Προς το περιεχόμενο

H FCC έδωσε έγκριση στο πρώτο σύστημα ασύρματης φόρτισης που λειτουργεί από απόσταση ενός μέτρου


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η φόρτιση της φορητής συσκευής σας ασύρματα είναι σίγουρα ευκολότερη υπόθεση από τη φόρτιση της με καλώδιο, ωστόσο εξακολουθεί να απαιτείται από την συσκευή να έχει φυσική επαφή με την ασύρματη βάση της.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, δεν πρόκειται να περιμένετε και πολύ για να γίνουν τα πράγματα ακόμα απλούστερα, μετά την έγκριση που έδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στον πρώτο ασύρματο φορτιστή που μπορεί και λειτουργεί από απόσταση έως και ενός μέτρου.

 

Η Αμερικάνικη εταιρεία Energous, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε την πρώτη από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) πιστοποίηση για τεχνολογία ασύρματης φόρτισης από απόσταση (power-at-a-distance) με τη χρήση του WattUp Mid Field πομπού.
Ο πομπός μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ραδιοσυχνότητες, που μεταδίδονται σε κοντινές συσκευές που είναι εξοπλισμένες με τον κατάλληλο δέκτη. Όπως είναι φανερό, η τεχνολογία διαφέρει σημαντικά από τη μέθοδο επαγωγικής φόρτισης Pi ενώ προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια από τους φορτιστές των Belkin και Mophie που απαιτούν φυσική επαφή με τη συσκευή.

 

To WattUp μπορεί να φορτίσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα και μπορεί να λειτουργήσει με διάφορων τύπων συσκευές, από κινητά και tablets μέχρι ακουστικά και πληκτρολόγια, αρκεί να εξοπλίζονται με τον κατάλληλο δέκτη.
Το σύστημα επίσης είναι “manufacturer-agnostic” όπως το WiFi, και επομένως κάποιος θα μπορεί να φορτίσει το κινητό του, αν είναι για παράδειγμα της Samsung χρησιμοποιώντας κάποιο φορτιστή της Sony. Η εταιρεία Energous πρόκειται να επιδείξει τη τεχνολογία της στην έκθεση CES 2018.

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

 

 

Φαντάζομαι ότι μελλοντικά αυτές οι "βάσεις" δεν θα χρειάζονται και θα ενσωματωθούν στις συσκευές?

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι πάλι με αυτές τις βλακείες.

 

Τα της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας είναι γνωστά στους επιστήμονες εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια. Δέν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν αποδοτικά και με ασφάλεια τα ποσά ενέργειας που χρειάζονται ακόμα και για να τροφοδοτήσουν μία μικρή ηλεκτρονική συσκευή, πόσο μάλιστα να φορτιστεί κινητό που απαιτεί κάποιες δεκάδες Watt.

 

Energous and FCC Approval for Mid Range Device - What Does It Mean?

 

 

So, basically, unless they either get the FCC to change the rules, in opposition to a vast entrenched business interest and wreck WiFi for everyone, or reduce their power output to the point where it is an utterly pointless product, then I just don't see FCC approval for their devices.
 
And this is what's happened as far as I can see - they've put out a useless device hobbled to meet FCC guidelines for part 18, and it seems most people are dumb enough to fall for this. Part 18 rules can be found here.

 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αποδοση ειναι τραγικη ειναι αποριας αξιο πως βρισκουν χωρο να φανε απο την πιτα οταν ενα τετοιο συστημα ειναι 10δες φορες λιγοτερο αποδοτικο απο το fast charging ειδικα σε τετοιες αποστασεις ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και η Powercast πήρε έγκριση και υποστηρίζει ότι έχει εμβέλεια 80 feet...

https://www.cnet.com/news/powercast-powerspot-wireless-charging-goes-long-for-consumer-gear-ces-2018/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβασε λίγο για τον Τέσλα και μετά πες ότι σχόλιο θες . Απλά δεν ξέρεις . Συγνώμη αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

συμφωνω απολυτως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κατάργηση των διαλειπόντων φορτίσεων καθ' οδόν!

Τα πολυαγαπημένα μας φετίχ (κινητά, ταμπλέτες ρολόγια κλπ κλπ) δεν θα τα αποχωριζόμαστε ποτέ, αφού θα ρουφάνε το ζουμί τους από ραδιοσυχνότητες! (Ή θα τα αποχωριζόμαστε πιο αραιά, μέχρι τουλάχιστον να βελτιωθεί η απόδοση της απομακρυσμένης μεταφοράς ενέργειας).

Διαβάζοντας το άρθρο, δεν γίνεται να μην θυμηθώ, με κάποια νοσταλγία, τα εργαστήρια φυσικής και το κρυσταλλικό ραδιόφωνο των πειραμάτων της εφηβείας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγώ νομίζω δεν είναι εφικτο.. αλλά με αυτά που ξέρουμε, πολλά στο παρελθόν μας φαινόταν αδύνατα πάνω στην τεχνολογία αλλα έγιναν, όλα πρέπει απο κάπου να αρχίσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...