To Spotify, η μεγαλύτερη υπηρεσία streaming μουσικής με μια συλλογή 20 εκατομμυρίων κομματιών, κάνει επίσημα το ντεμπούτο της από σήμερα στη χώρα μας με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην επίσημη παρουσίαση της υπηρεσίας, το Spotify ξεκινά σήμερα τη λειτουργία του και σε άλλες 4 χώρες και συγκεκριμένα τη Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία.

Όπως ήδη γνωρίζαμε, η υπηρεσία διαθέτει τρια πακέτα συνδρομών. Το πρώτο παρέχεται εντελώς δωρεάν και με το οποίο μπορούμε να ακούσουμε απεριόριστη μουσική και μάλιστα τα συγκεκριμένα κομμάτια που θέλουμε, με διαφημιστικά μηνύματα να παρεμβάλλονται κατά την ακρόαση.

 

Το δεύτερο συνδρομητικό πακέτο με κόστος €3.49/μήνα και την ονομασία Unlimited παρέχει ακριβώς την ίδια δυνατότητα χωρίς όμως διαφημίσεις και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο από τον υπολογιστή σας. Το τρίτο Premium πακέτο συνδρομής κοστίζει €6.99 με τη διαφορά ότι ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση και από το smartphone του ενώ μπορεί να κατεβάσει τα κομμάτια που θέλει ώστε να τα ακούσει μελλοντικά χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet.

 

Ενδεικτικό είναι ότι οι τιμές των πακέτων με χρέωση, είναι πιο φθηνές στη χώρα μας από τις περισσότερες χώρες στις οποίες διατίθεται η υπηρεσία όπως για παράδειγμα την Ιταλία όπου η τιμή του 2ου πακέτου έχει οριστεί στα €4.99 και του τρίτου πακέτου στα €9.99

 

 

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Spotify το οποίο θα πρέπει να επισημανθεί ότι έρχεται στη χώρα μας αυτόνομα και θα εμφανίζει διαφημίσεις αρχικά από Coca Cola, Cosmote, Crunch και Axe.

 

- Μπορείτε να συγχρονίσετε τη μουσική σας βιβλιοθήκη σε έως και τρεις διαφορετικές

φορητές συσκευές

- Μπορείτε ακόμα να περάσετε ολόκληρη τη μουσική σας συλλογή στην υπηρεσία όπου θα

αναγνωρίσει τα κομμάτια που έχετε, κάτι αντίστοιχο με την υπηρεσία iTunes Match

της Apple

- Άμεσο ξεκίνημα αναπαραγωγής του τραγουδιού χωρίς καθυστερήσεις

- Μπορείτε να "ακολουθήσετε" τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και συγκροτήματα και

να ενημερώνεστε για τις νέες τους κυκλοφορίες

- Δημιουργία εικονικού ραδιοφωνικού σταθμού με βάση τις προτιμήσεις σας σε

συγκεκριμένους καλλιτέχνες και είδος μουσικής

 

Το μενού της εφαρμογής του Spotify αλλά και της υπηρεσίας μέσω web δεν είναι εξελληνισμένο κάτι που θα γίνει στο μέλλον. Επίσης η αναζήτηση ελληνικών κομματιών και καλλιτεχνών θα πρέπει να γίνεται στα αγγλικά.

Η υπηρεσία είναι από τώρα διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό είτε μέσα από το Spotify.com είτε από τις εφαρμογές της υπηρεσίας για Android, iPhone και Windows Phone,

 

Link.png Site: http://spotify.com/gr[/url]']Spotify