Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Οδηγός Επιλογής Εργονομικής Καρέκλας


bebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάω αυτό το θέμα με σκοπό να συγκεντρωθούν πληροφορίες, γνώμες, reviews σχετικά με τις καρέκλες γραφείου. Το θεωρώ ίσως το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα παραγκωνισμένο τμήμα του εξοπλισμού μας ως gamers/professionals/καθημερινοί casual χρήστες pc καθώς η μακροχρόνια κακή στάση του σώματος προφανώς δημιουργεί κινδύνους για την υγεία. Επίσης πιστεύω ότι είναι τμήμα του απαραίτητου hardware ενός setup με την ευρύτερη έννοια γι' αυτό και το νήμα πρέπει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο υποφόρουμ.

Υπάρχουν διάφορα σκόρπια νήματα ή εκτεταμένες συζητήσεις σε θέματα προσφορών και είναι δύσκολο να βρει κάποιος συγκεντρωμένες πληροφορίες (γενικά σε εγχώρια sites). Θα προσπαθήσω να κάνω μια αρχική κατηγοριοποίηση των σχετικών προϊόντων της αγοράς με σκοπό στο μέλλον να εμπλουτίζεται το original post με επιπλέον πληροφορίες που θα προκύψουν από την συζήτηση.

1) Gaming Chairs:

Προσωπικά θεωρώ λάθος την επιλογή τους για τον οποιοδήποτε που σκοπεύει να χρησιμοποιεί καθημερινά για πολλές ώρες τον υπολογιστή. Δεν πρέπει κάν να μπουν στο θέμα "εργονομικές καρέκλες" αλλά θα κάνω μια αναφορά για να διευκολύνω κάποιον που αμφιταλαντεύεται. Παρεμπιπτόντως είμαι κάτοχος μιας DX Racer Racing Pro εδώ και 2 χρόνια και μετάνιωσα την αγορά πρόσφατα όταν πέρασα απότομα απο τις 2-3 ώρες χρήσης στις 10.

Οι κλασσικές gaming καρέκλες αντιγράφουν τα καθίσματα των sport αυτοκινήτων στα οποία έχει σημασία η ασφάλεια και η πλευρική στήριξη. Οι καρέκλες αυτές δεν έχουν γενικα υποστήριξη για τη μέση και βάζουν το σώμα σε μια στάση που σχηματίζει ένα C και καταπονεί τη μέση, τη σπονδυλική στήλη και την ουρίτσα. Γι' αυτό όλες σχεδόν έχουν μαξιλαράκι μέσης μπας και λύσουν αυτό το θέμα άλλα όταν το χρησιμοποιείς (για μένα απαραίτητο) καταλήγεις με ένα άβολο "κουρσούμι" στην πλάτη και χωρίς να μπορείς να απλωθείς και να αράξεις στην πλάτη της πανάκριβης καρέκλας που αγόρασες. Δυο τρία μοντέλα που έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη μέσης (Secretlabs Titan, Νοblechairs Hero) πάλι δεν καταφέρνουν να πετύχουν την ανατομική υποστήριξη ολοκλήρου του σώματος όπως μια decent εργονομική καρεκλά. Tα παραπάνω τα θεωρώ αυταπόδεικτα, μπορεί επίσης κάποιος να ανατρέξει σε συγκριτικά τύπου "gaming vs εργονομική καρέκλα" για να καταλάβει σε ποια σημεία υστερούν οι πρώτες σε βαθμό που να μην αξίζει η αγορά τους.

2) Εργονομικές Καρέκλες

Οι καρέκλες αυτές είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν ανατομική στήριξη στην σπονδυλική στήλη και στη μέση ώστε να μειώνεται η καταπόνηση και να αυξάνεται η άνεση. Υπάρχουν μερικές υποκατηγορίες:

α) Premium

Πρόκειται για καρέκλες κυρίως από ξένες εταιρείες όπως η Ηerman Miller, η Steelcase και η Humanscele. Προσφέρουν σύμφωνα με τους κατόχους τους το μέγιστο επίπεδο άνεσης και εργονομίας. Οι τιμές κυμαίνονται στα 800 - 1500 ευρώ. Διάφοροι έμποροι στην 'Ελλάδα λειτουργούν ως αντιπρόσωποι των εταιρειών αυτών. Έχει αναφερθεί σε νήματα και η λύση αγοράς μεταχειρισμένης από ευρωπαϊκά ebay.

 

β) Μικρομεσαία κατηγορία

- Dromeas: Κατασκευάζει στην Ελλάδα αξιόλογες καρέκλες σε τιμές 300-500 ευρώ. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες και γνώμες χρηστών σε νήματα προσφορών όπως αυτό και αυτό.

- Sigmaoffice: Φαίνεται να προσφέρει αξιόλογες καρέκλες άλλα στη σελίδα τους δεν αναγράφονται τιμές. Καλοδεχούμενες οι επιπλέον πληροφορίες από κατόχους ή άτομα που ξέρουν κάτι παραπάνω.

Σχόλια χρηστών:

@mitsdim1"Αλλη μία εταιρία που έχει μεσαίας κ υψηλής τιμής καρέκλες ειναι η sigma οπου δεν αναφέρθηκε παραπάνω, και συγκεκριμένα είδα αυτή στα (300€ +φπα) και εδω ενα μήνα παράδοσης. Αυτή δεν μου άρεσε γιατι είχε αρνητική κλίση (προς τα εμπρός) που οπως ανέφερε και ο camel555 ειναι σχετικά σπάνιο feature."

- Nec: Επίσης ελληνική εταιρεία κατασκευής, φαίνεται αξιόλογη αλλά δεν μπορώ να βρω reviews πουθενά.

Σχόλια χρηστών:

@camel555"Δοκίμασα από κοντά τηn NEC Comfort-01 Plus η οποία μου φάνηκε πολύ ασταθής όσον αφορά την έδρα της. Δεν εννοώ κατασκευαστικά ασταθής αλλά όχι συμπαγής και συνάμα άνετη η έδρα και το υλικό της, ένιωθα σαν να έπλεα... Είναι η πρώτη αίσθηση που αποκομίζεις όταν κάθεσαι σε μια καρέκλα. Πιστεύω είναι και η πιο σημαντική. Της έδωσα χρόνο αλλά δεν με κάλυψε στο θέμα της έδρας..."

@mitsdim1(Στο link παρακάτω οι εντυπώσεις του από αγορά της Comfort-01 Plus - που αντικαταστάθηκε με μία Comfort-03 Plus - και από την εξυπηρέτηση της εταιρείας.)

- https://ergoaction.gr/: Εμπορεύεται εργονομικές καρέκλες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται αξιόλογες επιλογές. Όποιος έχει δοκιμάσει παρακαλείται να παραθέσει τη γνώμη του.

- Sato: Επίσης φαίνεται να έχει αξιόλογες επιλογές στην κατηγορία αυτή (π.χ. Νavigo), δε μπορώ να βρω reviews όμως πουθενά.

- Greenoffice: Με έδρα την Αθήνα εμπορεύεται έπιπλα γραφείου από ξένες εταιρείες όπως μια παλιά ισπανική εταιρεία κατασκευής ονόματι Αctiu. Ένα τυπικό μοντέλο είναι η Stay με τιμή €360. Το φυλλάδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι υποσχόμενο. Επίσης έχει εργονομικές καρέκλες της premium κατηγορίας.

- Autonomous: Aμερικάνικη εταιρεία κατασκευής. Είναι γνωστή κυρίως για την καρέκλα ErgoChair 2 (€400 περίπου) που έχει πολλές ρυθμίσεις και μοσχοπουλάει, μπορείτε να βρείτε άπειρα reviews. Αγορά από τη σελίδα τους απευθείας.

- Plaisio: Έχει καρέκλες στην κατηγορία αυτή, ας προτείνουν οι ευχαριστημένοι κάτοχοι τα μοντέλα τους.

