Προς το περιεχόμενο

CtrlFreak

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    577
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    outer space

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.531 προβολές προφίλ

CtrlFreak's Achievements

Mentor

Mentor (11/15)

  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

486

Φήμη

  1. CtrlFreak

    Ζωή στην Κύπρο

    Δεν έχω πάρει κάτι. Γράφτηκα σε αυτό το σύστημα σήμερα https://cge.cyprus.gov.cy/re/public/ και αυτές τις μέρες θα πάω σε ένα ΚΕΠ να ολοκληρώσω την εγγραφή.
  2. CtrlFreak

    Ζωή στην Κύπρο

    Καλησπέρα, έπεσα τυχαία σε αυτό το θέμα ψάχνοντας που να δω τα ένσημά μου στην Κύπρο. Είμαι εργαζόμενος εδώ τον τελευταίο χρόνο. Ξέρεις κάποιος να με κατατοπίσει για το παραπάνω? Επίσης υπάρχει online πλατφόρμα για να δεις τις εισφορές που έχεις κάνει?
  3. CtrlFreak

    Ζωή στην Κύπρο

    Μισθός entry level developer σε πολυεθνική. Πόσο περίπου? Με/χωρίς φόρους.
  4. Το JUnit είναι framework για test driven development σε Java. Υπάρχουν και άλλα Unit test για άλλες γλώσσες. Δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια. Για ασφάλεια υπάρχουν άλλες πλατφόρμες και τεχνικές (βλ. fuzzing) αλλά επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τον έλεγχο για την ασφάλεια τον κάνει άνθρωπος.
  5. Ωχ δάκρυσα. Έχει ταγκαρει όλη την χώρα! ΘΕΟΣ!
  6. Υπόψιν ότι αυτά τα μεταπτυχιακά θέλουν προηγούμενο σχετικό πτυχίο και δεν θα σου μάθουν προγραμματισμό. Δες το ΠΜΣ Πληροφορική του ΠΑΠΕΙ.
  7. Για αρχή διάβασε εδώ http://www.boro.gr/30482/nomizeis-oti-se-apata-ti-prepei-na-kaneis
  8. Προφανώς στο μεταπτυχιακό δεν θα κάτσουν να σου κάνουν μάθημα προγραμματισμού γιατί είναι προϋπόθεση και βασικό μάθημα στο προπτυχιακό.
  9. Mobile προγραμματισμός εφαρμογές σε android και ios. Web είτε front end (html/css/javascript) είτε backend (php, c#(asp), java EE, javascript, ruby) και όχι απλά ιστοσελίδες αλλά ιντερνετικές εφαρμογές.
  10. Το hype αυτόν το καιρό είναι στο web/mobile development. Και θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό. Πχ δες αυτό το βιβλίο https://www.amazon.com/Deadly-Sins-Software-Security-Programming/dp/0071626751/ref=sr_1_7?s=books&ie=UTF8&qid=1467362605&sr=1-7&keywords=software+vulnerability Και ρίξε μία ματιά στο https://www.owasp.org/index.php/Main_Page
  11. Γενικά στο cyber security και την ασφάλεια είναι οι καμμένοι των καμμένων. Μιλάω για Κάψιμο όμως. Χρειάζεται πολύ καλές γνώσεις προγραμματισμού σε πολλές γλώσσες και ιδιαίτερα στο κομμάτι της ασφάλειάς τους γιατί κομμάτι της δουλειάς θα είναι code auditing, να διαβάζεις τον κώδικα άλλων (whitebox testing) και να τους λες τα προβλήματα, να βρίσκεις τρύπες πχ buffer overflows κτλπ. C/C++ θα είναι το πρώτο που θα ξέρεις μέσα έξω. Λειτουργικά συστήματα linux/windows νεράκι γιατί θα διαβάζεις την assembly του κώδικα που θα τρέχεις χωρίς να έχεις τον κώδικα, blackbox testing. Γνώσεις εργαλείων για penetration testing, fuzzing, γνώσεις για επιθέσεις και τρόπους αποφυγής. Αναγνώριση εισβολών. Γνώσεις δικτύων, ασφάλειας αυτών και κρυπτογραφίας. Γενικά θα είσαι ένα βήμα μπροστά και οι γνώσεις θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Θα χρειαστείς και κάποιες πιστοποιήσεις που θα σε βοηθήσουν στο να βρεις δουλειά. Γενικά ψάχτο γιατί αν δεν είσαι διατεθειμένος να κλειστείς στο υπόγειο του σπιτιού σου μερικά χρόνια καλύτερα να μην το κάνεις.
  12. Ένα IDE είναι ένας editor που περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που στον atom πχ θα έπρεπε να ψάξεις να τα εγκαταστήσεις. Και γραμμένα από εταιρία όχι από χομπίστες που ένας θεός ξέρει τι bugs μπορεί να έχουν. Εν τέλη χρησιμοποιώντας επαγγελματικά εργαλεία που θα κάνουν την δουλειά μια και έξω "αγοράζεις" (υπάρχουν και δωρεάν εκδόσεις) παραγωγικότητα που θα έχανες μαθαίνοντας τα κόλπα του κάθε atom και αντιμετωπίζοντας ότι θέμα θα προέκυπτε.
  13. Αντί για eclipse γυρνάς σε intellij και το χρώμα αλλάζει σε σκούρο.
  14. Είναι το Java Development Kit ή το runtime environment?
  • Δημιουργία νέου...