Προς το περιεχόμενο

pt204

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    15
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

pt204's Achievements

  1. Χρησιμοποιώ Hasselblad από το 1995 και ταυτόχρονα Canon και ποιο πρόσφατα Sony, η Hasselblad τραβάει 16-bit που οι Fuji 50αρες ΔΕΝ, την 100αρα δεν την εχω πιάσει στα χέρια μου ακόμα (έβαλαν 16bit color!). Επίσης η Fuji είναι μια τεράστια εταιρία με πολύ μεγάλες πωλήσεις και συμπιέζει τις τμές σε ποιο λογικά επίπεδα τελευταία, πράγμα καλό για εμάς, αλλιώς Hasselblad με 5.700 δεν έπαιρνες ούτε απο eBay 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία της. Τώρα για τους φακούς, όποιος τολμάει να κάνει την σύγκριση, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με το θέμα. Κανένα σύστημα μεσσαίου φορμά δεν είναι κακό, αλλά κανένα δεν είναι Hasselblad, είτε σ' αρέσει είτε όχι. Φυσικά αν ψάξεις στο ιντερνετ θα βρεις ίσως άρθρα που λένε το αντίθετο, όπως και ωραία άρθρα για τα ωφέλη του καπνίσματος... Η μόνη που ίσως πλησιάζει είναι η PhaseOne μετά την εξαγορά της Mamiya, αλλά δεν είναι φτηνή... πάντως θα έχει ενδιαφέρον αυτή η καινούργια τιμολογιακή πολιτική και σίγουρα κερδισμένοι θα είμαστε εμείς (ελπίζω!).
  2. Ωραίες οι ανακοινώσεις αλλά στη βράση κολάει το σίδερο... Αν δεν κυκλοφορήσουν και δεν περάσει και κανα 6-μηνό να διαβάσω reviews από επαγγελματίες, δεν αλλάζω πλατφόρμα με τίποτα. Σε συστήματα αυτού του είδους δεν μετράνε οι εντυπώσεις και οι 800 πυρήνες, αλλά η αξιοπιστία. Στην τελευταία μου επαφή με AMD πλατφόρμα (Athlon MP με μητρική TYAN (...υπάρχει ακόμα άραγε? ;-) ) παιδεύτηκα μήνες να το κάνω να δουλέυει σωστά και πάλι δεν ήταν εξίσου αξιόπιστο με παλιότερα workstation με Xeon ποτέ, αναγκάστηκα να το αποσύρω σε λιγότερο από διετία... δεν κατηγορώ την AMD απαραίτητα, απλά ποτέ δεν βγήκανε drivers που να λειτουργούν απροβλημάτιστα και το λογισμικό που χρησιμοποιούσα ήταν ίσως βελτιστοποιημένο για Intel-Quadro συστήματα (Quadro είχα και στoυς Athlon βέβαια!). Εν κατακλείδι, χαίρομαι που επιτέλους φαίνεται να εμφανίζεται δειλά-δειλά ανταγωνισμός (...και μπορεί να γλυτώσουμε λίγα €), αλλά θα πρέπει πρώτα να αποδείξει η AMD οτι είναι πραγματικά ανταγωνιστική!
  3. Synology μόνον και τίποτα άλλο για φτηνά, αλλιώς Dell powervault... (με τους ίδιους Seagate Enterprise που υπαινίσεται το άρθρο...) Με link aggregation 2x 10GBE ή 4x 10GBE και πιο thunderbolt και μ*&&$κίες... (για να φορτίζει το iphone καλό είναι δε λέω... έχει και χρυσαφί επαφές!!!) Πολύ σοβαρότερες εταιρίες σε τέτοια συστήματα και το βλέπουν και όλοι μέσα στο γραφείο το vault, και expansion όσο θέλεις και και και... ΥΓ Μόνο σε μένα φαίνεται υπερβολικά άκομψο το στοίβαγμα προς τα πάνω? δεν μπορούσαν να το σπάσουν σε 2 στήλες!?? ...και απαίσιο λοιπόν κατά τη γνώμη μου! ΥΓ2 Κορυφαίο vault, αν πιστεύεις οτι το iMac είναι το καλύτερο workstation στο σύμπαν... μέρες που είναι "Μακάριοι..."
  4. Στην R10 βάλτε τριφασική πρίζα για τροφοδοσία! Πάντως, εντυπωσιακές σε χαρακτηρηστικά οι νέες AMD! Να δούμε και τις αντίστοιχες FireGL, για μας που δυστυχώς σταματήσαμε να παίζουμε... (...άντε ένα MassEffect κάθε 3 χρόνια μόνο!)
  5. Δεν μου αρέσουν στα σχόλεια ποτέ αυτοί που κράζουν, αλλά νομίζω οτι τώρα ήρθε η ώρα μου... Πλάκα μας κάνετε έτσι? Από τιτάνιο να είναι φτιαγμένο, 570€ για Windows Phone (και πριν με κράξετε, έχω Lumia 640XL...) ΔΕΝ δίνεις! και Acer???!!! (και πάλι μη με σταυρώσετε είχα Μ900 και ήταν τηλεφωνάρα στην εποχή του, αλλά με 250€...) Νομίζω οτι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να κράζουμε και ας ελπίσουμε οτι θα το δούνε άτομα της εταιρίας (έστω της ελληνικής αντιπρ.) και δεν θα κάνουν καμιά μ@λ@κία να στοκάρουνε σε αυτή την τιμή... γιατί όπως γράφουνε και αρκετοί πιο πάνω θα πάει άκλαυτο! Μιλάμε για κάτω από 300€ και υπό προυποθέσεις, κανένα super promotion μέσω παρόχου κλπ κλπ αλλιώς αφήστε το καλύτερα...
  6. pt204

