Προς το περιεχόμενο

rallis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    438
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με rallis

  • Ημερομηνία γέννησης 20/06/1977

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Pireas

rallis's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. Μπορει να ειναι ανοιγμενη η συσκευασια και να σταλει το προιον πίσω? Αν δεν εχει ανοιχτει το προιον , ολα τα καταστηματα δεχονται τις επιστροφές.
  2. Ειμαι ενημερος για τις χωρητικοτητες των ssd.Σκοπεύω να εγκαταστησω μονο προγραμματα και λειτουργικο στον ssd και πιστευω οτι δεν θα ξεπερασω τα 60Gb μαζι με τα windows 8.1 .Σε καθε περιπτωση οταν ετοιμαζεται να φτύσει ο 850 pro , με τα ιδια λεφτα θα αγοράζεις 1 τεχνολογια επόμενη. Το εχω διαβασει. Το θεμα μου ειναι οτι επειδη δεν ειμαι γραφιστας/δεν παιζω παιχνιδια/δεν βλέπω ταινιες στο desktop αν με τα ιδια χρηματα της Dell , αξιζει να αγορασω μια Lg/Samsung 27αρα HD μιας και πιστευω οτι η μεγαλυτερη οθονη δεν εβλαψε κανεναν.
  3. Τελικα η αγορά εγινε με τα ακολουθα parts: Case: Corsair Carbide Series 200R Compact ATX Case Psu: Cooler Master G550M 550W M/b: Asus H97-Plus Cpu: Intel Core i5-4590 Ram: Crucial DDR3 8GB (2x4)kit 1600MHz Ballistix Vga: Η ενσωμτωμενη της motherboard . Ssd: Samsung SSD 128GB 850 Pro Hdd: WD Sata III 1TB BLACK Η συναρμολογηση θα γινει απο εμενα . Κουτί , τροφοδοτικό και σκληρός δίσκος ήταν προτάσεις χρηστών στο παρόν θέμα . O Ssd 850 pro , ειναι λόγω του θέματος με το πρόβλημα στους Evo αλλα και του review του insomnia . Το παρόν φόρουμ ειναι δύναμη ! Οθόνη δεν εχω διαλέξει γιατι υπάρχουν αντικειμενικες δυσκολιες. Ειμαι μεταξυ των dell U2414H UltraSharp και οποιασδήποτε 27άρας με full HD αναλυση . Παντου υπάρχουν Lg και Samsung οθονες προς επιδειξη αλλα οχι Dell .Ακομα και μεγαλοι μεταπωλητες της Dell δεν εχουν στις εκθεσεις τους οθονες της! Βρήκα μονο μια dell U2414H στο Msystems αλλα δεν μπορεσα να την συγκρινω με καποια αλλη δίπλα της. Θελω να πάω σε 27αρα αλλα δεν μπορεσα να βρω σε εκθεση 27αρα να παιζει σε full HD για να κρινω αυτό που διαβαζω οτι ''φαίνονται τα pixels της 27αρας σε αυτη την αναλυση''.Απο την αλλη αν ειναι να πάω σε 24αρα υπάρχουν lg και samsung με 0 pixel εγγυηση αλλα η dell δινει μονο μετα τα 6 καμμενα Pixels!!! Δεν θελω να φανταστω να αγοράσω Dell για ''καλή'' οθόνη και να μου βγεί κανενα λαχείο με π.χ. 2 καμμενα Pixels και να την αναθεματιζω καθε μερα. Οποια βοήθεια δεκτή.
  4. Μικροτερο καταστημα - το καταλαβαινω. Ενα προιόν ''καλο και προσεγμένο'' είναι όροι ''αόριστοι'' επετρεψε μου τον όρο και αυθαιρετοι καθοτι θεωρείς οτι οι αλλοι ειναι τσαπατσούλιδες και το msystems προσεκτικό. Τα περι προσυναρμολογησης ειναι τουλαχιστον αστεια οταν μιλάμε για εκκατομύρια συνδυασμους προιόντων (δεν πηρα ετοιμο συστημα) και τα components σε καθε περιπτωση ειναι επώνυμα (δεν παρηγγειλα turbox parts) .Υπερτιμημενα αν ειναι τα 2-3 ευρω επιπλέον (και αν) σε καθε κομματι , αν ειναι να εχω καλυτερη αντιμετωπιση σαν πελατη εγω προσωπικά τα δίνω .
