Προς το περιεχόμενο

music_lover

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    5.268
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    4

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

music_lover's Achievements

  1. music_lover

    Xbox Series X Topic v4

    Starfield is finally getting a 60fps mode on Xbox / Bethesda is rolling out new display options for Xbox Series X on May 15th. Και πάνω που ήμουν έτοιμος να το κάνω uninstall έρχεται πάνω στην ώρα 60fps mode. Τελικά υπάρχει ακόμα ελπίδα και ζωή στις κονσόλες, κάποιοι ευτυχώς ακόμα ακούν και παίρνουν τον σφυγμό των παικτών.
  2. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Η υπερβολή είναι το πρόβλημα μου. Της λογικής "μόνο Ferrari, όλα τα άλλα είναι κουβάδες". Ας πετάξουμε τότε ότι ips και va panel υπάρχει, μόνο OLED και ας κοστίζουν ένα νεφρό η καθεμία.
  3. Επειδή όμως στο PC σου δίνεται η δυνατότητα να φτιάξεις κάτι δυνατότερο τότε με την δημιουργία ενός συστήματος εφάμιλλου με κονσόλα, πετάς αυτήν την ευκαιρία στα σκουπίδια..ευχαρίστως δλδ θα αγόραζα δυνατότερο κινητήρα για το αυτοκίνητο μου αν υπήρχε δυνατότητα.
  4. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Το ότι αγόρασες 10 OLED panel μέχρι τώρα δεν σε κάνει ειδικό επί του θέματος. Ασχολούμαι με το αντικείμενο από το 2000 και γνωρίζω πολύ καλά κάθε τι σχετικό με το θέμα. Δόξα το θεό έχω αλλάξει ένα σωρό panel, από ips σε va, ξανά σε ips, OLED τηλεόραση οπότε κάτι έμαθα όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ αναφερθήκαμε στα γραφικά, ούτε σε χρώματα, ούτε σε αντιθέσεις και από όσο θυμάμαι αυτά δεν αποτελούν παράγοντες ποιότητας των γραφικών. Αν εσύ παίζεις σε medium settings σε OLED και εγώ high σε ips, μάντεψε ποιος βλέπει καλύτερα γραφικά? Έχεις μάλλον μπερδέψει την ποιότητα εικόνας με την ποιότητα γραφικών και ναι είναι κάτι διαφορετικό. Αν θέλεις να μιλήσουμε για εικόνα τότε είναι διαφορετικοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα όπως πχ η φωτεινότητα, η γωνία θέασης, η ανάλυση, το uniformity του panel, το color gamut κτλ κτλ, εκεί όπου τα oled θερίζουν. Εγώ αναφέρθηκα σε ρυθμίσεις γραφικών των παιχνιδιών και καλό είναι να τα ξεχωρίσουμε.
  5. Έν έτη 2024 να στήσεις pc για να παίζεις σε 1080p ανάλυση όταν ακόμα και οι κονσόλες με 500 ευρώ παίζουν σε μεγαλύτερες αναλύσεις? Είναι σαν να μου λέτε πάνε πάρε ένα fiat cinquecento απλά να γίνει η δουλειά σου άλλωστε τι είναι το αυτοκίνητο, ένα μέσο μετακίνησης? Αν είναι να στήσω pc θα το κάνω ισχυρότερο από κονσόλα αλλιώς θα πάω να πάρω κονσόλα, δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσω για να παίζω παιχνίδια.
  6. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Για ποιο λόγο δεν μπορεί monitor των 300 ευρώ να απεικονίσει σωστά γραφικά μιας 4070+? Πχ το LG UltraGear 27GP850P-B ή το Dell G2724D ή το Gigabyte M27Q
  7. Εγώ πάλι, αγόρασα Series X για να αποφύγω την αναβάθμιση του pc μου γιατί αυτή κοστίζει πολύ περισσότερα από τα 500 που έδωσα για την κονσόλα και στην πορεία διαπιστώνω (όπως και με το PS5) ότι 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους τα 30fps games τείνουν να γίνουν το σύνηθες..και τώρα μου ξύνονται 1500 ευρώ για αναβάθμιση του pc αλλά ακόμη βαστάω και θέλω να πιστεύω πως θα έχω την υπομονή να περιμένω μέχρι τέλος του 2024 που έρχεται νέο hardware από Sony,AMD και Nvidia.
  8. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Αφού τα παμε, έχω αλλεργία στα 30fps, οπότε προετοιμάζω το έδαφος.. 😁
  9. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Εγώ σαν single player παίκτης θεωρώ το 2k/ultra/60 ανώτερο του 4k/medium/144. Θα θυσιάσω και την 4k ανάλυση (=ευκρίνεια) και τα πολλά hz (=ομαλότητα) για χάριν του οφθαλμόλουτρου των γραφικών. Με μια 4070/7800xt στα 500-600 ευρώ και μια 2k οθόνη στα 300 ευρώ κάνεις παπάδες. Αν πάλι θέλεις και τα απόλυτα μαύρα (για να βλέπεις και ταινίες;) τότε πληρώνεις τρεις φορές επάνω στα 900 ευρώ για μια 27άρα OLED. Προτιμώ όμως αυτά τα 600 ευρώ περισσότερα να τα δώσω για μια καλύτερη GPU ώστε ο συνδυασμός 2k/ulta/144 να έρχεται νεράκι. Το 4k gaming είναι ακριβό χόμπυ εν έτη 2024.
  10. music_lover

