Προς το περιεχόμενο

gpower2

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    17
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με gpower2

  • Ημερομηνία γέννησης 25/11/1982

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

gpower2's Achievements

  1. 1. Καταλαβαίνω ότι δε σου έχει τύχει ποτέ. Σου εύχομαι ειλικρινά να μη σου τύχει και να ψάχνεσαι με τις ώρες. Ναι, οι πιθανότητες είναι λίγες, αλλά όχι ανύπαρκτες. Αν μιλάμε για μηχάνημα που προορίζεται για επαγγελματική χρήση, είναι κι αυτός ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Εκτός και αν καταλήξει σε μητρική, κατεβάσει το manual και ψάξει τις συμβατότητες που αναφέρονται εκεί. 2. Λυπάμαι, αλλά το "απολύτως" δεν ισχύει αναγκαστικά. Βλέπε 1. 3. Αναφέρθηκε το PCI Ex4. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει υλοποίηση μητρικής με PCI Ex v4 χωρίς ανεμιστηράκι. Αν υπάρχει, κάνε τον κόπο να την παραθέσεις γιατί την ψάχνω κι εγώ! Σαν προτεινόμενα συστήματα πάντως, με κόστος ~1.000€ μόνο για τον πύργο (χωρίς το κουτί αφού υπάρχει ήδη) θα πρότεινα τις παρακάτω 2 συνθέσεις:
  2. Παιδιά νομίζω τον έχετε καταμπερδέψει τον άνθρωπο! Ας τα βάλουμε λίγο σε κουτάκια, ψάχνει να στήσει μηχάνημα για επαγγελματία φωτογράφο. Όπως προείπαν οι περισσότεροι, το νούμερο ένα πρέπει να είναι η οθόνη. Εφόσον λέει ότι έχει βρει οθόνη που τον καλύπτει για τις ανάγκες του, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε παραπάνω. Από κει κ ύστερα, σαν φωτογράφος, έχει δύο κύριες εργασίες, επεξεργασία φωτογραφιών και επεξεργασία βίντεο. Ας συμφωνήσουμε στα κοινά, και οι δύο εργασίες απαιτούν μπόλικη μνήμη. Άρα τα 32GB RAM είναι σιγουράκι. Επίσης, και τα δύο απαιτούν μπόλικο και γρήγορο χώρο για τη διαδικασία της επεξεργασίας (εντάξει το βίντεο σαφώς πολύ περισσότερο). Άρα πάμε σε SSD σε NVME, προσωπικά θα πρότεινα 1TB αντί για 512MB. Οι Samsung είναι εγγύηση, αλλά και οι Adata είναι πολύ δυνατοί όπως προείπε συμφορουμίτης. Τέλος, και τα δύο απαιτούν μεγάλη ανάλυση pixel, ειδικά οι φωτογραφίες. Επομένως, απαιτείται ΚΑΙ αξιοπορεπής κάρτα γραφικών, σε αντίθεση με αυτά που έγραψαν κάποιοι παραπάνω. Σίγουρα μια 1050Ti θα έφτανε για τη δουλειά, αλλά νομίζω ότι οι 16xx αποτελούν καλύτερο VFM στην προκειμένη φάση. Και τώρα φτάσαμε στα δύσκολα. Επεξεργαστή-μητρική. Πολλοί αναφέρουν τη δύναμη της AMD με τους πολυπύρηνους, δε θα διαφωνήσω. Επίσης τείνουν να καταναλώνουν λιγότερο, άρα ψύχονται ευκολότερα και γενικά είναι οικονομικότεροι στην κατανάλωση. Ωστόσο, υπάρχει η ΠΑΓΙΔΑ του PCI-EX v4. Οι μητρικές που το υποστηρίζουν, ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ! Σόρυ παιδιά, αλλά για μένα αυτό είναι no-go, να έχω στο πιο βασικό εξάρτημα όλου του υπολογιστή ενσωματωμένο ανεμιστηράκι, που είναι το πιο ευπαθές εξάρτημα! Επίσης, κανένας δεν έχει ασχοληθεί με τη συμβατότητα μάρκας μεταξύ μητρικής-κάρτας γραφικών-μνημών που για μηχάνημα που προορίζεται για επαγγελματική χρήση ΔΕΝ είναι αμελητέο. Προσωπικά θα επιδίωκα ένα combo από την ίδια μάρκα, οι περισσότερες βγάζουν από όλα, Gigabyte/MSI/ASUS/AsRock. Αν το μηχάνημα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για επεξεργασία βίντεο, και μάλιστα 4Κ, τότε ανεβαίνουν οι υπολογιστικές απαιτήσεις, θα πρότεινα Ryzen 5 ή i7. Αν θα είναι πιο μετρημένη η χρήση, τότε σίγουρα και οι Ryzen 3 ή i5 θα κάνουν τη δουλειά. Αυτά από μένα, ελπίζω να βοήθησα και καλές αγορές! :)
  3. Σύμφωνα με το FAQ στη σελίδα της COSMOTE (https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/fiber_optics.html)