  5. Προχώρησα σε παραγγελία της συνθεσης απο το Msystems.gr . Είπα να δοκιμάσω να κανω την αγορα απο αλλο καταστημα ,μιας και κάποιοι προτειναν το εν λογω καταστημα και αρκετοί κατέκριναν το πλάισιο. Καλή αρχή με 2 φάουλ: Μια ημερα μετα μου ερχεται mail οτι πρέπει να προκαταβάλω το 20% της συνολικης αξιας για να ανοικτούν τα κουτια και να γινει συναρμολόγηση . Σε τηλεφωνική επικοινωνία με ενημερωνουν οτι για να γινει η συναρμολόγηση των 4 ετοιμοπαράδοτων κομματιών (case,m/b,cpu,psu) θέλουν 2-3 ημέρες!!! Στην ερώτηση μου , που αναγράφεται στο site τους το περι προκαταβολής για να γινει η συναρμολογηση , έλαβα μια αόριστη απάντηση οτι ''κάπου πρέπει να το λέει κατα την παραγγελια '' .Εγω δεν το βρήκα γραμμενο κάπου-αν το βρει κάποιος ας ποστάρει το λινκ. Απόλυτα λογικό να ζητας προκαταβολή για να ανοιξεις το κουτι του προιόντος ,αλλα πρέπει να το γράφεις και στους ορους του site σου. Το πλαισιο εχει next day delivery στα ετοιμοπαραδοτα και με συναρμολογηση (χωρις προκαταβολή)......
  6. Και μόνο που η σελιδα του προιοντος ειναι μεταφρασμένη στα ελληνικα απο το google translate και δεν βγάζει νοημα , με προδιαθέτει να μην περάσω ουτε απέξω απο το μαγαζι. Φθηνη τιμή αλλα αυτες οι προχειρότητες χτυπάνε ασχημα! Αυτη η οθονη ειναι άλλη απο αυτή http://www.ebw.gr/el/Product/586928/DELL-MONITOR-24in-U2414H-1920x1080-HDMI-USB-3-0 ?
  7. Το τροφοδοτικό πρέπει απαραίτητα να ειναι haswell compatible ?Διαβαζω αρκετες συνθέσεις με ''απλό'' τροφοδοτικο .Κάπου διάβασα οτι το πρόβλημα λύνεται με μια επιλογη απο το bios να μην ριχνει την καταναλωση ρευματος του ο επεξεργαστής. Κατα τα αλλα εχεις δίκιο οτι η αμεση αντικατασταση ηταν για προιόν turbo-x που οντως δεν ειναι και τα καλυτερα.
