Προς το περιεχόμενο

Lux Aeterna

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    88
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Lux Aeterna

  • Ημερομηνία γέννησης 08/10/1981

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.012 προβολές προφίλ

Lux Aeterna's Achievements

  1. Εγώ σκέφτομαι το αντίθετο, να φύγουν τα πάντα. Απλώς ανεβαίνει πολύ το κόστος και δεν ξέρω εάν αξίζει.
  2. Γεια χαρά! Πρόκειται να ανακαινίσω το σπίτι μου, και αναρρωτιέμαι εάν είναι καλύτερο να ξηλώσω όλα τα πατώματα (μωσαϊκό και ξύλο που δεν επισκευάζονται) προκειμένου να στρωθούν νέα πλακάκια. Η μία σκέψη είναι αυτή και η άλλη είναι να ξηλώσω μόνο τα ξύλα που έχουν φουσκώσει και να βάλω τα πλακάκια πάνω από το μωσαϊκό. Επίσης, έχετε εικόνα για το αν είναι ωραίο αισθητικά και ο εσωτερικός χώρος και το μπαλκόνι να έχουν το ίδιο πλακάκι; Λένε ότι δίνει μεγαλύτερη αίσθηση στον χώρο.
  3. το βλεπω σε κοτσώβολο και γερμανό, ίσως μπορείς αν το τσεκάρεις εκει
  4. μαλλον εχεις αγορασει ως τωρα, αλλα η σκεψη μου ειναι να δεις την οθονη να ειναι καλης ποιοτητας και ξεκουραστη. περα απο το μεγεθος φυσικα που καλο ειναι να το δεις απο κοντα
  5. Πειραιά είναι το σπίτι και όντως είναι σπίτι εργένη! Η αλήθεια είναι ότι λείπω αρκετές ώρες με τη δουλειά. Αλλά αυτό σκοπεύω να αλλάξει άμεσα. Και ίσως μελλοντικά αλλάξει και η οικογενειακή μου κατάσταση! Νομίζω ότι όντως είναι overkill η ενδοδαπέδια. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη μου, αλλά λίγο το κόστος λίγο που δεν κάνει πολύ βαρύ χειμώνα, το απέρριψα. Συμφωνώ, Χάρη, με την απελευθέρωση των τοίχων από σώματα. Έχω δει ότι υπάρχει η λύση του θερμαντικού "σοβατεπί". Δεν έχω δει το κόστος βέβαια. Αν όμως ξεφεύγει, αναγκαστικά θα κατευθυνθώ σε σώματα. Άρα, Ανδρέα, θεωρείς ότι δεν θα κάνει απόσβεση η αντλία με τα σώματα λόγω κόστους εγκατάστασης και κατανάλωσης; Από την άλλη, το να ανέβει το αέριο στον 4ο δεν ξέρω πόσο λιγότερο κόστος μπορεί να έχει. Συν το πάγιο και οι διακυμάνσεις της τιμής του αερίου. Το ατομικό καυστηράκι το φοβάμαι για καμία έκρηξη. Όμως πέρα από αυτό, που ίσως να είναι παράλογο, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορεί να συνδεθεί σε ηλιακό τριπλής.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου απάντηση. Δεν έχω καλή επαφή με την τεχνολογία και κάπου χάθηκα με τις ορολογίες. Τα Cat6a καλώδια πρέπει να περαστούν σε όλο το σπίτι για να μπορώ να έχω θύρα ethernet σε κάθε δωμάτιο; Είναι δύο δωμάτια όλα κι όλα βέβαια... Αφορούν μόνο ADSL/VDSL; Αν ναι, να το προσπεράσουμε, γιατί κατέληξα σε οπτική ίνα. Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με το ethernet "για τον έξω κόσμο". Στην περιοχή μου υπάρχει FTTH και είμαι σε πολυκατοικία. Την ίνα την περνάω εγώ ή ο τεχνικός της εταιρείας; Γιατί απ' ό τι κατάλαβα από την επικοινωνία μου με Cosmote, όλη η εγκατάσταση γίνεται από αυτούς.Το floor box αφορά το σπίτι ή τη γενικότερη υποδομή στην περιοχή;
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Σίγουρα η αίσθηση aircondition δεν είναι κατάλληλη για εμένα. Η σύνδεση της αντλίας θερμότητας με καλοριφέρ θα έδινε πιο καλή αίσθηση ζεστασιάς, σε σχέση με τα fan coil, και χωρίς να ξεραίνει την ατμόσφαιρα; Έχω πάντα στο μυαλό μου το αέριο. Όταν λέτε λεβητάκι, εννοείτε αυτά τα αυτόνομα που μπαίνουν στο μπαλκόνι ή κεντρική εγκατάσταση; Δίνει καλύτερη αίσθηση θερμότητας σε σχέση με την αντλία; Το σπλιτ για ψύξη πώς λειτουργεί; Θέλει ειδικά σώματα; Η ενδοδαπέδια ήταν η πρώτη μου σκέψη, αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος και στην Αθήνα δεν κάνει τόσο κρύο για να αντισταθμίσει τα τρωτά σημεία που αναφέρθηκαν.
  8. Καλησπέρα! Σε διαμέρισμα ορόφου 40τμ που θα ανακαινιστεί ριζικά για ιδιοκατοίκηση, αξίζει η επένδυση για αντλία θερμότητας ή θα ήταν προτιμότερο το φυσικό αέριο; Αναρωτιέμουν αν τα fancoil βγάζουν θέρμανση όπως του καλοριφέρ ή όπως του aircondition και αν διατηρείται κάπως η θερμοκρασία όταν κλείσεις την αντλία θερμότητας.
  9. Γίνεται ακόμη κι αν είσαι μοναδικός δικαιούχος. Το έχω κάνει. Ακριβώς δεν θυμάμαι τα βήματα, αλλά πήγα στην τράπεζα που ήθελα να μεταφέρω και ενεργοποίησα στο IRIS να είναι ο λογαριασμός που λαμβάνω χρήματα. Μετά πήγα στον λογαριασμό από τον οποίο ήθελα να μεταφέρω και το έκανα.
  10. Δεν είμαι σίγουρος πώς λειτουργεί η τεχνολογία της οπτικής ίνας. Νόμιζα ότι είναι όπως το ADSL (εκεί έχω μείνει), απλώς αλλάζουν καλώδια. Τι επιλογές έχω;; Άρα θεωρείς ότι και η VDSL και η οπτική ίνα είναι εξίσου καλές, απλώς η δεύτερη υπερτερεί στην παρουσα φάση λόγω δωρεάν εγκατάστασης;
  11. Καλησπέρα! Ποια πιστεύετε ότι είναι η ελάχιστη ταχυτητα ίντερνετ που θα πρέπει να έχει κάποιος; Κάνω ολική ανακαίνιση στο σπίτι και δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω εγκατάσταση για οπτική ίνα ή είναι υπερβολή. Το ίντερνετ το χρησιμοποιώ για streaming, Webex, καμιά βιντεοκλήση, και ως εκεί. Βέβαια η σύνδεση μου θέλω και πρέπει να είναι απόλυτα σταθερή, αλλά έχω δει κάτι πενηντάρικα και μου φαίνονται πολλά.
  12. Lux Aeterna

