Προς το περιεχόμενο

mpompo13

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    427
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.234 προβολές προφίλ

mpompo13's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

273

Φήμη

  1. Νομίζω ήταν κάπου 3 με 4 ευρώ. Λένε έως 90 μέρες ότι κάνει η διαδικασία αλλά εμένα κράτησε παραπάνω. Αμφισβήτηση μπορείς να κάνεις για οποιοδήποτε ποσό εφόσον εμπίπτει σε κάποιον από τους λόγους (πχ μη παράδοση του προϊόντος) και καλό είναι να δώσεις στην τράπεζα όλα τα screenshot ότι προσπάθησες να πάρεις refund μέχρι τέλους και στο αρνήθηκαν. Μπορείς να ρωτήσεις στην τράπεζα που συνεργάζεσαι για περισσότερες πληροφορίες. Στην δική μου περίπτωση δεν ήταν τόσο το ποσό όσο το ότι αρνούνταν ότι το αντικείμενο δεν έφθασε ποτέ και ήταν κοροϊδία όλο αυτό. Η αμφισβήτηση συναλλαγής νομίζω έχει κ πέναλτι για τον έμπορο νομίζω εφόσον γίνει δεκτή.
  2. Γνωστό θέμα με το AliExpress. Προσωπικά προσπάθησα να βγάλω άκρη για το ότι δεν έφτασε ποτέ το δέμα αλλά όπως και σε άλλους εδώ μου άρχισαν το να φέρω επίσημο έγγραφο κλπ κλπ πράγμα που το τοπικό ταχυδρομείο δεν δίνει. Στο τέλος τα χρήματα επιστράφηκαν με αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα μου (το οποίο και θα πρότεινα να κάνετε και οι υπόλοιποι).
  3. Η αλήθεια δεν το γνώριζα κ δεν το έχω δοκιμάσει. Ίσως είναι νέα υπηρεσία. Κάποιος άλλος μπορεί να γνωρίζει περισσότερα για αυτό.
  4. Είναι κυρίως για αγοραπωλησίες χέρι με χέρι (στην Γερμανία). Στην καλύτερη αν εμπιστεύεσαι τον πωλητή μπορείς να δεχθεις κ αποστολή αλλά είναι δικό σου ρίσκο αν συμβεί κάτι. Δεν υπάρχει καμία προστασία, είναι σαν τις αγγελίες του insomnia ή του Facebook marketplace.
  5. mpompo13