  8. Εχω ξεπερασει την ηλικια των 20+ που κοιταζα πώς θα μου βγει 10 ευρω φθηνοτερα το pc και παράλληλα δεν ειχα προβλημα να ''τζογαρω'' αν κατι δεν πηγαινε στραβα ,αλλα δεν ειχα και αρνητικές εμπειριες πάνω σε after sales support. Τώρα πλέον θέλω να μου βγεί 50 ευρω ακριβότερα ,αλλα οταν υπάρξει προβλημα να πάω στο Πλάισιο και σε 2 ώρες να με πάρουν τηλ να μου πουν ''ναι υπήρχε προβλημα , ελάτε να αγοράσετε κατι αλλο'' (υπαρκτό γεγονος) και οχι μετα απο 20 μέρες να μου γυρισουν πίσω τις προβληματικες μνήμες λέγοντας μου ειναι ''μια χαρά'' και να αναγκαστω να τους τις ξαναπάω να τις ξανα-ελεγξουν για να αποδεχθούν οτι ειχαν πρόβλημα εκ κατασκευης (e-shop.gr). Πλέον ο χρόνος μου ειναι χρήμα και εχω την πολυτέλεια να μου ''περισσεύουν'' τα 50 ευρω φθηνοτερα που θα βγεί απο το όποιο eshop. Oχι -διπλή τιμή δεν θα βγεί το Πλάισιο απο τα eshops!Σε πολλά προιόντα όπως πχ οθόνες εχουν ίδιες τιμές. Σε κάθε περιπτωση για να μην ειμαι απόλυτος θα ρίξω μια ματια και στα αλλα eshops που προτεινατε αρκει να εχουν φυσικη παρουσια στην Αθήνα. Αυτό το τροφοδοτικο ειναι καλο-με καλύπτει? Corsair Builder Series CX500 500W PSU 80+ Bronze Εκτος απο turbox εχει μονο corsair... Το προτεινόμενο κουτι ,το θεωρείς κακό?Δεν θα ηθελα να δώσω κανενα 100αρικο για κουτι. Fazn Case Fazn Hephaestus II Black Midi Tower Η Dell που προτεινεις ,απο τεχνικα χαρακτηριστικα δεν μου φαινεται ξεχωριστη , ίσως θα πρέπει να την δω απο κοντα για να καταλάβω τη διαφορά με μια Lg/Samsung . Θα την ψάξω πάντως γιατι διαβάζω καλά σχόλια για τις dell εδω στο φόρουμ.
  9. Ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο τους. Κάποιοι μου κάνετε προτασεις απο άλλα καταστήματα ,αλλα εχω ζητησει οι προτάσεις να γίνουν απο το ΠΛΑΙΣΙΟ. Καλά καταστήματα τα Visionstudio/Msystem/Eshop ,αλλα είτε λόγω αρτηριοσκλύρηνσης είτε λόγω κακών εμπειριών , δεν θελω να αγοράσω π.χ. απο ενα eshop στη θεσ/κη ενω μένω στην Αθηνα (visionstudio) ενω ειμαι πλήρως ευχαριστημενος απο ενα αλλο καταστημα. Κρατάω τις υποδείξεις να μην προτιμήσω ενα τροφοδοτικο TurboX αλλα να πάω σε ενα corsair .Ta 600 Watt μήπως ειναι overkill για ενα τετοιο configuration? να μην πάρω i7 αλλα να πάω σε i5 επεξεργαστη (τόσο υπερβολή ειναι ο i7 ?) να μην πάρω Samsung Ssd ,αλλα τι μαρκα ? Sandisk/Transcend/Adata ? (αυτες πουλαει το Πλαίσιο) Να μην είναι hd3 η μητρική ,αλλά dh3 Τι εννοείς?
  10. Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας! Οχι turbo x psu , δεν εχεις και αδικο! Οταν λες αλλη μητρική ,εννοεις οχι gigabyte ή με αλλο chipset?Λείπει κατι απο αυτην που σκεφτομαι? Ολοι εχουν συναρμολογηση και το ζητουμενο μου δεν ειναι ποιος θα κανει τη συναρμολογηση. Εχω καει 2 φορές απο το eshop και πλέον για τετοια ζητηματα δεν περνάω ούτε απέξω. Κάποια στιγμή η αγορά πρέπει να γινεται πολύ αυστηρη και να αποβάλλει τους οχι αριστους επαγγελματιες. Οταν σε φτύνουν σαν πελατη ,δεν γινεται μετα να πηγαινεις και να τους γλυφεις.(προσωπικη αποψη) Δεν θα ειναι σε επαγγελματικο χώρο , σε σπίτι θα ειναι αλλα έλεγα να μην μπλεχτώ με τα γνωστα ''σπασμένα'' κτλ και να ακολουθησω το νομιμο δρόμο.Υπαγε οπισω μου Σατανά! Εκτος αν εννοείς να μην βάλω windows και να βάλω άλλο λειτουργικό. Κουτί σκεφτόμουν να μην ξεφύγω σε χρήματα γιατι η εμπειρια μου εχει δειξει οτι δεν κραταω το κουτι για το επομενο desktop κανοντας αναβαθμιση ,αλλα συνεχιζω να χρησιμοποιώ το παλιο όπως ειναι (πχ δωριζοντας το) και αγοράζω νεο κουτι .Εχω πολυ καλο κουτι απο παλιο pc αλλα θα πρέπει να αχρηστευσω το παλιο pc και δεν το θέλω. Μια προταση για οθονη θα ηταν ευπρόσδεκτη αρκει να ειναι εμφανης η διαφορα μεταξυ αυτου που σκεφτομαι να αγορασω και της όποιας προτασης.Τελευταια φορά πληρωσα πανακριβα μια ΕΙΖΟ 19άρα και αναθεμα αν καταλαβα διαφορα απο οθόνες με το 1/3 της τιμής της.Απλά θέλω 0 pixel εγγυηση . Θα ειναι τρομερα ησυχο και με καλες θερμοκρασιες Θεωρείς οτι χρειαζεται αλλη ψύκτρα απο την ΟΕΜ , στην περιπτωση που δεν κανω overclocking ?