    Smart Home

    Αρχικά δεν ξέρω τι συνδεσιμότητα να επιλέξω. Από το διάβασμα που έχω κάνει δεξιά αριστερά, νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι συσκευές που να συνδέονται μέσω WiFi. Απλά με απασχολεί αφενός το θέμα της ασφάλειας του WiFi και αφετέρου ότι αυξάνονται τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα στο σπίτι. Δεν πιστεύω ότι το 5G είναι του σατανά ή τίποτα τέτοιο, αλλά έχω παρατηρήσει ότι η επαφή μου με ορισμένες συσκευές μου προκαλεί πονοκεφάλους! Δεν ξέρω αν μια ενσύρματη σύνδεση θα ήταν προτιμότερη ή όχι, και για την όλη ασφάλεια του συστήματος και για την ποιότητα της σύνδεσης των συσκευών στο δίκτυο.
  13. Lux Aeterna

    Smart Home

    Γεια χαρά! Μόλις πήρα ένα μικρό διαμέρισμα που θα ανακαινίσω εξ ολοκλήρου για ιδιοκατοίκηση. Θα ήθελα να το κάνω έξυπνο, αλλά έχω χαθεί με την τόση πληροφορία. Γράφω ενδεικτικά τι θα με ενδιέφερε, χωρίς όμως να ξέρω τι άλλο υπάρχει. - Ασφάλεια χώρου [πορτοπαράθυρα, ανιχνευτές κίνησης (έχω κατοικίδια, δεν ξέρω αν συνδυάζονται), κάμερες που να συνδέονται με cloud και κινητό (εσωτερικές, εξωτερικές, στην είσοδο), ενδεχομένως ανιχνευτές καπνού και διαρροής νερού] - Διαχείριση συσκευών από το κινητό (π.χ. πότισμα στο μπαλκόκι, ταΐστρα κατοικίδιων, να μπορώ να ελέγχω τα φώτα από το κινητό) Όπως είπα, δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει ή θα μπορούσε να είναι απαραίτητο. Υπάρχει κάτι από το οποίο μπορώ να ξεκινήσω τη μελέτη;
  • Δημιουργία νέου...