Προς το περιεχόμενο

Apple, Samsung, Google, Microsoft και άλλες εταιρείες συμφωνούν σε κοινό σύστημα κατά της κλοπής κινητών τηλεφώνων


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλα τα μεγάλα ονόματα της κινητής τηλεφωνίας, είναι έτοιμα αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2015 να υιοθετήσουν σύστημα κατά της κλοπής συσκευών κινητής τηλεφωνίας.Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν η Apple, Samsung, Google, HTC, Huawei, Microsoft, Motorola, Nokia αλλά και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών όπως η AT&T, T-Mobile και Sprint. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο χαθεί η κλαπεί, το σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στον αρχικό του κάτοχο να προχωρήσει σε απομακρυσμένη διαγραφή των δεδομένων που υπάρχουν στη συσκευή του. Επιπλέον θα είναι δυνατό το κλείδωμα της συσκευής έτσι ώστε η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων να είναι δυνατή μόνο αν ο κάτοχος της συσκευής γνωρίζει το νέο pin.

 

Μια από τις δυνατότητες του συστήματος θα επιτρέπει την αδυναμία ενεργοποίησης εκ νέου της συσκευής ενώ σε περίπτωση που η συσκευή επιστρέψει στον κάτοχο της, θα είναι δυνατή η επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση με τα δεδομένα να ανακτούνται από το cloud.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο σύστημα θα έρχεται είτε προεγκατεστημένο στα περισσότερα smartphones που θα πωλούνται από τον Ιούλιο του 2015 είτε ως επιλογή στον χρήστη για να το κατεβάσει. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν και αυτοί να προμηθεύουν το νέο εργαλείο σε όσους αγοράσουν συσκευή από αυτούς αν και αρχικά πολλοί πίστευαν ότι δε θα συμμετείχαν στην κίνηση αυτή εξαιτίας των «πακέτων ασφάλισης» που παρέχουν με χρέωση στους χρήστες τους τα οποία καλύπτουν και την κλοπή.

 

Apple, Google και Microsoft που βρίσκονται πίσω από τις τρεις μεγαλύτερες mobile πλατφόρμες, έχουν παρουσιάσει εδώ και καιρό αντίστοιχες ανεξάρτητες δυνατότητες στο iOS, Android και Windows Phone αντίστοιχα.

 

Link.png Site: Recode

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοινως θα στο κλεβουν και θα σου ζητουν λυτρα για την επιστροφη του,η αγορα ανταλλακτικων θα διευρυνθει αλλα οσο αφορα το android οτι και να κανουν το συστημα θα παρακαπτεται μεσω πλαγιων τροπων .το θεωρω λογικη οτι βγαινουν κερδισμενες οι εταιριες κινητων μια και για σενα θα ναι χαμενη αρα νεο κινητο και για αυτον που την εκλεψε αχρηστη αρα και αυτος αλλο κινητο.και ποιος με βεβαιωνει οτι το συστημα δεν θα κραταει και αλλα στοιχεια απο μενα στο cloud για επιβεβαιωση ,ταυτοτητα τηλεφωνο διευθυνση λεω γω ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλα για την ασφαλεια κλοπης σου ζηταν 1002 + του οτι πρεπει να πας χαρτι απο αστυνομιες ενω με αυτο αν ειναι πιο ευκολο καλο θα ειναι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο αυτές της εταιρίες ποιος προστατεύει τα στοιχεία μας?  

 

O εαυτός σου...χρησιμοποήσε έναν Ζιppo και μια κουβέρτα και επικοινώνησε ανώνυμα

 

smoke%2Bsignal.JPG

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Τουρκία το έχουν βρει το κόλπο για την πάταξη της κλοπής κινητών: όταν αγοράζεις μια κάρτα SIM από τοπικό πάροχο, παράλληλα με το νούμερο αποθηκεύεται και το ΙΜΕΙ της συσκευής, τα οποία εν ολίγοις λειτουργούν μόνο σε συνδυασμό. Αν βάλεις διαφορετική SIM, σου δίνουν 1 βδομάδα να τη δηλώσεις και να τη "συγχρονίσεις" με το συγκεκριμένο κινητό, πληρώνοντας παράλληλα ένα μικρό ποσό. Αλλιώς, το κινητό κλειδώνει και αχρηστεύεται, μη μπορώντας να χρησιμοποιήσεις καμία SIM. 

Είναι λίγο μέθοδος "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" αλλά όπως φαίνεται έχει αποτελέσματα. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως και δέχθηκε η Apple να είναι με τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες είναι του σωρού κατά την άποψή της και δεν κατεβάσει πατέντα για κανένα iαντικλεπτικό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...