    PlayStation 5/Pro Topic v4

    Αν κάποιος αγόρασε ή έχει ακούσει τα νέα Pulse Elite ας γράψει τις εντυπώσεις του παρακαλώ γιατί τα έχουμε βάλει αρκετοί στα radar μας.
  11. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Όσον αφορά την θέαση βίντεο, ο ήχος είναι το 50% της απόλαυσης με το άλλο 50% να είναι η εικόνα. Αυτά τα PC monitor είναι τέλεια για gaming αλλά δεν μπορούν να είναι καλύτερα από τον συνδυασμό με ένα σύστημα Atmos. Δεν δέχομαι εν έτη 2024 ότι θα κάθομαι σε καρέκλα μπροστά σε 32 ίντσες monitor και θα βλέπω ταινίες και σειρές που ενώ διαθέτουν πολυκάναλο ήχο εγώ θα τις ακούω σε stereo με ακουστικά ή ηχεία pc λες και βρισκόμαστε το μακρινό 2000, καλύτερα να μην τις δω καθόλου τότε. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά είναι fact ότι το βίντεο θέλει και τον ήχο του αλλιώς είναι γλυκό χωρίς ζάχαρη. Τώρα για gaming είναι ότι τελειότερο υπάρχει, εκεί πάω πάσο με την επιφύλαξη πάλι ότι και σε αυτά χάνεις τον πολυκάναλο ήχο που διαθέτουν απλά δεν είναι τόσο απαραίτητος όπως τα βίντεο άσε που μερικά είναι καλύτερα σε stereo με ακουστικά όπως πχ τα first person shooter. Στα 3rd person single player adventures προτιμώ πάντως κονσόλα και atmos.
  12. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Σε μια έκπτωση τιμής μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εμφανιστούν πολλά νέα και διαφορετικά μοντέλα και ο ανταγωνισμός που θα δημιουργηθεί θα συμπιέσει τις τιμές. Όποιος αγοράζει day1 ένα νέο είδος προϊόντος όπως τώρα τα 4k OLED PC monitor που ακόμα καλά καλά δεν έγιναν διαθέσιμα για αγορά, σαν early adopter που είναι, αναγκαστικά πληρώνει και premium τιμές. Η υπομονή είναι χρυσός απλά ορισμένοι δεν την έχουμε οπότε πληρώνουμε. Δεν λέμε όμως δικαιολογίες ότι αξίζουν τα λεφτά τους κτλ.
  13. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αλλιώς αναγκαστικά θα πάμε σε επιχειρήματα απλής κοινής λογικής. Ελπίζω τουλάχιστον τώρα να έγινε κατανοητό το όλο σκεπτικό, συμφωνείς δεν συμφωνείς με αυτό. Μην το περνάτε επί προσωπικού ορισμένοι, δεν είπαμε ότι σας έπιασαν κορόιδο, είπαμε ότι πληρώσατε περισσότερο από όσο πρέπει πατώντας πάνω στο συναίσθημα του premium προϊόντος, το έχω πάθει και εγώ στο παρελθόν πολλάκις με ηχεία, ακουστικά κτλ κτλ.
  14. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ υπάρχει γάλα σε συσκευασία 1 λίτρου που κοστίζει 1.5€ Δίπλα του το ίδιο ακριβώς προϊόν σε συσκευασία 3 λίτρων που κοστίζει το ίδιο ποσό δλδ 1.5€ Το πρώτο προϊόν είναι υπερκοστολογημένο. Οι 32άρες στην περίπτωση μας κοστίζουν όσο οι 65άρες δλδ 1500€ έκαστος. Η δικαιολογία της "βολικής λόγω μεγέθους οθόνης" για χρήση σε pc, δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει την τιμή τους. Όπως το θέτεις το δέχομαι, δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης οπότε αν θέλεις το αγοράζεις. Και φυσικά, δεν θα περιμένεις χρόνια να πέσουν οι τιμές, θα πάρεις κάτι πιο προσιτό να κάνεις την δουλειά σου. Στην περίπτωση των οθονών, μια 27 ή 32 ιντσες με ips ή va panel στα 500 με 700 ευρώ θα κάνει την δουλειά της. Οι OLED ναι μεν είναι οι κορυφαίες PC οθόνες αλλά δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική τώρα με τις 32 ιντσες, τα panel αυτά υπάρχουν και τις απολαμβάνουμε από το 2015 σε μεγαλύτερα μεγέθη ως τηλεοράσεις.
  15. music_lover

