Προς το περιεχόμενο

WiFi4EU: Τελική έγκριση για τη δημιουργία χιλιάδων δωρεάν hotspot στην Ευρώπη


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε δημαρχεία, βιβλιοθήκες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που ονομάζεται «WiFi4EU» και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο σήμερα.

Η ευκόλως αναγνωρίσιμη και πολύγλωσση πύλη «WiFi4EU» θα παρέχει πρόσβαση σε ασφαλή σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε τουλάχιστον 6.000 τοπικές κοινότητες σε όλη την ΕΕ έως το 2020. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους επιτεύχθηκε άτυπη συμφωνία επί του προγράμματος με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Υπό αυτό το πρόγραμμα, οι δήμοι, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς του δημοσίου θα μπορούν να αιτούνται χρηματοδότηση για την εγκατάσταση νέων σημείων ασύρματης πρόσβασης όταν δεν υπάρχει υφιστάμενη παρόμοια ιδιωτική ή δημόσια διαδικτυακή σύνδεση που θα αντιγραφόταν από το νέο σημείο πρόσβασης. Ο δημόσιος φορέας πρέπει επίσης να αναλάβει τη συντήρηση της νέας σύνδεσης για τουλάχιστον 3 έτη. Η διαδικασία αίτησης θα είναι απλή (θα υπάρχει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα την οποία θα διαχειρίζεται η Επιτροπή) και η ενωσιακή στήριξη θα ανέρχεται έως και στο 100% των επιλέξιμων δαπανών.

 

Η συνολική ενωσιακή χρηματοδότηση για το πρόγραμμα θα μπορεί να ανέλθει σε 120 εκατ. ευρώ έως το 2019. Θα κατανέμεται με γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο σε όλες τις χώρες της ΕΕ και, κατ’ αρχήν, με βάση τη σειρά παραλαβής των αιτημάτων. Τα ακριβή κριτήρια επιλογής θα καθοριστούν από την Επιτροπή, η οποία επίσης θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα.

 

Η πρώτη πρόσκληση υποβολής σχεδίων αναμένεται να προκηρυχθεί προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2018.

 

Link.png Site: Ε.Συμβούλιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευκαιρία για μίζες... Έχω σύνδεση triple play με 5GB δεδομένα, στην Ευρώπη φαντάζομαι τα πακέτα θα είναι σαφώς μεγαλύτερα και κάθε καφέ μπαρ ή δημόσιος χώρος έχει το WiFi του. Οπότε αν όχι σήμερα, στο άμεσο μέλλον οι υποδομές θα τεθούν σε αχρηστία νομίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας κάνουν δώρο όλους 1Gb data 4G ανα μήνα και να μη μπλέκουμε σε αυτές τις διαδικασίες ? Αν ο σκοπος του προγράμματος είναι να δικτυώσεις τους Ευρωπαίους και όχι να δώσεις δουλειά σε κάποια εταιρία παραγωγής / εγκατάστασης router , τότε το παραπανω μέτρο φαινεται πιο αποτελεσματικό και άμεσα υλοποιήσιμο.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσα χρόνια δωρεάν hotspots ακούμε , αλλά ποτέ δεν το βλέπουμε  και τα δεδομένα στα κινητά μας παίρνουν φωτιά.

 

Θα αλλάξει κάτι ???

Μακάρι.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Η ευκόλως αναγνωρίσιμη και πολύγλωσση πύλη «WiFi4EU» θα παρέχει πρόσβαση σε ασφαλή σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε τουλάχιστον 6.000 τοπικές κοινότητες σε όλη την ΕΕ έως το 2020." Από τη στιγμή που θα είναι ξεκλείδωτο και δωρεάν για όλους το "ασφαλή σύνδεση" πως το δικαιολογούν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν διάβασα  όλο τον τίτλο πάρα μόνο τελική έγκριση για τη δημιουργία χιλιάδων δωρεάν hotspot στην ευρωπη, και είπα είναι η είδηση της ημέρας, φεύγουν οι μετανάστες και πάνε στην ευρωπη, άλλα είναι για το θέμα με το ίντερνετ μάλλον :-D  αντε μακαρι να το κάνουνε για να μην κάνουμε και πλούσια την cosmote και τα κορίτσια της  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελπιζω να μην ειναι σαν τις υποσχεσεις του Σαμαρα για δωρεαν wifi

θυμάμαι και τις οπτικές ίνες του Χατζηδάκη, έσκαψαν όλη την Ελλάδα να τις περάσουν και μέχρι σήμερα ... τον πούλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μονες πραγματικες επενδυσεις σε αυτη την χώρα προέρχονται από την ΕΕ. Εχουμε βολευτει μια χαρα, τα 8μηνα προγραμματα της ΕΕ (που ειναι για πραγματικη εκπαιδευση αλλα τεσπα) μειώνουν την ανεργία και ξεχνιεται και λίγο ο ψηφοφόρος από την μιζερη κατάσταση, τα μεγάλα πακετα (της ΕΕ πάλι) "απορροφούνται" από τους εγχωριους  "επιχειρηματίες" ωστε να στηριξουν και τον αναλογο υποψήφιο που τους τα παραδίδει και είμαστε ολοι μια ωραία ατμόσφαιρα ειμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο πόσο καιρό ακούμε αυτήν την είδηση;Μέχρι να τα δώσουν τα σχέδια το 18,  τα εγκαταστήσουν και τα κάνουν λειτουργικά  θα έχουν περάσει κανα 5-6 χρόνια ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...