    Προσφορές παιχνιδιών v2

    Ομοίως και το Paladins Epic Pack addon (https://www.epicgames.com/store/en-US/p/paladins--paladins-epic-pack) για όποιον παίζει το game.
  6. Έχετε σκεφτεί ότι πρακτικά και τα Windows 10 είχα προεγκατεστημένο το Skype (microsoft owned product και αυτό); Δεν υπήρχε τότε πρόβλημα; Όσον αφορά την Slack δυστυχώς ή ευτυχώς δεν νομίζω ότι έχει πάτημα. Η microsoft δημιουργεί ένα πακέτο εφαρμογών ώστε να την προτιμήσουν οι (εταιρικοί κυρίως) πελάτες και να βγάλει χρήμματα από τις συνδρομές. Εάν δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί η Slack ας πρόσεχαν. Το ισοδύναμο πχ στα αυτοκίνητα θα ήταν αν πχ η Garmin έκανε καταγγελία ότι οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες βάζουν πλέον προ-εγκατεστημένο το Here Maps Navigation και εκμεταλλευόμενοι την δεσπόζουσα θέση τους κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Ας σοβαρευτούν με την τιμολογιακή πολιτική τους στην Slack για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν την Microsoft.
  7. Ενδιαφέρον. Είναι μία καλή αρχή και ελπίζω να το συνεχίσουν και να υπάρξει σοβαρός ανταγωνισμός στο NVidia DLSS. Θα έχει ενδιαφέρον αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί και στα PS5/Xbox Series που έχουν AMD GPUs. Θα είναι λίγο ξενέρα για τους πιστούς της Nintendo που ευαγγελίζανε ότι το DLSS που θα είναι αποκλειστικά στο (φημολογούμενο) νέο switch (σε ότι αφορά κονσόλες) και θα ανταγωνιζόταν τις νέες κονσόλες σε επίπεδο γραφικών .
  8. Είναι θέμα απόψεων αυτό. Η Nintendo πάντως μια χαρά θεωρεί ότι το switch είναι διάδοχος του Wii U και αυτό με την σειρά του διάδοχος του Wii. Εξάλλου έτσι τα σχεδίασαν. Το ότι πουλάει όσο το Wii δεν το κάνει διάδοχο του Wii. Πουλάει για πολλούς λόγους, αρκετοί αναλύθηκαν και στα σχόλια εδώ. Δέχομαι την αποψή σου αλλά διαφωνώ. Η Nintendo πρώτα ξεκίνησε ένα "υβριδικό" μοντέλο στο Wii U όπου σου επέτρεπε μία (περιορισμένη) φορητότητα εκτός της τηλεόρασης. Ουσιαστικά εκεί πάτησε και έβγαλε το switch. Να στο πω διαφορετικά: χωρίς το Wii U μάλλον δεν θα υπήρχε το switch. Για τα χειριστήρια ξεχνάς ότι το Wii U ήταν συμβατό με τα wiimotes με αποτέλεσμα να έχει πρόσβαση στον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Τέλος, ελπίζω να μην επαναληφθεί η έπαρση της περιόδου Wii/DS όπου η Nintendo νόμιζε πως οτιδήποτε βγάλει θα πουλήσει τρελά (βάλε ένα "3" πριν το "DS" και κότσαρε ένα "U" μετά το "Wii" και θα πουλήσει) με αποτέλεσμα το Wii U που πάτωσε (για διάφορους λίγους) και το 3DS που αναγκάστηκε να κάνει μία σημαντική μείωση τιμής σχεδόν αμέσως.
  9. Διάδοχος του Wii U είναι το switch, όχι του Wii (του οποίου διάδοχος ήταν το Wii U). Πολύ βολικά προσπέρασες το Wii U και στο προηγούμενο ποστ σου ίσως γιατί δεν συμφέρει να πεις ότι πούλησε μόνο 13 εκ. τεμαχια. Στα του θέματος, η Nintendo από την εποχή του DS/Wii είχε να δει τόσο καλές πωλήσεις. Λογικό είναι να "τραβήξει" όσο πάει την τωρινή κονσόλα. Εξάλλου αυτό που μετράει είναι πωλήσεις κ έσοδα/κέρδη και από αυτά τα πάει περίφημα. Μην ξεχνάτε ότι οι τιμές των εξαρτημάτων πέφτουν σε τιμή με τον χρόνο, συνεπώς το κόστος κατασκευής ενός switch to 2017 δεν είναι ίδιο με τώρα. Εάν βγάλει νέα κονσόλα το περιθώριο κέρδους θα είναι μικρότερο, οπότε γιατί να το κάνει ενώ οι πωλήσεις του τωρινού switch αυξάνονται σε ετήσια βάση; Μάλιστα πολλά games της ήταν ports από το Wii U (*) που σημαίνει ότι το development κόστος (**) τους ήταν πολύ χαμηλότερο από νέα from the scratch παιχνίδια οπότε δίνουν καλό κέρδος. Το τι θα γίνει με νέα κονσόλα το γνωρίζουν οι ψηλά στην Nintendo αλλά συχνά τα σχέδια προσαρμόζονται άνα διαστήματα. Αν η ζήτηση για το τωρινό switch μείνει σε τόσο υψηλά επίπεδα μπορεί να αποφασισουν να καθυστερήσουν τυχόν revision. Τέλος, πολλοί εστιάσανε στo φημολογούμενο νέο switch και αγνοούν η Nintendo έχει κ άλλα κόλπα για να βγάλει χρήμματα εάν χρειαστεί. To Super Mario 3D All Stars απέδειξε ότι έχουν working Ν64 και GameCube emulators για το switch. Συνεπώς μπορούν να "πορτάρουν" όποιο (δικο τους) game θέλουν από αυτά τα συστήματα με μηδενικό κόστος μιας και θα είναι emulated σε ενδεχομένως full price. Και η εμπειρία του 3D All Stars έχει δείξει ότι θα πουλήσουν καλά. (*) Βέβαια έχουν ξεμείνει από Wii U games να πορτάρουν και πλέον έπιασαν το Wii και το 3DS. (**) Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι υπήρχε και ένα σημαντικό κόστος όταν πρωτοδημιουργήθηκε το κάθε παιχνίδι στο Wii U αλλά αυτό δεν αφορά το πορτ.
  10. mpompo13