    Gaming Monitors News/Comparison

    Σε αρκετά από αυτά που γράφεις συμφωνώ. Η κριτική όμως πρέπει να γίνεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Ρίξε μια ματιά σε όλα τα site που έκατσαν να κάνουν review τις οθόνες αυτές. Όλοι σχεδόν, όταν έφτασαν στο συμπέρασμα, προσπαθώντας να βρούν αρνητικά στοιχεία για αυτές, γιατί πάντα κάθε τι έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, ανέφεραν ως πρόβλημα την υψηλή τιμή του. Θεωρείς ότι έκαναν λάθος? Αν θέλεις παραθέτω τα site αυτά αλλά είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω google. Και φυσικά είναι και άλλα προϊόντα υπερκοστολογημένα αλλά εδώ ασχολούμαστε με τις οθόνες. 2€ η βενζίνη, είναι κλοπή, να μην το πούμε? Στο κατάλληλο thread φυσικά. Ε φαντάσου να έρθει κανείς εκεί και να σου πει κράζεις γιατί δεν μπορείς να την αγοράσεις, άρα? Φθηνή η βενζίνη? Έχει λογική αυτό? Μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι όσοι έχουν μπόλικα χρήματα, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσα όσα για οτιδήποτε ενώ στην ουσία αυτοί είναι που είναι περισσότερο σκεπτικοί και δύσκολοι στο να τα πληρώσουν. Τέλος πάντων, ξεφεύγουμε. Όσοι θεωρείτε ότι δεν πρέπει να γίνεται λόγος για τις τιμές πώλησης των προϊόντων απλά απέχετε από την συζήτηση. Για μένα η σωστή τιμή είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την αγορά ενός προϊόντος. Δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα ούτε βρίσκω φθηνές δικαιολογίες για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι καλά έκανα και το αγόρασα. Και φυσικά θα πληρώσω κάτι premium αν πραγματικά το αξίζει.
  • Δημιουργία νέου...