Προς το περιεχόμενο

Kercyn

Moderators
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.293
  • ΜΕΛΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Τοποθεσία
    Rahbi

Πρόσφατες Επισκέψεις

11.028 προβολές προφίλ

Kercyn's Achievements

  1. Δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς μαζί σου. Εκεί που τσινάνε όλοι είναι στους τρόπους αντιμετώπισης και στο πώς διαχειρίζεται το πρόβλημα 1, το οποίο έχει γίνει σφεντόνα από κάθε λογής καιροσκόπο και εταιρεία που πουλάει τρέλα και τζάμπα μάρκετινγκ. Επίσης, ό,τι είπε και ο Shinji ikari παραπάνω.
  2. Kercyn

    Έλεγχος γνησιότητας e-mail

    Δεν είναι HTML το email. Μπορεί το body να περιέχει HTML, αλλά εγώ μιλάω για τους headers. Αν κάποιος σου στείλει ένα email ολόκληρο (όπως δηλαδή φτάνει στον email client που χρησιμοποιείς), τότε αυτό θα περιέχει μέσα τους headers και το body. Είναι αρκετά απλό αν ξέρεις πού να κοιτάξεις να αλλάξεις το ποιος φαίνεται ότι έστειλε το email σε ένα email αρχείο. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις το email στον server του email provider που χρησιμοποιείς. Τι εννοώ: Αν εγώ είμαι η μηχανικός και θέλω να αποδείξω ότι μου έστειλες εσύ ένα email, αρκεί να ανοίξω το αρχείο του email έτσι ακριβώς όπως έρχεται από τον server. Αν δεν το έχω πειράξει και στους headers φαίνεται ότι ο αποστολέας είσαι εσύ, τότε καταλαβαίνεις ότι αυτό αποτελεί απόδειξη (δε μιλάω με τη νομική έννοια του όρου γιατί δεν είμαι νομικός, αν και θα έβαζα στοίχημα ότι η διαδικασία σε ένα δικαστήριο δε θα διαφέρει και πολύ). Αν τώρα εσύ θες να εξακριβώσεις αν έστειλες ή όχι το mail, πρέπει να ζητήσεις το αρχείο του email από τη μηχανικό (μιας κι εσύ δεν το βρίσκεις στα απεσταλμένα σου). Εκεί βασίζεσαι ότι η μηχανικός δεν έχει αλλάξει τους headers και γενικά δεν έχει παραποιήσει το email. Τώρα πόσο μπορείς να το θεωρήσεις αυτό (αν δηλαδή η μηχανικός έχει τις γνώσεις ή/και το κίνητρο να το κάνει), εσύ το ξέρεις.
  3. Είπα μήπως δεν είχα καταλάβει καλά. Άρα έχω κι εγώ ευθύνη επειδή πάω στο σουπερμάρκετ να πάρω φαγητό και επειδή ανάβω το ερκοντίσιο because reasons. Got it.
  4. Kercyn

    Έλεγχος γνησιότητας e-mail

    Υπάρχει, απλώς ίσως όχι από σένα. Αν από τους headers φαίνεται ότι το έστειλες εσύ τότε μια χαρά εξακριβώνεται.
  5. Kercyn

    Έλεγχος γνησιότητας e-mail

    Ξαναδιαβάζοντας το αρχικό σου μήνυμα, ρωτάς πώς μπορείς να ξέρεις αν είναι γνήσιο. Εσύ δεν ξέρεις αν της το είχες στείλει; Αν δε θυμάσαι, τότε ίσως θα μπορούσε να σου στείλει το αρχείο του email που λέει ότι έλαβε από σένα. Εκεί, αν κοιτάξεις τους headers, τότε θα μπορέσεις να δεις αν ο αποστολέας είσαι όντως εσύ. Οι headers βέβαια είναι πολύ εύκολο να παραποιηθούν (από κάποιον που ξέρει 2 πράγματα), αλλά χωρίς περισσότερες πληροφορίες δε μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο θα έμπαινε στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο.
  6. Θα είχες την ευγενή καλοσύνη να μου εξηγήσεις πώς ευθύνομαι εγώ; Καίω λιγνίτη στο μπαλκόνι μου;
  7. Kercyn

