Προς το περιεχόμενο

nzeppos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    16.105
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    5

Σχετικά με nzeppos

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1970

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://nasos.gr

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Αριδαία, Φούρνοι
  • Ενδιαφέροντα
    > Reading tons of books on Kindle
    > NFL, NFL, NFL, NFL...
    > MSFS2020, iRacing and Assetto Corsa
    > Playing basketball in spare time
    > Adoring cats day and night

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Παλλήνη, Παπάγου, Φούρνοι, Αριδαία
  • Ενδιαφέροντα
    Currently: Cryptography, J.R. Oppenheimer, Alan Greenspan, Broadcasting technologies
  • Απασχόληση
    Looking for job, working on CCNA

Πρόσφατες Επισκέψεις

40.999 προβολές προφίλ

nzeppos's Achievements

  1. Εξωτερικό και συγκεκριμένα Γερμανία αν θυμάμαι καλά.
  2. Με torrent δεν έχω δει θέμα. Πιάνει και 20 και 30 MB/s αν και προφανώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν. Ίσως να υπάρχει θέμα σε ορισμένους private trackers, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι αυτό είναι αποτρεπτικό από το να βάλει κάποιος starlink. Δεν είναι ότι θα το προτιμήσει έναντι της fiber που έχει public IP κλπ. Το starlink το βάζεις όταν έχεις εξαντλήσει όλες τις άλλες εναλλακτικές.
  3. Torrents παίζουν μια χαρά. Stremio (με ή χωρίς realdebrid) παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε ανάλυση. Το ping τυπικά είναι στα 50-60ms με σπάνια spikes στα 100-150ms (καναδυο την ώρα και αν). Πρακτικά όσο μιας τυπικής interleaved adsl/vdsl, ίσως λίγο γρηγορότερο. Το πόσο latency θέλεις για τα παιχνίδια σου, το ξέρεις καλύτερα ο ίδιος ανάλογα πόσο ανταγωνιστικά παίζεις. Γενικά όμως δεν υπάρχει θέμα. Κάποια στιγμή το latency θα πέσει κι άλλο όταν φτιαχτεί ground station στην Ελλάδα. Το "περίεργο" που μάλλον διάβασες έχει να κάνει με το ότι το Starlink δεν σου δίνει public IP γιατί σε έχει πίσω από CGNAT. Υπάρχουν διάφορα workarounds αν χρησιμοποιήσεις VPN, αλλά γενικά περισσότερο επηρεάζονται κάμερες που θέλουν port forwarding και δεν παίζουν μέσω cloud, πιθανώς καμία P2P εφαρμογή κλπ. Εγώ ενάμιση χρόνο τώρα δεν έχω δει ούτε ένα πρόβλημα, αλλά θεωρητικά είναι πιθανό να συμβεί. Ανάλογα τι χρήση κάνει ο καθένας. ps: θυμήσου να παραγγείλεις οπωσδήποτε και τον ethernet adapter. Μην βασιστείς στο wifi που δίνει το starlink router.
  4. nzeppos

    Microsoft Flight Simulator 2020 [PC]

    +1 για την υπογραφή, +10 για την προσγείωση 👏
  5. Μάλλον κατάλαβα λάθος γιατί εγώ μιλούσα για Starlink, όχι για κεραίες.
  6. Όχι, ο καιρός δεν επηρεάζει ταχύτητες κλπ. Εκτός κι αν υπάρχει πραγματική θεομηνία, που όμως εκ των πραγμάτων δεν κρατάει πολύ. Με τυπική συννεφιά, βροχή ή καταιγίδα δεν υπάρχει θέμα.
  7. Να πω πάντως πως για την περίπτωση του Starlink και την έλλειψη public IP, την ύπαρξη cgnat κλπ, υπάρχουν δοκιμασμένες λύσεις με zerotier, cloudflare tunnel, διάφορα vpn (δωρεάν και μη) κλπ. Δεν είναι ιδανικό αλλά είναι συνηθισμένο workaround. Και οι περισσότεροι τελικά δεν το χρειάζονται κιόλας, γιατί οι περισσότερες συσκευές πλέον παίζουν μέσω cloud (εγώ πχ. έχω πρόσβαση απ' έξω σε όλα τα smart συστήματα του σπιτιού μέσω cloud). Τώρα αν τύχει μετά από 2-3 χρόνια χρήσης να ανακαλύψω κάτι που δεν παίζει, είτε θα εφαρμόσω ένα από τα παραπάνω workarounds, είτε θα ζήσω χωρίς αυτό. Για αυτόν που έχει να διαλέξει ανάμεσα στα 10 Mbps του ADSL και τα 300+ του Starlink, νομίζω είναι προφανής η επιλογή. Όταν με το καλό επεκταθεί το FTTH το ξανασυζητάμε. Δεν νομίζω να πήγε κανένας παλαβός και να είπε ότι όχι δεν θέλω την ίνα που περνάει απ' έξω, θα βάλω ντε και σώνει πιάτο. Από ανάγκη το κάνουμε.
  8. nzeppos