  11. Μετα απο χρονια αποφασισα να βάλω το χέρι βαθια στην τσέπη και να αγοράσω ενα αξιολογο desktop που θα με βγάλει τουλαχιστον για τα επομενα 5 χρονια χωρις να κανω αναβαθμισεις. Ξεκινησα να αγοράσω ενα Imac ,δελεασμένος απο τα οσα ακουγα περι σταθερότητας/μακροβιότητας κτλ ,αλλα τελικα αποφάσισα οτι 1450 ευρώ για ενα τέτοιο computer ειναι πολλά μιας και δεν με ενδιαφέρει το design ούτε ειμαι iphone/ipad freak.Ασε το οτι πρέπει να γινει ολοκηρη μεταβαση σε νέο συστημα και ποιος καθεται να ξαναμαθαινει! Ξεκινησα να φτιάξω ενα desktop μεχρι 1.000 ευρώ θεωρώντας οτι θα ειναι εφάμιλλο (ή και καλυτερο? ) σε επιδόσεις ενός imac.Δεν με νοιαζουν τόσο οι επιδόσεις ΣΗΜΕΡΑ οσο το να με βγάλει χωρις αναβαθμιση για τα επομενα χρονια οσο το δυνατον πιο ''σταθερά''. Ποσο που διαθετουμε - 1.000 ευρώ ίσως και λίγο παραπανω αν αξιζει Χρήση του υπολογιστή - εφαρμογες γραφείου/ότι εχει να κανει με το Internet/αναπαραγωγή video σε full HD/ήπια ερασιτεχνικη επεξεργασια εικόνας.Δεν παίζω παιχνίδια. Ειδικα προγραμματα - οχι Θα συμπεριληφθει οθόνη? - Ναι οπωσδήποτε και θα προτιμουσα να ειναι και tv monitor Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι - ΟΧΙ. Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα - Ναι απο το Πλαίσιο και μαζι να γινει και η συναρμολόγηση.(Μια φορά ανέλαβα τη συναρμολογηση και οταν εμπλεξα με ελλατωματικο H/W όλοι κανανε τους κινέζους - εχω εμπιστοσύνη στο συγκεκριμενο καταστημα) Λειτουργικό σύστημα - Windows 8.1 μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? - ΟΧΙ ούτε υπάρχει η πιθανοτητα για crossfire Θα γινει OC - ΟΧΙ ,ΚΑΘΟΛΟΥ Θα χρησιμοποιηθεί Hardware από άλλο/παλιό σύστημα - ΟΧΙ Case: Fazn Case Fazn Hephaestus II Black Midi Tower Θέλω ενα midi κουτι μέτριο με usb κτλ στην προσοψη.Τα φωτακια με χαλανε λίγο αλλα τι να κανουμε.... Psu: Turbo-X 600W Power Series 80+ Bronze Ειναι επαρκές ? M/b: Gigabyte H97 HD3 (1150/H97/DDR3) Cpu: Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB) Ελεγα για εναν i5 αλλα με εβαλε στην πρίζα ενας πωλητης οτι με τόσα χρηματα παίρνω και i7 ! Ram: Crucial DDR3 8GB (2x4)kit 1600MHz Ballistix Vga: Η ενσωμτωμενη της motherboard και πολύ μου ειναι-είπαμε δεν παιζω παιχνιδια. Ssd: Samsung 840 Pro Series 128GB Πηγαινα για τον Evo 250Gb αλλα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις είπα να πάρω τον Pro. Hdd: WD Caviar Blue WD10EZEX 1ΤB HDD 3.5" Monitor: LG TV Monitor 24'' 24MT55D (θέλω εγγυηση 0 pixel και μου αρέσει που μπορει να κάνει και απευθειας εγγραφη τηλεοπτικου σήματος σε σκληρό) Εχω ηδη ενα tv tuner , θα εβλεπα διαφορα αν προτιμουσα ενα κανονικο monitor σε τέτοια διασταση ? Με αυτα και με windows 8.1 Dsp φτάνουμε το χιλιάρικο . Ξέρω οτι ίσως να χαρακτηριστει Overkill για τη χρηση που το θέλω τώρα ,αλλα η προσεγγιση μου ειναι να ξεμπλεξω για αρκετα χρονια. Θεωρείτε οτι κάτι ειναι ελαφρώς υποδεέστερο των υπολοιπων κομματιών? π.χ. η ram θα επρεπε να ειναι περισσοτερη ή τα 128Gb του ssd δεν θα ειναι ανετα για το λειτουργικο και τα προγραμματα και να προτιμησω εναν 256άρι ? Θεωρείτε οτι κόβοντας απο κάπου (π.χ. επεξεργαστης) και προσθετοντας αλλού θα πετύχαινα κατι πιο αρμονικό σαν σύνολο ? Δυστυχως με περιοριζει πολύ το γεγονος οτι θέλω να αγοράσω απο ενα μονο καταστημα την ώρα που στην αγορα μπορώ να προμηθευτώ τα πάντα σε καλυτερες τιμές ,αλλα θέλω να εχω υποστηριξη οταν τύχει η στραβή.Μονο την οθόνη θα μπορούσα να αγορασω απο οπουδήποτε γιατι ειναι εκτος της ''συναρμολόγησης'' του tower που με νοιαζει πολύ ως εγγυηση. Οποιαδήποτε γνωμη θα βοηθούσε . Ευχαριστώ!
  12. Ημουν ετοιμος να αγοράσω εναν 840 EVO ,,αλλα ευτυχώς με προλαβατε. Ο 840 Pro αξιζει τα παραπάνω χρηματα της διαφοράς ?
  13. Εγω πάντως αν και δοκιμασα ολες τις πιθανες λύσεις που διαβασα και στο παρον τοπικ αλλα και αλλού ,μη θελοντας να κανω restore για να μην χαθούν αρχεια ,ελυσα το προβλημα μου με τις οδηγιες που αναφερονται εδώ: http://www.wintips.org/how-to-remove-the-greek-version-of-fbi-virus-money-pack-ios-astynomias/ Καλο κουραγιο σε οποιον αλλον την πατήσει γιατι εχασα 3 ωρες απο τη ζωη μου για να φτιαξω το λαπτοπ της γυναικας μου.Λέτε να βλέπει τσοντες στο ιντερνετ???
  14. rallis

    Πολεμικές Τέχνες

    http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2901055&postcount=239 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2843398&postcount=223 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2872577&postcount=224 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600177&postcount=215 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2948747&postcount=249 Οποιος ενδιαφέρεται για πολεμικές τέχνες ,ΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ!
  15. rallis

    Οδηγός αγορών για eBay! #2

    Αφού το ρωτησες στο καταλληλο θέμα ,γιατι το ξαναρωτας κι εδω?Εδω ειναι θεμα για ebay.Μαθε να περιμενεις ,τα φορουμ δεν ειναι hlep desks.
  • Δημιουργία νέου...