Αν κάποιος θέλει ας προσθέσει εταιρείες στην κατηγορία αυτή.

 

γ) Χαμηλή κατηγορία

Στην κατηγορία αυτή πολλοί χρήστες πίνουν νερό στο όνομα της Markus του ΙΚΕΑ. Αναφέρουν άνεση και ανατομική στήριξη που στα λεφτά αυτά δε βρήκαν αλλού. Προσωπικά θέλω ρυθμιζόμενα μπράτσα για στήριξη στην πληκτρολόγηση οπότε δεν είναι για μένα. Πολύ καλή αν εξαιρέσουμε τα μπράτσα μου φαίνεται και η JARVFJALLET, δείχνει να εφαρμόζει σε ολόκληρη τη σπονδυλική στήλη και έχει αυτόνομη στήριξη μέσης.

Υπάρχουν επιπλέον άπειρες επιλογές στη φθηνή κατηγορία από μεγάλα και μικρά μαγαζιά, αν κάποιος θέλει ας ξεχωρίσει κάτι αξιόλογο που έχει δοκιμάσει σαν value for money λύση.

Αυτά τα ολίγα από μένα, πληροφορίες που συγκέντρωσα ψάχνοντας για καρέκλες τις τελευταίες μέρες. Οποιαδήποτε προτροπή για διορθώσεις και προσθήκες ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από bebius
 • Like 19
 • Thanks 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 105
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Ξεκινάω αυτό το θέμα με σκοπό να συγκεντρωθούν πληροφορίες, γνώμες, reviews σχετικά με τις καρέκλες γραφείου. Το θεωρώ ίσως το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα παραγκωνισμένο τμήμα του εξοπλισμού μας ως g

Στην ιδια θέση βρέθηκα κ εγώ πρόσφατα και πήρα σβάρνα οτι κατάστημα έχουμε στη θεσσαλονίκη (προ καραντίνας). Σχετικά ΟΚ μου φάνηκε η reflex του δρομέα αλλα δεν μου άρεσε η ελαφριά κλίση προς τα πίσω σ

Συνέλθετε παιδιά λίγο με το μαρουλάκι γιατί έρχεται δραματικό 2021 με μεγάλη ανεργία. Άκου 1000άρικο για καρέκλα.

Δημοσιευμένες Εικόνες

Aυτη την περιοδο ψαχνω και εγω εργονομικη  με τιμη μεχρι 400 (με υπερβαση 450) κι εχω πελαγωσει, δεν μπορω να καταληξω καπου.

Σε αυτη την "μεση" κατηγορια τιμης φαινεται ευκολο να την πατησεις και να παρεις κατι χειροτερο απο αυτο που πληρωνεις.

Μεταξυ Stay της Actiu απο Greenoffice και Comfort Plus 04 απο NEC θα ελεγα οτι ειμαι, στα 360 και οι δυο.  Δεν εχω δει κανενα review για καμμια απο τις δυο.

Για την Rεflex D διαβασα μερικα αρνητικα reviews για την ανεση της και τωρα ειναι πανακριβη στα 370 αφου εχει πεσει και 150 ευρω κατω μεχρι προχθες.

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 λεπτά πριν, yanc είπε

Aυτη την περιοδο ψαχνω και εγω εργονομικη  με τιμη μεχρι 400 (με υπερβαση 450) κι εχω πελαγωσει, δεν μπορω να καταληξω καπου.

Σε αυτη την "μεση" κατηγορια τιμης φαινεται ευκολο να την πατησεις και να παρεις κατι χειροτερο απο αυτο που πληρωνεις.

Μεταξυ Stay της Actiu απο Greenoffice και Comfort Plus 04 απο NEC θα ελεγα οτι ειμαι, στα 360 και οι δυο.  Δεν εχω δει κανενα review για καμμια απο τις δυο.

Για την Rεflex D διαβασα μερικα αρνητικα reviews για την ανεση της και τωρα ειναι πανακριβη στα 370 αφου εχει πεσει και 150 ευρω κατω μεχρι προχθες.

