Προς το περιεχόμενο

Πιθανώς επιβλαβή για τις ηλικίες 8-12 ετών τα VR headset


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδείξεις για κινδύνους από τα VR headset για την υγεία των χρηστών, και ιδιαίτερα των παιδιών, εντόπισαν ερευνητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο Leeds.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως, αν δεν γίνουν αλλαγές σε αυτές τις συσκευές, η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί ναπροκαλέσει προβλήματα στην όραση και την ισορροπία των νεαρών ατόμων.

 

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με βρετανικές εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στην εικονική πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι από τις πρώτες που εξετάζει την επίδραση της εν λόγω τεχνολογίας στους χρήστες.

 

“Σε μία συσκευή VR προβάλλεται σε μία 2D οθόνη ένας τρισδιάστατος εικονικός κόσμος, γεγονός που καταπονεί το οπτικό σύστημα”, λέει στον Guardian ο Mark Mon-Williams, καθηγητής γνωστικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο. “Οι ενήλικοι μπορεί με αυτό τον τρόπο να εμφανίσουν πονοκεφάλους και ενοχλήσεις στα μάτια. Στα παιδιά, ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστές ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις”.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 20 παιδιά, ηλικίας 8-12 ετών, αφότου είχαν παίξει για 20 λεπτά ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά δεν εμφάνισαν ενδείξεις σοβαρής έκπτωσης της όρασής τους.

 

Σε δύο περιπτώσεις ωστόσο, βρήκκαν διαταραχές στην ικανότητα ανίχνευσης των διαφορών αποστάσεων. Επίσης, ένα παιδί εμφάνισε “δραστική υποβάθμισης” της ικανότητας ισορροπίας, αφότου ολοκλήρωσε το 20λεπτο. Τα συμπτώματα αυτά ήταν παροδικά, ωστόσο ήταν ανιχνεύσιμα παρόλο που η χρήση του headset δεν διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Link.png Site: Guardian

 

https://www.wareable...idth-inline.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντί να αγοράζετε ένα χαζό ρομποτάκι της xiaomi για μέσα για το σπίτι και να στηρίζετε τους κινέζους, κάντε ένα παιδί που είναι και ελληνικό 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ποια λογική κάποιος θα βάλει σε ένα παιδάκι 8-12 ετών να παίξει VR ???

 

Γιατί αυτό δεν θέλει επίπληξη η τάχα μου χιούμορ, αλλά άμεση παρέμβαση κάποιου κοινωνικού λειτουργού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ποια λογική κάποιος θα βάλει σε ένα παιδάκι 8-12 ετών να παίξει VR ??? Γιατί αυτό δεν θέλει επίπληξη η τάχα μου χιούμορ, αλλά άμεση παρέμβαση κάποιου κοινωνικού λειτουργού.

Απειρες εφαρμογες στον τομεα της εκπαιδευσης.

 

Το θεμα ειναι να αποδειχθει επιβλαβες και να μην υιοθετηθει αυθαιρετα απο τον εκπαιδευτικο τομεα πριν απο καποια ηλικια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κακό να μην κάνει τελικά στήν όραση,η αλλού(που σίγουρα θα κάνει σε τόσο μικρή ηλικία στόν αυχένα) κλπ, εδώ εμείς οι μεγάλοι και ζαλιζόμαστε αρκετοί με το ρημαδοκράνος.

Αφήστε επιτέλους τα παιδιά ρε λαμόγια του Matrix (που βαλθήκατε να μας κάνετε Cyborg απο μικρούς),να παίξουν σαν παιδιά ! δεν μας φτάνει που πλέον απο μικρά πιτσιρίκια,είναι μπροστά σε μια οθόνη σχεδόν ολη τη μέρα και αποχαυνώνονται κοινωνικά και σωματικά απο τον εξωτερικό κόσμο με τα κινητά tablets,τηλεόραση κλπ Θέλετε να τα έχετε και απο μικρά παιδιά με το Κράνος και την οθόνη που θα υποκαθιστά την πραγματικότητα στήν μούρη ??? 

Angry.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενώ εμείς που εκπαιδευτήκαμε χωρίς VR είμαστε αγράμματοι και ήταν κάτι που μας έλειπε. 

Ειπα κατι τετοιο???

Ειπα οτι εχει απειρες εφαρμογες!

 

Ακουστηκα προσβλητικος και αρπαχτηκες ετσι?

Η απλα.. Complex?

 

"ΕΕεεεε... Εμεις δεν ειχαμε και μια χαρα βγηκαμε.... ΕΕΕεεεε... Δεν θα παρω στο παιδι μου ποδηλατο, ουτε εγω ειχα... ΕΕΕΕΕεεεε, Τιιι??? Κινητο??? Εμεις δεν ειχαμε τετοια στην εποχη μου.. Ουτε εσυ!"

 

Τελικα. Μαλλον το σχολιο σου υποστηριζει τη θεση μου.

Κατι καπου πηγε λαθος.

 

Και στο σχολειο το παιδι με ποδια/κουστουμι! Μη ξεχνιομαστε!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...