    Έλεγχος γνησιότητας e-mail

    Ό,τι στέλνεις είναι στο Sent. Ό,τι λαμβάνεις είναι στο Inbox.
  8. Στην καμπίνα επιτρέπεται 1 γάτα ανά επιβάτη σε κουτί συγκεκριμένων διαστάσεων και με κάποιο όριο βάρους. Δες τους όρους της εταιρείας για τα ακριβή νούμερα. Στο χώρο των αποσκευών δε θα έβαζα ζώο, και ειδικά γάτα, για κανένα λόγο.
  9. Ή μπορείς να του κάνεις την αύξηση πριν έρθει αυτός. Όπως μπορείς επίσης να μεριμνείς ούτως ώστε οι άνθρωποί σου να είναι χαρούμενοι και να μην ψάχνονται να φύγουν. Τώρα αν τον δεις τον άλλον να είναι τελείως στα @@ του και να κάνει μπαμ ότι έρχεται να κάτσει ένα χρόνο, ε τότε δεν τον προσλαμβάνεις. Για να μπει κάποιος στη διαδικασία να ψαχτεί και εν τέλει να φύγει, πάει να πει ότι ελπίζει ότι στην επόμενη δουλειά του θα πάρει κάτι που δεν παίρνει στην τρέχουσα (λεφτά, εμπειρία, ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, αρμοδιότητες, καλύτερο περιβάλλον, εκπαίδευση κλπ κλπ).
  10. Δεν υπάρχουν "εκτιμήσεις" ούτε προβλέψεις. Το ποιες θα είναι οι βάσεις θα το μάθετε όλοι μόλις ανακοινωθούν. Οτιδήποτε άλλο ακούσεις για το αν και πόσο θα ανέβουν ή θα πέσουν είναι τυχαία νούμερα που κατεβάζει ο καθένας απ' το κεφάλι του. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις όσο περισσότερο μπορείς, ούτως ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες
  11. Χωρίς να έχω ιδία πείρα, νομίζω θα πήγαινα σε ένα δημόσιο ΙΕΚ. Το να ξαναπάς σχολείο μου φαίνεται χάσιμο χρόνου. Επειδή εσύ δεν κατάφερες να μπεις ιατρική λογικά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, γιατί αποκλείεται κάποιον να μην τον ενδιαφέρει η σχολή του.
  12. Δηλαδή εσύ, στα τόσα χρόνια σπουδών και θεωρητικής εκπαίδευσης, δεν έτυχε ποτέ να διαβάσεις κάποια καινούρια έρευνα ή paper ή οτιδήποτε που να άλλαζε, βελτίωνε ή έκανε obsolete κάτι που είχες μάθει νωρίτερα; Γιατί αν όχι, τότε αυτό μάλλον σημαίνει ότι η επιστήμη δεν προχωράει.
  13. Αυτό ακριβώς είναι που εννοώ και εκεί που λέω ότι κάνεις λάθος λέγοντας ότι δεν ισχύει για τον προγραμματισμό. Τα εργαλεία προφανώς αλλάζουν και βελτιώνονται, δε μένουν στάσιμα. Η βάση παραμένει η ίδια. Αν μπορείς να κάνεις κάτι σε ένα εργαλείο, μπορείς να το κάνεις και στο επόμενο. Δεν είναι λογικό να περιμένεις ένα εργαλείο 20 χρόνων να λειτουργεί χωρίς συντήρηση σε κανέναν κλάδο και τομέα. Μαθαίνεις τα εργαλεία της δουλειάς σου, τα οποία σου επιτρέπουν να βγάζεις λεφτά για να ζήσεις. Τώρα αν εσύ το θεωρείς αυτό χάσιμο χρόνου, οκ. Τώρα αν κάποιος θέλει να μείνει θεωρητικός και αποκομμένος από την πρακτική εφαρμογή είναι δικαίωμά του, όλοι χρειάζονται! Αν και ο θεωρητικός πρέπει να μένει ενημερωμένος πάνω στις αλλαγές του κλάδου του, αλλιώς και αυτός μένει πίσω από άλλους που ενημερώνονται. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Οι εταιρείες έχουν συστήματα που τρέχουν 10 και 15 και 25 χρόνια.
  14. Αυτό που λες δεν ισχύει. Οι εταιρείες δεν αλλάζουν frameworks κάθε 2 χρόνια. Από τη στιγμή που ξέρεις πώς δουλεύει ένας κλάδος, τότε το να μάθεις ένα καινούριο framework δεν είναι ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρο ούτε ιδιαίτερα δύσκολο. Οι δυσκολίες της δουλειάς δεν έχουν να κάνουν με τι frameworks χρησιμοποιεί η εταιρεία, αλλά με ένα σωρό άλλα πράγματα που ούτε απαξιώνονται ούτε αλλάζουν από εταιρεία σε εταιρεία. Είναι σα να απαξιώνω εγώ τη δουλειά του μηχανικού αεροσκαφών γιατί έχω την εντύπωση ότι κάθε βδομάδα του φέρνουν και άλλο μοντέλο να φτιάξει και πρέπει να μαθαίνει το καινούριο μοντέλο απ' την αρχή. Αυτή η αφελής προσέγγιση φαίνεται αστεία σε οποιονδήποτε έχει επαφή με το χώρο και καταλαβαίνει 2 πράγματα.
  • Δημιουργία νέου...