    Kingston HyperX Impact 2x 8 GB SODIMM DDR3 Review

    Πολύ ωραίο το άρθρο, αλλά μήπως γίνεται να κάνετε μια σύγκριση και με απλές μνήμες της "σειράς"? Να ξέρουμε τι διαφορές παιζουν δηλαδή...
  7. Βασικά αν κάποιος γράφει σε openCL ή το χρησιμοποιεί και δεν τον ενδιαφέρει να έχει γρήγορο double precision... Και για κάποιο λόγο θέλει 8Gb... Τότε είναι πολύ καλή! Η τιμή βέβαια τσιμπιμενη αλλά αναμενόμενη. Για κάτι αντίστοιχο σε quadro ή firegl θέλεις πάνω από 3000...
  8. ...Υπάρχει βέβαια και η λογική εξήγηση (μια παρόμοια λογική με τις θεωρίες συνομωσίας που αναφέρθηκαν πιο πάνω)... Επειδή οι έλληνες είμαστε τόσο γαμ....τοι, πετάμε για πλάκα στο φεγγάρι φέρνουμε τις hassies και τις πουλάμε στους κουτόφραγκους πανάκριβα! Αθάνατοι ελληνάρες!
  9. Βασικά εχω 2 Hasselblad και αρκετούς φακούς λόγω δουλειάς και όταν διάβασα το άρθρο ξαφνιάστηκα γιατί ήξερα οτι οι μηχανές της αποστολής έμειναν εκεί (στο φεγγάρι)... Ετσι το έψαξα ελάχιστα στο google... http://www.hasselbladusa.com/about-hasselblad/hasselblad-in-space/space-cameras.aspx Και οπως βλέπετε απο έγγυρη πηγή και οχι fou fou tos & co, 12 μηχανές έμειναν εκεί! Αν δεν είναι απατεώνες, που μάλλον είναι, αυτή την μηχανή φαντάζομαι πως θα την ήθελε και η NASA για το αρχείο της.
  10. Καταλαβαίνω τον επαγγελματία που χρησιμοποιεί όλη του τη ζωή συγκεκριμένο software (στην περίπτωση του ήχου και του βίντεο μάλιστα, γνωρίζω ότι είναι πολύ συγκεκριμένο και το hardware). Εγώ ας πούμε δεν θα έπαιρνα ποτέ Firepro γιατί απλούστατα το software που χρησιμοποιώ (και γράφω) είναι βελτιστοποιημένο για nVidia Quadro. Επίσης να τονίσω οτι το κόστος δεν παίζει ρόλο στην δουλειά μου, το Workstation μου κοστίζει όσο 4-5 MacPro, επομένως μια σύντομη έρευνα που παραθέτω παρακάτω την έκανα για πλάκα, επειδή το MacPro μου φαινότανε φτηνό και δεν καταλάβαινα γιατί μιλάνε όλοι για μεγάλο κόστος. Τέλος πριν τα ακούσω... να πώ ότι δεν γουστάρω την apple για διάφορους λόγους, αλλά νομίζω είμαι αντικειμενικός. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ποιοτικό κουτί 150€ τουλάχιστον Ποιοτικό τροφοδοτικό 150€ τουλάχιστον Motherboard για Dual Xeon δεν υπάρχουν και άπειρες επιλογές... έκανα μια οικονομική επιλογή το Asus Z9κάτι 500€ Xeon E5-2609 V2 Box 300€ (εδώ να πώ ότι υποπτεύομαι πως η apple χρησιμοποιεί μια υπερχρονισμένη εκδοχή του, αλλά η τιμή ας πούμε οτι είναι η ίδια) 12Gb ECC registered RAM 150€ OCZ Revodrive 3 X2 240Gb 580€ Μόνο αυτό συγκρίνεται σε επιδόσεις με αυτό που βάζουν μέσα... (αν και μυρίζομαι Steve από πίσω... Βόσνιακ εννοώ και Fusion-io, αλλά τότε έπρεπε να βάλω 5000€ μόνο για μια υποψία...) Τώρα γραφικά αντίστοιχα, μάλλον θα πάμε για μία Firepro W7000 ή δύο W5000 crossfire... άρα 900€ ή 1100€... Εν κατακλείδι, αν κάνουμε τη σούμα, το MacPro των 3000$, είναι και ελαφρώς πιο φτηνό από αντίστοιχο PC, ή τέλος πάντων περίπου ίδιο!!! 3 στραβά εντοπίζω στην όλη φάση: 1) γιατί μόνο 64Gb ρε παιδιά? (ναί, έχω ήδη 128... και μου φτάνουν τσίμα τσίμα) 2) γιατί FirePro? και γιατί όχι επιλογή? 3) 10Gigabit Ethernet οποσδήποτε!!!!!!! Καλοί οι κεραυνοί αλλά σιγά να μην αλλάξω File Server για τις μακακίες τους... (υποθέτω θα παίξει αντάπτορας από κεραυνό σε 10Gb αλλά πότε??? . . . 4) είναι Apple!!! (καλά πλάκα κάνω) ΥΓ: Θα σας φανεί κουφό αλλά πάνω από τρείς φορές έχω κουβαλήσει 2 οθόνες, το "γαιδούρι" μου και UPS γιατί στα νησιά έχουν σκατά ρεύμα... οπότε και εγώ μόλις το έιδα το καινούργιο δαγκωμένο μήλο σκέφτηκα οτι με μια θήκη της Pelican μπορώ να το κουβαλάω εύκολα... κοντεύουμε τα δεύτερα -άντα βλέπεις... (παλιά κουβαλούσαμε ένα αυτοκίνητο πράγματα για να παίζουμε Unreal Tournament στην παραθέριση μας με ήχο 7.1...)
  11. pt204