  4. Εγώ θα πω απλά μπράβο στην AMD που μπόρεσε να βγει από την αφάνεια μετά από τόσα χρόνια και έβγαλε μια σειρά με πολύ δυνατούς επεξεργαστές σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Το ότι εμφανίστηκε ένα bug στον επεξεργαστή δεν είναι και τίποτα καινούριο, γι' αυτό υπάρχουν και τα updates στο BIOS. Απλά ελπίζω οι κατασκευαστές mobo να σπεύσουν και να βγάλουν το σχετικό update για τα μοντέλα τους. Από κει και πέρα, οι ασχετίλες περί της ικανότητας του προγραμματιστή που βρήκε το bug και των κακογραμμένων προγραμμάτων, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την τεράστια ημιμάθεια των ανθρώπων που ασχολούνται με την τεχνολογία και το παίζουν "ειδικοί". Κάντε κανένα format, κανένα driver update, και αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για τις αρχιτεκτονικές υπολογιστών σε ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν.
  5. @Hetfield @Chikorita Κάθεστε και μαλλώνετε για τις γλώσσες των app, λες και είναι αυτές που ευθύνονται για όλο το λειτουργικό. Και το iOS και το Android βασίζονται σε Linux Kernel, με τη σημαντικότατη διαφορά, ότι το η Apple έχει απίστευτα λιγότερα hardware configuration για να κάνει τις δοκιμές και τις βελτιστοποιήσεις της πάνω στο iOS. Στο Android, κάθε κατασκευαστής αναλαμβάνει να κάνει το build του Android για την κάθε συσκευή της. Πιστεύετε πραγματικά ότι κάθε κατασκευαστής έχει το μέγεθος της ομάδας λογισμικού της Apple ή ότι κάνει βελτιστοποιημένα build για κάθε διαφορετική συσκευή που βγάζει; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το εκάστοτε λογισμικό του κατασκευαστή (πχ. TouchWiz). Είναι λογικό κι επόμενο οι συσκευές της Apple να έχουν καλύτερη απόδοση, ωστόσο αυτό έρχεται με το κόστος του κλειστού οικοσυστήματος. Όσον αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού, η objective c προφανώς και είναι ανώτερη από την Java και την κάθε Java (C#), καθώς είναι μια mid level γλώσσα σε σχέση με τις άλλες που είναι high level. Παρόλα αυτά, αν οι προγραμματιστές δεν αξιοποιήσουν σωστά τις δυνατότητες της κάθε γλώσσας, το αποτέλεσμα δε θα είναι το αναμενόμενο. Δηλαδή, μπορεί ο GC της Java να κάνει καλύτερη δουλειά από τον προγραμματιστή της objective c ο οποίος δε χρησιμοποιεί σωστά τις δυνατότητες που του δίνει η objective c. Το δε multitasking είναι καθαρά θέμα λειτουργικού και όχι γλώσσας, καθώς ακόμα και αν στη γλώσσα ανοίγεις καινούρια thread και πιστεύεις ότι τρέχουν παράλληλα, στην πραγματικότητα όλα καταλήγουν στο λειτουργικό και αυτό αποφασίζει τι θα τρέξει, αν θα τρέξει και πότε θα τρέξει. Οπότε όλα τα άλλα είναι να ΄χαμε να λέγαμε. Τέλος, για το S8, πιστεύω ότι η Samsung θα τα δώσει όλα για να ξαναπάρει τα ηνία στην αγορά των smartphone, οπότε ίσως και να ακολουθήσει μια πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική και να το κοστολογήσει πιο συντηρητικά, δηλαδή πιστεύω ότι θα το κυκλοφορήσει στις ίδιες τιμές με το S7, παρόλο που σαν συσκευή θα είναι σημαντικά καλύτερη.
  6. Για όνομα του Θεού, μιλάμε για δειγματοληψία, όχι για αναλογία συμπίεσης!!! Η δειγματοληψία, ελληνιστί sample rate, είναι τα νουμεράκια 22Khz, 44,1KHz, 48KHz, κτλ που βλέπουμε να αναφέρονται στον ήχο. Αν θέλετε λοιπόν να δείτε τη διαφορά, κάντε κωδικοποίηση ένα αρχείο ήχου στα 22KHz και στα 48KHz και μετά ελάτε να μας πείτε τη διαφορά... Δε θα κουράσω με θεωρητικά στοιχεία, απλά το πιο κατάλληλο παράδειγμα, είναι η σύγκριση της ποιότητας της κλασσικής τηλεφωνίας με το Skype. Αυτή είναι και η διαφορά της κλασσικής κινητής με το HD Voice.
  7. Θα υλοποιήσουν ποτέ κάποιον tab manager της προκοπής. ώστε να υπάρχει ένα ελάχιστο πλάτος και μετά τα tab να γίνονται scroll; Ο κύριος λόγος που δε χρησιμοποιώ Chrome, μιας και πάνω από 10 tab, απλά δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις...
