φρέσκο» και «παστεριωμένο». » Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 "ΕΡ.: Με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά; ΑΠ.: Οχι. Τα θρεπτικά συστατικά δεν αλλοιώνονται, λένε οι επιστήμονες, είτε το γάλα είναι χαμηλής είτε υψηλής παστερίωσης.". Να γελάσω ή να κλάψω;Ξέρουν τι χρώμα έχει το γάλα; Όταν το ένα περνά από τους 72 και το άλλο από τους 125 βαθμούς είναι το ίδιο; Αντιγράφω από το http://en.wikipedia.org/wiki/Milk "A side effect of the heating of pasteurization is that some vitamin and mineral content is lost. Soluble calcium and phosphorus decrease by 5%, thiamin and vitamin B12 by 10%, and vitamin C by 20%.[71] Because losses are small in comparison to the large amount of the two B-vitamins present, milk continues to provide significant amounts of thiamin and vitamin B12. The loss of vitamin C is not nutritionally significant, as milk is not an important dietary source of vitamin C." Και παρακάτω αναφέρει τη μέθοδο του microfiltration, μέθοδος για γάλα μακράς, χωρίς τη χρήση υψηλής θερμοκρασίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 "ΕΡ.: Με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά; ΑΠ.: Οχι. Τα θρεπτικά συστατικά δεν αλλοιώνονται, λένε οι επιστήμονες, είτε το γάλα είναι χαμηλής είτε υψηλής παστερίωσης.". Να γελάσω ή να κλάψω;Ξέρουν τι χρώμα έχει το γάλα; Όταν το ένα περνά από τους 72 και το άλλο από τους 125 βαθμούς είναι το ίδιο; Το γαλα δεν θα αναφερει πανω ημερομηνια "απο, εως" ? Οποτε εμεις θα περνουμε μονο αυτα με ημερομηνιες κοντινες στην πρωτη. Και το ζητημα ληγει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Captain Nemo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Ξεκίνησε η Δέλτα το περιβόητο γάλα ημέρας είναι 3 ημερών και δεν θα πωλείται σε σούπερ αλλά σε φούρνους.Πάντως σε άλλες μάρκες έχω βρεί 4 ημερών πχ Εβόλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Εβολ δεν παίρνουμε, είναι σατανικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostasspil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Εγω πινω ΝΕΟΓΑΛ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Captain Nemo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Κανένα αγωγό γάλακτος πρέπει να φτιάξουν να έχουμε και μείς οι καημένοι πρωτευουσιάνοι φρέσκο προϊόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα