Προς το περιεχόμενο

LordArthas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.016
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Κέρκυρα

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

LordArthas's Achievements

  1. Η αντλία θα είναι στο μπαλκόνι (2ος όροφος) και ο ηλιακός στην ταράτσα (3όροφης πολυκατοικίας). Γι'αυτό προβληματίστηκα με τις απώλειες από τα πηγαιν'έλα του νερού...
  2. Ευχαριστώ πολύ! Κέρκυρα Το διάβασα ναι. Ήταν προγραμματισμένη η αγορά ηλιακού 3πλής. Με μπέρδεψε η άποψη: «είναι προτιμότερο να συμπληρώνεται ενέργεια για τη θέρμανση του νερού μέσω της αντίστασης, παρά μέσω της αντλίας, γιατί 1ον θα υπάρχουν απώλειες κατά τη διαδρομή και 2ον η αντλία θα προσπαθεί διαρκώς να ζεστάνει το νερό έχοντας απώλειες». Από ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει, οπότε συνεχίζουμε το αρχικό πλάνο της 3πλής ενέργειας.
  3. Καλησπέρα. Πρόκειται να βάλουμε ηλιακό θερμοσίφωνα (160lt) σε διαμέρισμα 2ου ορόφου. Ο θερμοσίφωνας θα τοποθετηθεί στην ταράτσα (3όροφης πολυκατοικίας). Στο σπίτι θα έχει αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών και η ερώτηση είναι: καλύτερα ηλιακός 2πλής ή 3πλής ενέργειας (ώστε να ζεσταίνει και από την αντλία); Γιατί κάποιοι μου είπαν ότι καλύτερα θα ήταν να είναι διπλής ώστε να δουλεύεται με την αντίσταση και όχι 3πλής, λόγω απωλειών που θα έχει εάν ζεσταίνει από την αντλία. Ποια είναι η γνώμη σας;
  4. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και θα ήθελα να χρησιμοποιώ ως λογαριασμό που θα πληρώνομαι για τις υπηρεσίες μου ο λογαριασμός της Revolut. Δεν πρόκειται για μισθοδοσία. Υπάρχει τρόπος να δηλωθεί στην ΑΑΔΕ ως επαγγελματικός λογαριασμός; (θα είχα την πρόθεση να το κάνω εάν είναι εφικτό). Φαντάζομαι όχι, σωστά; Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
  5. Θα ήθελα να ξεκινήσω να πληρώνομαι μέσω της Revolut. Ποιος είναι ο πιο συμφέρον τρόπος; Να δώσω το ΙΒΑΝ που παρέχει η Revolut; Να στείλω σύνδεσμο πληρωμής μέσω της εφαρμογης; Σε αυτήν την περίπτωση ο άλλος χρειάζεται να έχει λογαριασμό στη Revolut ή πληρώνει με την κάρτα του; Έχει προμήθεια για εμένα αν πληρώσει με την κάρτα του; Υπάρχει άλλος τρόπος; Με το σύνδεσμο Revolut.me πως πραγματοποιείται η πληρωμή;
  6. Το φαντάστηκα ότι δε γίνεται... Θα δοκιμάσω και αυτό με το κανάλι, αλλιώς θα τη γράψω με το κινητο 😉 Ευχαριστώ πολύ!
  7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ήταν σε τοπικό κανάλι και δεν υπάρχει διαθέσιμη στο web... Δεν υπάρχει τρόπος με κάποιο «tv recorder», σωστά; Μόνο εξωτερική εγγραφή μέσω πχ κινητού;
  8. Καλησπέρα. Μου έγραψαν μία τηλεοπτική εκπομπή σε τηλεόραση Hitachi μέσω του ενσωματωμένου recorder που έχει. Το πρόβλημα είναι ότι το αρχείο ts δεν παίζει πουθενά αλλού εκτός από την ίδια τηλεόραση... Ψάχνοντας βρήκα ότι μάλλον είναι θέμα DRM. Υπάρχει λύση ώστε να αφαιρεθεί; Δοκίμασα το πρόγραμμα TS Doctor, δίχως όμως αποτέλεσμα (δεν το ανοίγει ούτε αυτό). Εάν δεν μπορούμε αν αφαιρέσουμε τον περιορισμό δικαιωμάτων, τι χρειάζομαι για να μπορέσω να παίξω το αρχείο στην τηλεόραση και να το ξαναγράψω, δίχως τέτοιους περιορισμούς; Ευχαριστώ!
  9. Φαντάζομαι θα υπάρχουν οδηγοί στο νετ, αλλά δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να το κάνω μόνος μου... 🤔
  10. Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα το ψάξω λίγο και πριν καταλήξω θα ενημερώσω. Εάν κάποιος στο φόρουμ έχει κάποια πρόταση να κάνει για εξοπλισμό, θα ήταν καλοδεχούμενη!
  11. Μόλις μίλησα με τον ηλεκτρολόγο: θα υπάρχει μία κεντρική θέση του router στο κτίριο, όπου θα φεύγουν 3 διαφορετικά utp (ένα για κάθε διαμέρισμα). Και ένα extra καλώδιο για να καλύψει τον εξωτερικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, τί εξοπλισμό προτείνετε στην περίπτωση που θέλουμε να μοιράσουμε τη γραμμή, απλή ADSL, και στην περίπτωση που δε θέλουμε και μπορεί να τραβάει ο καθένας όσο θέλει; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
  12. Όπως ενημερώθηκα, τα διαμερίσματα θα ενώνονται με καλώδιο utp. Αν κατάλαβα καλά, θα υπάρχει μία κεντρική εγκατάσταση και θα μοιράζεται η γραμμή. Ευχαριστώ για την απάντηση!
  13. Καλημέρα. Χρειάζεται να μοιράσω το ιντερνετ μεταξύ 3 διαμερισμάτων. Θα ήθελα να μου προτείνεται εξοπλισμό προκειμένου να καλύψω εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Από όσο ξέρω, το ίντερνετ θα φτάσει σε κάποιο κεντρικό σημείο του κτιρίου και θα μοιραστεί ενσύρματα από το ένα διαμέρισμα στο άλλο. 1) Τι εξοπλισμός-κεραίες χρειάζομαι για να καλύψω τους χώρους που προανέφερα (όλο το διαμέρισμα 70τμ/καθένα και την αυλή); 2) Το modem-ρούτερ του ΟΤΕ που θα μου δώσουν, εγκατεστημένο στο σημείο που θα φτάσει η κεντρική γραμμή θα με καλύψει για να μοιράσει τη σύνδεση; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  14. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!
  • Δημιουργία νέου...