    Skroutz Plus

    https://www.skroutz.gr/s/30901940/Zipro-1600650-Trampolino-Exoterikou-CHorou-Diametrou-374ek-me-Prostateytiko-Dichty-Skala.html Απόδειξη αγοράς από obey.gr (Χαϊδάρι) με μεταφορικά προς νομό Πέλλας. Η μεταφορική έκανε 3-4 μέρες να το φέρει στη διπλανή πόλη και η τοπική μεταφορική το έφερε σπίτι μου (χωρίς επιπλέον χρέωση και χωρίς να κανονίσω ξεχωριστά μαζί τους). Άρα τα υπόλοιπα 46 ευρώ που θα πήγαιναν; Δεν λέω ότι είναι συνηθισμένο γιατί κι εγώ πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλη διαφορά. Απλώς μου έκανε τεράστια εντύπωση, αυτός είναι και ο λόγος που το αναφέρω εδώ. Ακόμα και άλλα μαγαζιά που πουλούσαν το συγκεκριμένο προϊόν έβαζαν μεταφορικά 30-35 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Όχι 53-58. Πραγματικά ώρες ώρες δεν ξέρω τι χρεώνει το Σκρουτζ. Και δεν φαίνονται να έχουν σκοπό να το διορθώσουν. Ίσα ίσα που συνέχεια γίνονται και πιο ακριβοί ή δυσκίνητοι.
  9. Ναι, αλλά είμαι χωρίς public IP και με cgnat ενάμιση χρόνο τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα (μέχρι στιγμής). Η εναλλακτική θα ήταν public IP και port forwarding στα 5-10Mbps (και αν). Οπότε καλώς να έρθει η FTTH, αλλά βλέπω να αργεί ακόμα.
  10. Μην πέσει και στα 30 ευρώ το μήνα μετά το καλοκαίρι, όπως ακούγεται ευρέως. Στη Ιταλία ήδη ενεργοποιήθηκε deprioritized plan με 29 ευρώ το μήνα (αντί για 40). Καλή και τέλεια η FTTH, ανώτερη όλων, όλοι τη θέλουν, λίγοι την έχουν γιατί σε λίγους έχουν σκάψει. Και Ελλάδα δεν είναι μόνο κάποιες περιοχές της Αθήνας ή άλλων αστικών κέντρων. Ελλάδα είναι και εκεί που υπάρχει ακόμα χαλκός 5Mbps, που το 5G δεν πιάνει ή αν πιάνει καλά το χειμώνα, σέρνεται το καλοκαίρι. Είναι οι δημοφιλέστατες και τουριστικές τοποθεσίες των χιλιάδων επισκεπτών ανά χρόνο, που και VDSL να έχεις πάλι δεν σου φτάνει για να το μοιράσεις. Ο ΟΤΕ ξυπνάει, αλλά ως συνήθως ξυπνάει αργά* και πιθανότατα με λεφτά άλλων (μπας και τους έχουν τάξει τίποτα ΕΣΠΑ ή κουπόνια πάλι; ) Εγώ πάντως από τότε που έκοψα τον ΟΤΕ ησύχασα. Starlink και άγιος ο Elon Musk μέχρι νεωτέρας. * αργά = πιθανότατα μόλις έρθει η ώρα να αποσβέσει παλιότερες επενδύσεις με τις παραδοσιακές πρακτικές καρτέλ
  11. nzeppos