Η reflex D δε μου άρεσε, τυχαία τη βρήκα στο γραφείο και την έκατσα τις μέρες που γλυκοκοιτούσα την προσφορά. Έχει πολύ μεγάλη γωνία στο ύψος της μέσης και δεν μπόρεσα να αράξω ακουμπώντας μέση και πλάτη πίσω παράλληλα με το να κάθομαι σε ορθή γωνία. Πιστεύω ότι είναι για κάποιον που κινείται πολύ καθώς ακολουθεί συνέχεια το σώμα και επίσης για κάποιον που θέλει να έχει μια ελαφριά κλίση προς τα πίσω την ώρα που δουλεύει.

Το Greenoffice δεν το ήξερα, θα το προσθέσω στις επιλογές.

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω, καθώς ψάχνω κι εγώ για καρέκλα, πως η ergochair 2 θα άξιζε τη χρηματική υπέρβαση (εφόσον κινούμαστε στη mid range κατηγορία) εάν υποστηριζόταν από 5ετή εγγύηση. Τέτοια έχει η kinn (έτερη καρέκλα της autonomous).

Συγγνώμη, αλλά 400 ευρώ (+ τα μεταφορικά) για καρέκλα με διετή εγγύηση δεν αξίζει να δώσει κάποιος. Ειδικά εάν η καρέκλα προορίζεται για χρήση πολλών ωρών ημερησίως, θες να ξέρεις πως η κατασκευάστρια εταιρεία έχει εμπιστοσύνη στην αντοχή του προϊόντος της. Η διετής εγγύηση, λοιπόν, με προβλημάτισε ιδιαιτέρως και, ενώ ήθελα να αγοράσω την ergochair 2, άρχισα να κοιτάζω άλλες καρέκλες.

Για να μην γίνομαι άδικος, οι παρουσιάσεις μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την ergochair 2.

Από την άλλη, διαβάζω πολύ θετικά σχόλια για τις καρέκλες της anda (άνετες, εργονομικές), αλλά, σ' αυτήν την περίπτωση, πάμε σε gaming και όχι office chair.

Φαίνεται πως στην κατηγορία των 300-500 ευρώ, ενώ υπάρχουν αξιόλογες καρέκλες, είναι αναπόφευκτοι οι συμβιβασμοί και η επιλογή μεταξύ λιγότερο ή περισσότερο επιθυμητών χαρακτηριστικών. Όποιος δεν θέλει να συμβιβαστεί, ας είναι έτοιμος να δαπανήσει πολλά χρήματα για την αγορά μιας καρέκλας.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sato καρέκλα των 1.500 ευρώ από το 2006. Δεν έχει κάνει κιχ μέχρι σήμερα στα 10ωρα που περνάω πάνω της. Θα πάρω σύνταξη με αυτήν.

Όποιος θέλει την υγεία του σε δουλειά γραφείου, πρέπει να πληρώσει. Δεν παίζουμε με αυτά. 

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου από την προ lockdown έρευνα αγοράς που είχα κάνει, για καρέκλα για το γραφείο του σπιτιού, με παράλληλο test drive 2 εταιρειών.

Δοκίμασα από κοντά τηn NEC Comfort-01 Plus η οποία μου φάνηκε πολύ ασταθής όσον αφορά την έδρα της. Δεν εννοώ κατασκευαστικά ασταθής αλλά όχι συμπαγής και συνάμα άνετη η έδρα και το υλικό της, ένιωθα σαν να έπλεα... Είναι η πρώτη αίσθηση που αποκομίζεις όταν κάθεσαι σε μια καρέκλα. Πιστεύω είναι και η πιο σημαντική. Της έδωσα χρόνο αλλά δεν με κάλυψε στο θέμα της έδρας...

Παράλληλα δοκίμασα και την Steelcase Leap Task Chair Standard. Η πρώτη αίσθηση που αποκόμισα ήταν κορυφαία. Πρώτη φορά κάθησα σε καρέκλα και δεν υπήρχε κάτι να με ενοχλήσει στο δίλεπτο. Απίστευτη άνεση και στήριξη, απίστευτη ποιότητα και δυνατότητες. Η τιμή βέβαια ανάλογη.