    Προσφορές παιχνιδιών v2

    Μέχρι τις 13/05 δωρεάν το Pine στο Epic Games Store.
  11. mpompo13

    Τροφοδοτικο για SNES

    Λίγο δύσκολο να βρεθεί κάποιος (αν και μακάρι) που να έχει spare. Αν θες κάτι άμεσα μπορείς να πας σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών όπως σου είπαν. Αλλιώς από ebay/aliexpress με αναμονή μέχρι να έρθει.
  12. ok για να μείνουμε on-topic κρατάω μικρό καλάθι για το αν το νέο switch θα έχει όντως DLSS. Μέχρι στιγμής υπάρχουν υλοποιήσεις μόνο σε GPUs που έχουν αρκετά Watt κατανάλωση σε σχέση με ένα ARM SOC. Φυσικά και ενδεχομένως η NVidia να τα καταφέρει αλλά βλέπω δύο περιπτώσεις: 1) Η Nintendo να έχει χρηματοδοτήσει κάτι τέτοιο. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Nintendo έχει καβούρια στην τσέπη το βλέπω δύσκολο να έχει συμβεί. 2) Η NVidia χρηματοδότησε εκ ιδίων πόρων το όλο εγχείρημα με προοπτική να βγάλει το R&D κόστος από τις πωλήσεις του SOC στην Nintendo. Πιο πιθανό θα έλεγα είναι αυτό που συνεπάγεται ότι το κόστος του επεξεργαστή θα είναι (ενδεχωμένως και σημαντικά) αυξημένο. Τέλος, μιας και είχα δει πολλούς στο switch thread να λένε (ή να πανηγυρίζουν) ότι θα έχουν current gen PS/XBox quality γραφικών με DLSS στο νέο Switch να έχετε στα υπόψιν ότι εάν η Nintendo προσφέρει αντίστοιχα γραφικά με PS5/XBox Series τότε θα ζητάει και αντίστοιχη τιμή. Μακάρι βασικά να έχει αντίστοιχα γραφικά για να ασκήσει πίεση στις Amd/Intel να βγάλουν καινοτόμες λύσεις (hardware αλλά και software) με χαμηλότερες τιμές. Είναι γεγονός ότι στο Deep Learning η NVidia έχει μεγάλο πλεονέκτημα λόγω των proprietary CUDA/CuDNN και την αδράνεια (ή έλλειψη πόρων/motivation) των ανταγωνιστών της να αναπτύξουν κάτι αντίστοιχο.
  13. Επειδή έριξα μία ματιά παρατήρησα ότι υπάρχουν (αυτήν την στιγμή): - v2 switch σφραγισμένο στα 270 Ευρώ. - Switch Lite μεταχειρισμένο στα 140 και 110 Ευρώ. Ξαναλέω ότι εάν κάποιος θέλει "τέλεια" κατάσταση θα πάρει καινούργιο και όχι μεταχειρισμένο. Ειδικά με τα προβλήματα του drift (περισσότερα πιο κάτω για αυτό). Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε σε τι τιμές πουλιούνται οι αγγελίες εδώ μετά το "παζάρι" καθώς οι τιμές που ζητάνε δεν είναι απαραίτητα το τι παίρνουν. Και τώρα είχα διαβάσει υπάρχουν αγγελίες στο ebay για το Mario 3D All Stars που ζητάνε 1000 και 10000 (ναι δέκα χιλιάδες!) $ για μία κόπια ενώ υπάρχει ακόμη στοκ στα καταστήματα. Παράλληλα αν δεις οι αγγελίες που όντως έχουν ολοκληρωθεί είναι κατά μέσο όρο στα 50$. Τέλος, εάν κάποιος θέλει να συμβιβαστεί για 50-70 Ευρώ δικαιωμά του, αλλά θα μπορούσε να περιμένει την επόμενη προσφορά (αν και δεν με αφορά τι θα κάνει με τα χρήματα του). Τα CFW που ανέφερες είναι άλλη κατηγορία. Καθώς μπορεις να περάσεις CFW μόνο στο v1 switch και μέχρι κάποια έκδοση του λειτουργικού είναι λογικό πως ο αριθμός τους είναι περιορισμένος (με αντίκτυπο αύξηση στην τιμή) σε σχέση με το v2/Lite που μπορείς να αγοράσεις νέο στα καταστήματα. Το ότι δεν ρίχνει τις τιμές οι Nintendo θεωρώ ότι είναι σεβασμός στην τσέπη της και όχι στον καταναλωτή. Ρώτα τι σεβασμό εισέπραξαν οι early adopters του 3DS και του GameCube που έφαγαν και τα 2 μεγάλη μείωση τιμής. Όχι γιατί το ήθελε η Nintendo αλλά γιατί αναγκάστηκε για μην πάνε άπατα. Ή τι σεβασμό έχουν εισπράξει οι adopters του Wii U (που είσαι κ εσύ) που τα περισσότερα games έχουν γίνει ported (ή sequel) με αντίκτυπο στην τιμή των μεταχειρισμένων. Τα ports τα έκανε η Nintendo ακριβώς γιατί την ενδιαφέρει (όπως και κάθε άλλη εταιρεία μην γελιόμαστε) η τσέπη της όχι ο "σεβασμός στον καταναλωτή". Για το drift λυπάμαι αλλά νομίζω κάνεις λάθος. Δωρέαν επισκευή εκτός εγγύησης δίνει στην Βόρειο Αμερική (μετά από αγωγή που έφαγε) και στην Ευρώπη (αν δεν έχει αλλάξει κάτι γιατί είναι παλαιά η ενημέρωση μου) δεν προσφέρεται με εξαίρεση ανεπίσημα σε Γαλλία και Ην. Βασίλειο που έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Επισκευή μπορείς νομίζω να το κάνεις (σχετικά εύκολα λογικά;) αλλά εάν είσαι εντός εγγύησης και το στείλεις για επισκευή πως θα παίζεις για 7-14 μέρες; Έχω διαβάσει ότι πολλοί αναγκάστηκαν να πάρουν άλλο σετ. Btw καλά έκανες (και μπράβο!) που μπόρεσες να πουλήσεις Wii με 300 Ευρώ εκείνη την περίοδο. Δεν είχε βγει το μίνι στα 100-150 Ευρώ; Βοήθησε και το epic fail marketing της Νιντεντο που ελάχιστοι κατάλαβαν ότι βγήκε νέα κονσόλα με το Wii U οπότε θεωρούσαν ότι το Wii είναι current gen τότε. Εάν έχεις ακόμη το Wii U κράτα το καθώς λόγω χαμηλών πωλήσεων η τιμή του θα μείνει σταθερή ή θα αυξηθεί. Τέλος μακάρι να μπορέσεις να δώσεις το Switch σου και 400.
  14. mpompo13

    Προσφορές παιχνιδιών v2

    Δεν είδα να έχει αναφερθεί αλλά μέχρι 8/04 στο Epic Store δωρεάν το Tales of the Neon Sea .
  15. Δηλαδή εννοείς ότι όταν βγει η νέα κονσόλα θα δώσεις το original Switch μεταχειρισμένο ενδεχομένως χωρίς εγγύηση και με πιθανότητα (σχεδόν 100%) να βγάλει πρόβλημα με drift στα joycons 280-300 Ευρώ; Ενώ με 350 θα το παίρνεις καινούργιο (αν δεν υπάρξει μείωση τιμής) με εγγύηση και ενώ ήδη τώρα που δεν έχει βγει η νέα κονσόλα βρίσκεις μεταχειρισμένα switch με 250 Ευρώ μαζί με έξτρα; Ίσως όσοι έχουν Switch νομίζουν έχουν την κότα με τα χρυσά αυγά. Το Switch έχει πουλήσει τόσο όσο σχεδόν το Wii. Για δες πως πήγαν οι τιμές του Wii(*). Όταν βγει η νέα κονσόλα, στην οποία όλοι θα θέλετε να αναβαθμίσετε και θα πουλάτε το original Switch θα υπάρξει υπερ-προσφορά μεταχειρισμένων. Μάντεψε τι κάνει αυτό στην τιμή. Τέλος, για το πέρι "σεβασμος στον καταναλωτή" δες το πρόβλημα joycon drift που ανέφερα και πριν. Αντί να το λύσουν βολέυονται οι Nintendaκηδες να αγοράζουν έξτρα joycons. Not bad πιο πολύ κέρδος για την Nintendo . (*) Και λάβε υπόψιν στις τιμές αυτές ότι πλέον έχουν αυξηθεί κιόλας συν ότι τα remotes του Wii δεν έχουν κανένα πρόβλημα αντίθετα με τα joycon του switch.
  • Δημιουργία νέου...