  8. Απόλυτα αναμενόμενη κίνηση. Από την αρχή η MS δημιούργησε ένα υβριδικό UI, με σκοπό την επιβολή στους χρήστες του νέου γραφικού μοτίβου. Απώτερος σκοπός; Τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος αλα Apple, όπου κινητά, παιχνιδομηχανές και PC "τρέχουν" το ίδιο λειτουργικό ή τουλάχιστον το ίδιο UI. Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να το κάνει δεν ήταν ορθός, και αυτό εύκολα τεκμηριώνεται με λίγη μελέτη στην επιστήμη του HCI, και τα αποτελέσματα χρήσης των Windows 8 το αποδείξανε περίτρανα. Τώρα λοιπόν προσπαθεί να κάνει αυτό που έπρεπε εξ αρχής: να δώσει την επιλογή στους χρήστες να διαλέγουν το UI που θέλουν να χρησιμοποιούν στα PC τους. Γιατί αν κάποιος σε εργασιακό περιβάλλον με 2 οθόνες πατάει το Windows-Key για να δει την Start Screen από το κλασσικό desktop μερικές φορές τη μέρα, θα καταλήξει στο πάτωμα με αφρούς στο στόμα από επιληπτική κρίση.
  9. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα... Δηλαδή να δώσει κανείς τόσα λεφτά (γιατί φαντάζομαι δε θα είναι και τζαμπέ) για να βλέπει ένα μπαρμπαδέλι να χορεύει στην οθόνη του tablet μου; Και δεν παίρνω κατευθείαν τη χορεύτρια λέω γω... Υ.Γ. Η NTT είναι Ιαπωνική και όχι Κινέζικη...
  10. Όποιος θέλει να την ψάξει περισσότερο, αρκεί να βάλει στον Γούγλη το keyword M.A.NET. δηλαδή Mobile Ad-hoc Networks. Είχα ασχοληθεί με το θέμα στο πανεπιστήμιο πριν αρκετά χρόνια, αλλά τότε μόνο σε στρατιωτικές εφαρμογές προχώρησαν. Μάλλον ήρθε η ώρα τους...
  11. Καλή επιτυχία παίδες... Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ότι μετά από τόσα χρόνια το έχετε ακόμα τόσο μεράκι... Μπράβο...
  12. Όχι άλλο κάρβουνο... Μας έχουν πήξει στα μοντέλα, ειδικά στην κατηγορία των high end. Γιατί δεν κοιτάνε να στρώσουνε λίγο την κατηγορία mid και low range και για μας τους κοινούς θνητούς;
  13. Δεν μπορώ να καταλάβω τον ντόρο που γίνεται με το κλείσιμο αυτών των εταιρειών. Μιλάμε για εταιρείες καθαρά κεδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες απλά παρέχουν χώρο στο ιντερνετ! Είναι σαν να νοικιάζεις έναν ftp για να κατεβάζει από εκεί ο κόσμος. Ο ftp μάλιστα μπορεί να βγαίνει και πιο φτηνός. Καλύτερα να κλείσουν όλα αυτά τα site, και να παραμείνει μόνο το torrent, ώστε ο κόσμος να μάθει να το χρησιμοποιεί αλλά και να αποκτήσει και τα αντίστοιχα ethics. Πραγματικά κρίμα για τα παιδιά που χάσανε τα λεφτά τους στις συνδρομές. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που κόσμος κλαίει τα λεφτά του, όταν πολλοί χρήστες έχουν δει να τους σβήνονται τα upload, χωρίς λόγο πολλές φορές, και να χάνουν και τα "προνόμια" που τους προσέφεραν, όπως πόντους και άλλα.
  14. Παιδιά πολύ καλή η παρουσίασή σας, σύντομη, περιεκτική και ευχάριστη! Επίσης το βίντεο βοήθησε πολύ στην αξιολόγηση της συσκευής, γιατί όπως λένε άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις. Από κει και πέρα, είναι πολύ κρίμα να γίνονται τέτοια σχόλια σε μια τέτοια προσπάθεια. Γιατί σε όλες τις παρουσιάσεις και τα συγκριτικά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αποτελούν έμμεσες διαφημίσεις. Ωστόσο η προϊστορία του σάιτ αλλά και των συγκεκριμένων μελών είναι πραγματικά άψογη και σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Keep up the good work guys and girls!
  15. Επίσημος ορισμός της εκπαίδευσης όπως διδάσκεται στα διάφορα τμήματα της Παιδαγωγικής. Έχουμε πάρει την τρίχα και την κάνουμε τριχιά. Αν επιμένετε ότι ένα site like Indymedia είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, πάω πάσο. Προσωπικά διαφωνώ. Και όσο για την αρχή όλων αυτών, πραγματικά είναι ΑΣΧΕΤΗ. Αυτή τη στιγμή, εγώ μπορεί να καταπατώ 10 νόμους και να μην το ξέρω. Αν κάποιος τσάκαλος το ανακαλύψει και μου κάνει καταγγελία, θα κάτσω να τη φάω, καθώς άγνοια νόμου δε συγχωρείται. Το γιατί μου έκανε καταγγελία είναι πραγματικά άσχετο, όταν η καταγγελία είναι σωστή.
  • Δημιουργία νέου...