    Παρουσίαση OCZ RevoDrive X2 240GB

    @atoncon Που την βρήκες ρε θηρίο την τιμή, εγώ έψαχνα και δεν βρήκα τπτ!??? Το δευτεροκλασάτο μοντέλο των 640Gb το δίνει η Dell 15.000 πάντως... Για το Octal εκτιμούσα οτι κάνει πάνω απο 60.000! και όπως λες η τιμή είναι λογικότατη...
  12. pt204

    Παρουσίαση OCZ RevoDrive X2 240GB

    @telas Χαχα, δεν έχεις άδικο, μπορεί να υπερβάλω λίγο με τα iodrives, και όντως δεν θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε κάποιον που δεν είναι γιος του κυρίου Google... όμως για να θυμηθούμε λίγο τα παλιά και να γελάσουμε λίγο... ρίξε μια ματιά στην διαφήμιση: http://oldcomputers.net/oldads/wow/MDhd.jpg και τότε ήταν άπιαστο όνειρο ρε γ**το! Το '87 πρέπει να πήρα πρώτη φορά τόσο "μεγάλο" δίσκο και η διαφήμιση είναι κάπου στο '78 με '81! οπότε αν το πάρουμε αναλογικά σε 6 με 9 χρόνια το iodrive θα υπάρχει και στο PC της κομμώτριας σου! ...τυχαίο? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...
  13. pt204

    Παρουσίαση OCZ RevoDrive X2 240GB

    Ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, και να συμπληρώσω ότι η ιδέα του all-in-one ελεγκτή και μνήμης δεν είναι καινούργια, υπάρχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο πολλά χρόνια και ο κόσμος που τα χρειαζότανε τα πλήρωνε χρυσάφι... Η μαγκιά της OCZ είναι ότι έδωσε υποφερτές επιδόσεις σε πολύ καλές τιμές. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν θέλεις επιδόσεις πρέπει να πας σε χωριστό (και ακριβό) RAID controler και να βάλεις δίσκους με καλό vmf. Έστησα μηχανή με 4 x 80GB Postville (>150€ ο ένας) αλλά με μαμάτο controller Intel (440€) και το σύστημα πετάει (550Mb/sec seq. Read & 330 με αρχεία 4k)δεν έψαξα τα IOPS αλλά για τους SQL-άδες που ενδιαφέρονται μπορώ να το δω και να σας γράψω... Το καλό με αυτή τη λύση είναι όταν οι τιμές πέσουν θα αλλάξεις τους δίσκους και θα γλυτώσεις το έξοδο του controller, επίσης περισσεύουν άλλα 4 κανάλια οπότε μπορεί να γίνει 8 x 80GB. ...και για να το χ*σω τελείως, μπορείς να πάρεις controller με 16 κανάλια! Τώρα για τους επαγγελματίες που το χρειάζονται και τους πωρωμένους ερασιτέχνες, δείτε πως θα είναι οι δίσκοι στο άμεσο (ελπίζω!) μέλλον: http://www.fusionio.com/products/iodriveoctal/ Τι 4x και 8x... άντε γεια σας λέω!
  • Δημιουργία νέου...