Θεώρησα συνετό να μην δώσω 930 ευρώ που κόστιζε η Steelcase, για καρέκλα σε γραφείο στο σπίτι. Σίγουρα όμως θα τα έδινα για το επαγγελματικό μου γραφείο.

Τελικά για το σπίτι (gaming, εργασία και χαρά που λένε) κατέληξα στην Ikea Markus. Εξαιρετική καρέκλα με πολύ άνετη έδρα, με έδρα που πηγαίνει μπρος - πίσω και πολύ άνετη στήριξη μέσης, τα μη ρυθμιζόμενα μπράτσα για μένα δεν είναι μείον μιας και όπως έχουν, έχουν "κάτσει" ιδανικά σε μένα.

Τέλεια καρέκλα δεν υπάρχει. Ακόμα και η Steelcase που ανέφερα παραπάνω, δεν είχε μια δυνατότητα που -χωρίς να την έχω δοκιμάσει στην πράξη- ενδεχομένως να ήταν game changer για μένα: η δυνατότητα αρνητικής κλίσης της έδρας. Ελάχιστες στον κόσμο έχουν, από την τότε έρευνα που είχα κάνει, όλες καρέκλες εξωτερικού. Δεν προτίμησα την αγορά τους διότι ο νο.1 κανόνας που ισχύει στις καρέκλες είναι TRY BEFORE YOU BUY .

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Gaming chair ποτέ δεν είχα γιατί ξέρω σαν gamer περνάω πολλές ώρες στον υπολογιστη. Περνούσα και ενίοτε ακόμα περνάω 10ωρα στο λιώσιμο οπότε δεν μπορώ να καταλάβω σε μια χώρα σαν την Ελλάδα τι πλύση εγκεφάλου τρώμε ώστε να περάσει κάποιος τόσες ώρες σε δερμάτινη καρέκλα εν μέσω καύσωνα.

Στο δια ταύτα εγώ έχω να προσθέσω την ergohuman που διαθέτει το πλαίσιο(και εγώ εδώ και 4 χρόνια) στα 650 ευρα ως μια πρόταση πάνω από την mid range κατηγορία και θέλω να πιστεύω πολύ κοντά στην high end κατηγορία. 

Προερχόμενος από markus η διαφορά στις καρέκλες είναι η μέρα με την νύχτα και ιδίως όταν μιλάμε για καρέκλα που κάθεσε ώρες, το mesh κάτω σου επιτρέπει να μην πιάνεται ο κωλος σου όσες ώρες και να κάθεσε. 

Το καλό με την συγκεκριμένη είναι ότι μπορεί όποιος θέλει να πάει σε ένα πλαίσιο να την δοκιμάσει 😁

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετά χρήσιμα και διαφωτιστικά τα παραπάνω, θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ κάποιες σκέψεις.

1. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου (μικρή σχετικά) νομίζω ότι η πεντάκτινη βάση (όπου τοποθετούνται οι ρόδες), πρέπει να είναι μεταλλική και ΟΧΙ πλαστική, που μπορεί να σπάσει ή τσακίσει στο σημείο που συνδέονται οι ρόδες.

Παρατήρησα ότι η   ErgoChair 2 της εταιρείας Αutonomous, που κατά τα άλλα φαίνεται πολύ καλή καρέκλα, έχει πλαστικό "αστερία" και επομένως εγώ θα την απέφευγα (βέβαια πλαστικό με "πλαστικό" έχει διαφορά αλλά όποιος καεί στο χυλό, ... ).

2. Η έδρα όπου καθόμαστε αν δεν είναι με δίχτυ, πρέπει να έχει εσωτερικά τέτοιο υλικό (σφουγγάρι;) που να παραμένει μαλακό (αφράτο) για αρκετά χρόνια, είναι γνωστό το φαινόμενο όπου μετά από 1-2 χρόνια να έχει πατηθεί τόσο πολύ, που είναι σαν να μην υπάρχει.