    Skroutz Plus

    Παραγγελία τραμπολίνο με αναζήτηση μέσω Σκρουτζ. Κοντά 60 κιλά δέμα (μοιρασμένο σε 2 κουτιά). Μεταφορικά 50+ ευρώ με Plus. Παραγγέλνω απευθείας από το μαγαζί, μεταφορικά 7 ευρώ και στην πόρτα μου. Δεν περιγράφω άλλο. ps: αυτή τη διαφορά των 40+ ευρώ ακόμα δεν έχω καταλάβω ποιος την βάζει στην τσέπη του τελικά. Γιατί μιλάμε για τζάμπα λεφτά.
  12. Είδα τα τρία πρώτα επεισόδια του κινέζικου. Πάρα πολύ δυνατό. Εκπληκτική αισθητική και φωτογραφία. Αλλά δεν είναι για όλους και όσοι δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία θα καταλάβουν ελάχιστα πράγματα. Δεν πιστεύω πως υπάρχει σοβαρή περίπτωση να το ξεπεράσει η σειρά του Netflix, αλλά δεν φαίνεται να απευθύνεται και στο ίδιο κοινό.
  13. (χωρίς spoiler) Αυτός είναι της σχολής του Netflix μου φαίνεται. Σίγουρα θα του αρέσει η σειρά. Εν τάχει που το διάβασα, το υπαρξιακό πρόβλημά του είναι αν φταίνε πιο πολύ οι άντρες ή οι γυναίκες; Αλλά και για τα υπόλοιπα που λέει, αυτός μου φαίνεται χάνει όλη την ουσία και κάθεται και ψειρίζει αν έχει καμια τρύπα η ιστορία ή ορισμένοι χαρακτήρες. Τι να σχολιάσει κανείς σε μια τέτοια κριτική; Μ' αρέσει πάντως που έχουν μαζευτεί διάφοροι/διάφορες από κάτω και σιγοντάρουν στα σχόλια. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω την τριλογία, το έκανα γιατί είδα ότι το πρώτο βιβλίο έπαιρνε 4,1 στο goodreads και τα υπόλοιπα ακόμα περισσότερο (κάπου 4,4), κάτι σπάνιο μιας και συνήθως γίνεται το ανάποδο. Πάντα θα υπάρχουν και αρνητικές κριτικές, αλλά κρατάω το μέσο όρο. Ακόμα και μάπα να ήταν η τριλογία, είναι ενδιαφέρουσα επειδή δείχνει επιτέλους μια διαφορετική και φρέσκια οπτική sci-fi και γενικά προσέγγισης, αυτόν της Κινέζικης σκέψης. Από τους Δυτικούς χορτάσαμε.
  14. Θα σε γελάσω. Τα διάβασα μόνο στα αγγλικά και θεωρώ πως έγινε αξιοπρεπής δουλειά. Μάλιστα η Wikipedia αναφέρει το εξής: Οπότε δεν ήταν τυχαία η προσπάθεια της μετάφρασης, υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο από πίσω και ο Liu (που έκανε την περισσότερη δουλειά) είναι ο ίδιος εξαιρετικός συγγραφέας με βραβεία Hugo, Nebula κλπ. Η συλλογή Paper Menagerie που έχει γράψει είναι must. Το δε δεύτερο βιβλίο (του Martinsen) θεωρείται από τους περισσότερους ως το καλύτερο όλης της σειράς, οπότε κι αυτός σίγουρα έκανε καλή δουλειά. Αμφιβάλλω αν η ελληνική μετάφραση έχει τέτοια credentials. ps: επιπλέον για όσους έχουν ebook readers και προτιμούν μη-χάρτινα βιβλία, η αγγλική έκδοση δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρεθεί (γκουχ, γκουχ) δωρεάν ενώ η ελληνική όχι. Η τριλογία όμως είναι τόσο καλή, που αξίζει να την έχει κάποιος και σε φυσική μορφή.
  15. nzeppos

    NBA Topic

    Αν θυμάμαι καλά συγκρίσιμα νούμερα υπήρχαν και όταν κατέβηκε το τρίποντο στο 6.75 για κάποιες σεζόν; Κάπου 1994-97. Τα ποσοστά δεν ανέβηκαν, απλώς μεγάλωσε ο αριθμός των παικτών που σούταραν απ' έξω. Κάποιοι καλοί σουτέρ (τύπου Kerr) μπορεί να ανέβασαν ένα 5-10% τα ποσοστά τους, αλλά επειδή άρχισαν να αμολάνε τρίποντα και διάφοροι άλλοι, τα συνολικά νούμερα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Ακόμα κι έτσι ήταν τόσο μικρός ο αριθμός των προσπαθειών (ειδικά σε σχέση με σήμερα) που δεν επηρέασε πολύ το παιχνίδι. Μιας και μίλησα για τον Kerr (έναν από τους καλύτερους σουτέρ της εποχής του) για να καταλάβουμε πόσο μικρή ήταν η συνεισφορά του, στις πιο εύστοχες σεζόν της καριέρας του είχε μέσο όρο 1,1 στα 2,1 και 1,5 στα 2,9 τρίποντα αντίστοιχα. Ο γιγάντιος Ρέτζι Μίλερ τελείωσε την καρέρα του με 1,8 στα 4,7 τρίποντα, ενώ στην πιο παραγωγική όλων είχε 2,8 στα 6,6. Αστεία νούμερα σε σχέση με ό,τι βλέπουμε τώρα.
  • Δημιουργία νέου...