Προς το περιεχόμενο

azografos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    95
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με azografos

  • Ημερομηνία γέννησης 02/06/1972

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες Επισκέψεις

8.055 προβολές προφίλ

azografos's Achievements

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/03/2024 08:01 πμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλείται σε εντελώς άριστη κατάσταση, Synology NAS DS413j μαζί με 4 σκληρούς δίσκους WD των 2Tb. Συνολική χωρητικότητα 8Tb.

    250 €

  2. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Κι εγώ εκεί καταλήγω ... νομίζω ότι συνήθισα στην ιδέα της "υποβάθμισης" του μεγέθους της οθόνης, για να αναβαθμίσω όλα τα υπόλοιπα. Φλέρταρα αρκετό καιρό στην ιδέα του "παλιού" 27άρι (έχω το 2015 και έλεγα να πάρω το τελευταίο που βγήκε, το 2020 το οποίο μάλιστα το έβρισκα και σε εξαιρετικές τιμές !) αλλά σε κάθε περίπτωση αργά ή γρήγορα στους M θα πάμε ... Τώρα είμαι ανάμεσα σε μεταχειρισμένο M1 (που επίσης βρίσκω σε καλές τιμές) ή καινούριο M3 που έχει δύσκολη διαθεσιμότητα ... στο επόμενο διάστημα θα κλείσω σε ένα από τα δυο. Το κακό είναι ότι στην Apple δεν παίζουν ούτε εκπτώσεις, ούτε προσφορές ούτε τίποτα ! Ακόμα και οι διαφορές μεταξύ "επίσημων" και "skroutz" είναι αστείες ...
  3. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Το κάνω κι εγώ φίλε, δεν είναι θέμα
  4. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Στην ίδια κατάσταση βρισκόμαστε ...
  5. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Σας ευχαριστώ όλους !
  6. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Τον έχω ξανά-ανοίξει. Δεν είναι δύσκολο ούτε επικίνδυνο. Το reviews που διάβασα ήταν πολλά, αλλά μάλλον τα αναλυτικότερα είναι τα παρακάτω, που δεν τους βγάζουν μεν ανώτερους, αλλά σίγουρα δεν τους βγάζουν κατώτερους ... και επίσης κάτι που παρατειρώ είναι ότι είναι πολύ ποιο γρήγοροι σε Single Thread, αλλά σε Multi είναι πολύ πίσω οι M. https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-1335u-vs-apple-m3 https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-apple_m3-vs-intel_core_i7_12850hx Πάντως, καταλήγω, ότι η αγορά Intel είναι κακή αγορά. Αν πάρω νέο πρέπει να πάω σε M. Και λόγω fusion, η διαφορά που θα δω βάζοντας SSD πιθανόν δε θα είναι μεγάλη. Οπότε ή μένω όπως είμαι, αλλάζοντας απλά δίσκο και ελπίζοντας για μια κάοια διαφορά, ή πάω σε αγορά νέου, αλλά M.
  7. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Ήλπιζα να πάρω το ΟΚ για τους Intel, αλλά προφανώς η λογική λέει να πάω σε M αν αλλάξω μηχάνημα. Από την άλλη, η αλλαγή δίσκου σε SSD θα δώσει μια ανάσα στο υπάρχουν μηχάνημα και ίσως 1-2 χρόνια ζωής επιπλέον.
  8. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Έχεις δίκιο, και για την οθόνη (δύσκολα γυρίζεις πίσω) αλλά και για τις ταχύτητες. Αυτό ακριβώς συνεύει και σε 'μένα. Άρα, η ουσιαστική μου ερώτηση θα πρέπει να είναι σε τι επεξεργαστή να πάω ... M1/2/3 ή NEO i5 ???
  9. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Το παλιό είναι πανεύκολα αναβαθμίσημο σε RAM και σχετικά εύκολα σε δίσκο. Το νέο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Το Mini δύσκολα.
  10. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Έχω MacMini στην TV σαν HomeCinema εδώ και χρόνια. Δεν τρελαίνομαι με τις επιδόσεις του. Θα προτιμούσα μια ποιο all-in-one λύση. Επίσης, το Mini θέλει και οθόνη, οπότε μαζί με μια καλή οθόνη το κόστος φτάνει πάλι στον iMac ... και είναι και δύσκολα αναβαθμίσιμος ... Γι΄αυτό κλείνω προς τον iMac. Το θέμα είναι πάω σε παλιό ή σε νέο ? Με τα όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός ...
  11. azografos

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Χαιρετώ το Forum. Χρήστης αποκλειστικά Mac εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή έχω έναν iMac 27 5K Retina Late 2015 με i5-3,3GHz 4πύρηνο 6600, 32Gb RAM, AMD Radeon M395 2Gb και Fusion 2Tb και επειδή έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης και δεν παίρνει πλέον το τελευταίο MacOS κσέφτομαι να τον αλλάξω. Η ερώτηση είναι, να πάω στους ΝΕΟΥΣ iMac με M1 και M3 ή να παραμείνω στην ίδια "παλιά" σειρά ? Οι νέοι είναι 24" και θα μου κακοφανεί. Οι παλιοί είναι μοντέλα 2020, αλλά πλέον με i5-10500 ή 10600, 6πύρηνα. Η χρήση που κάνω είναι Internet, Word, Excell και λίγο (όχι πολύ απαιτητικό) Video/Photo Editing. Σε συγκριτικά που διάβασα, οι τελευταίοι i5 μοιάζουν αρκετά ταχύτεροι από τους M3 ... επίσης, οι 10500-10600 είναι πολύ ταχύτεροι από τους 6600. Το θέμα είναι θα δω ουσιαστική διαφορά από αυτόν που έχω τώρα ?
  12. Τελικά μου έφτιαξε φίλος Stickάκι μέσα από Windows και προχώρησα κανονικά ! Κάτι έφταιγε στον τρόπο που φτιάχτηκε το Stickάκι στον Mac ... Σας ευχαριστώ όλους ! Μπορεί να κλειδωθεί το θέμα.
  13. Από mac το έφτιαξα, με BalenaEtcher (αντίστοιχο tool). Bootάρει κανονικά, άρα πιθανολογώ ότι δεν έχω θέμα με αυτό. Ξεκινάει, ζητάει γλώσσα εγκατάστασης, και αμέσως μετά, βγάζει το μήνυμα ! Από το BIOS, έχει κάνει Enable το TPM και το Secure Boot. Θύρες δοκίμασα πολλές, άλλο stickάκι δοκιμάζω τώρα. Νομίζω ότι είναι ΟΚ και αυτά τα options ... Δυστυχώς και με άλλο Stickάκι το ίδιο συμβαίνει ...
  14. Το είδα, αλλά δεν είναι ούτε Lenovo, ούτε έχει optane ... Ο Driver είναι exe ... και λέει ότι είναι για Windows 7, 8 και 10 ...
  15. Έστεισα ένα καινούριο PC, με MSI B550M M/B, AMD Ryzen 7 5700G, Samsung M2 Evo 970 κλπ. Έφτιαξα Bootable USB Stick με Windows 11, bootάρει κανονικά, ξεκινάει η εγκατάσταση και μόλις επιλέξω γλώσσα, βγάζει το ακόλουθο μήνυμα. Καμοία ιδέα πριν το σπάσω ???
  • Δημιουργία νέου...