Αν είναι με δίχτυ (mesh ή κάτι άλλο) δεν ξέρω πόσο θα αντέξει και αν πράγματι είναι άνετο. Δίχτυ έχει π.χ. η Ηerman Miller αλλά είναι προφανές ότι και εδώ υπάρχει διαφορά στην ποιότητα. Υποθέτω ότι το δίχτυ σε χαμηλή η μεσαία κατηγορία δε θα είναι τόσο ανθεκτικό και άρα θα έλεγα να πάει κανείς σε κλασική λύση.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ιδια θέση βρέθηκα κ εγώ πρόσφατα και πήρα σβάρνα οτι κατάστημα έχουμε στη θεσσαλονίκη (προ καραντίνας). Σχετικά ΟΚ μου φάνηκε η reflex του δρομέα αλλα δεν μου άρεσε η ελαφριά κλίση προς τα πίσω στην τερμα όρθια θέση καθώς και η τιμή που την ζητούσαν (340€) ουτε κ ο ένας μήνας παράδοσης. Το κάθισμα είχε αρκετές ρυθμίσεις, νομιζω για γραφεία που κάθονται πολλά άτομα στην ιδια θεση εργασίας (πχ βάρδιες) ή για τυφλή αγορά μάλλον θα βολέψει. 

Αλλη μία εταιρία που έχει μεσαίας κ υψηλής τιμής καρέκλες ειναι η sigma οπου δεν αναφέρθηκε παραπάνω, και συγκεκριμένα είδα αυτή στα (300€ +φπα) και εδω ενα μήνα παράδοσης. Αυτή δεν μου άρεσε γιατι είχε αρνητική κλίση (προς τα εμπρός) που οπως ανέφερε και ο camel555 ειναι σχετικά σπάνιο feature. 

Εγώ μετα απο επίσκεψη στο εργοστάσιο της NEC στον βόλο, κατέληξα στην εταιρία για την καλή ποιότητα κατασκευής και για την εξυπηρετηση. Για την ποιότητα κατασκευής δεν μπορω να πώ ακόμα πολλά γιατί τώρα ξεκίνησα να την δουλέυω, αλλα απο τη επίσκεψη μου είδα μεταλλικη κατασκευή στην έδρα, στα μπράτσα και στο στεφάνι με τις ρόδες. Στα σύν οι πιστοποιήσεις που δεν ξέρω αν ειναι στανταρ διαδικασία και τις έχουν όλοι, και ο χρόνος παράδοσης και ανταλακτικών (2 - 3 μερες). Επίσης να προσθέσω οτι η COMFORT ειναι η basic σειρα τους.

Για την εξυπηρέτηση θα παραθέσω την δική μου ιστορία, είναι λίγο μεγάλη, συγγνώμη για αυτό. Στην αρχή υπήρξε μία τηλεφωνική επικοινωνία οπου μεσα απο ερωτήσεις για σωματικα χαρακτηριστικα και τυχόν παθήσεις ορθοπεδικής φύσεως ο κ Κουτουπης (με αυτόν γίνονται οι επικοινωνίες) με καθοδήγησε στο COMFORT-01 PLUS, κατα την επίσκεψη μου ομως δοκίμασα την COMFORT-03 PLUS την οποία κ αγόρασα. Ηρθε με μεταφορική συναρμολογημένη καθώς δεν είχα χώρο να την πάρω απο εκεί. Εντύπωση μου έκανε η πολύ καλή συσκευασία και το δευτερο σετ ρόδακια που μετα απο επικοινωνια με ενημέρωσαν οτι αυτά ειναι για την μεταφορά και καλό ειναι να αλλαχθουν με τα σφραγισμενα για να μην "βρωμίσει" το σπίτι. Μετα απο μερικές μέρες όμως αρχισε να με ενοχλεί αρκετά η υποστήριξη της μέσης. Στο κατάστημα δέν με είχε ενοχλήσει αλλα όπβς μου είπε και τηλεφωνικά, άλλη η χρήση της μισής ώρας και άλλη του 8ωρου. Η υποστήριξη είχε ρύθμιση εμπρος πίσω, αλλα και στην τέρμα πίσω θέση ηταν πολύ για μενα. Μετα απο επικοινωνια, μου έδωσε οδηγίες αφαίρεσης της υποστήριξης και κάναμε μερικές μέρες ακόμα δοκιμή. Εν τέλει λόγω της έλλειψης της υποστήριξης δεν καθόμουν καλά στο κάθισμα και μετα απο τηλεφωνική επικοινωνία απο μεριάς τους μου πρότειναν αλλαγή με το COMFORT-01 PLUS ώς το πιό μή επεμβατικό στην υποστήριξη. Τα υπόλοιπα έχουν μαξιλαράκι ενώ αυτό μία ελαστική φάσα. Τους το έστειλα και μου στείλαν σε 2 ημέρες το νέο, χωρίς καμία διαφορά στην τιμή. Τώρα είμαι στην τρίτη ημέρα, ακόμα προσπαθώ να βρώ τις ρυθμίσεις του να το προσαρμώσω. Εκ πρώτης η πλάτη του ειναι πολύ καλή και η υποστηριξη ειναι όντως όχι τοσο έντονη. Στα συν κ η ρύθμιση της εδρας εμπρός-πισω.  Λίγο με ξενίζει η έδρα που νοιωθεις να εισαι καπως στον αέρα αλλα θα την συνηθίσω. Δέν σε αφήνει να κάτσεις σταυροπόδι ή οκλαδών αλλα αυτό by the book ειναι λάθος οποτε σε αυτό πάω πάσο.  

 • Like 5
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
25 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Φίλε αν θες ανέβασε μερικές φωτογραφίες της comfort-01 plus αν μπορείς. Και αν κάποιος έχει την καλοσύνη ας ανεβάσει και της reflex-d.

 Kαι για τις δύο υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες στις σελίδες των εταιρειών.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, mitsdim1 είπεΑλλη μία εταιρία που έχει μεσαίας κ υψηλής τιμής καρέκλες ειναι η sigma οπου δεν αναφέρθηκε παραπάνω, και συγκεκριμένα είδα αυτή στα (300€ +φπα) και εδω ενα μήνα παράδοσης. Αυτή δεν μου άρεσε γιατι είχε αρνητική κλίση (προς τα εμπρός) που οπως ανέφερε και ο camel555 ειναι σχετικά σπάνιο feature. 

 

Πως εμαθες τιμη απο την συγκεκριμενη εταιρια, με email;

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω στο site τους έχουν κ φωτο κ βίντεο. Αν θες όμως ευχαρίστως να βγάλω μερικές κ να ανεβάσω. 

 

Όσο για την sigma πήγα από το κατάστημα τους εδώ Θεσσαλονίκη. Μπουτίκ εξυπηρέτηση, ολες οι καρεκλες διαθέσιμες, μεχρι και τετρασελιδη προσφορά ονομαστική με τιμές για τα μοντέλα που με ενδιέφεραν. Αλλά δεν μου έκατσε καλά καμία τους οπότε δεν ξαναπήγα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
10 ώρες πριν, mitsdim1 είπε

Όσο για την sigma πήγα από το κατάστημα τους εδώ Θεσσαλονίκη. Μπουτίκ εξυπηρέτηση, ολες οι καρεκλες διαθέσιμες, μεχρι και τετρασελιδη προσφορά ονομαστική με τιμές για τα μοντέλα που με ενδιέφεραν. Αλλά δεν μου έκατσε καλά καμία τους οπότε δεν ξαναπήγα.

Υπάρχει περίπτωση να σκανάρεις την προσφορά ώστε να έχουμε ενδεικτικές τιμές; Επίσης πώς και δεν σου έκατσε καμία Sigmaoffice; Ήταν κάτι κοινό που δεν σου άρεσε σε καμία;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.