Στην έκθεση CES 2013 σήμερα η Audi παρουσίασε τα σχέδιά της όσον αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα, χωρίς όμως να γίνει κάποια αναφορά σε συγκεκριμένα μοντέλα ή ημερομηνίες (τα πρώτα μοντέλα απέχουν αρκετά χρόνια από την εμπορική τους κυκλοφορία).

Όμως έγινε γνωστό ότι υπάρχουν αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα της εταιρείας σε φάση πρωτοτύπου τα οποία ενσωματώνουν σε μία μόνο πλακέτα όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά που τους προσδίδουν τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους.

 

Επίσης η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μία τεχνολογία μικρότερων σαρωτών scanner, απαλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο τον τεράστιο εξοπλισμό που εγκαθίσταται στο πάνω μέρος της οροφής των αυτόνομων οχημάτων. Έγινε μάλιστα επίδειξη των νέων κυκλωμάτων και του scanner, αποδεικνύοντας έτσι ότι η εταιρεία βρίσκεται όντως στη δοκιμαστική φάση τους.

 

Η Audi έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι δεν είναι ακόμη εφικτό να μην υπάρχουν οδηγοί μέσα στα αυτόνομα αυτοκίνητα καθώς “η τελική ευθύνη εναπόκειται στους οδηγούς τους”. Σε λίγες ώρες αναμένουμε την πρώτη ζωντανή επίδειξη αυτόνομου αυτοκινήτου στην έκθεση CES.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/8/3851448/audi-working-on-making-self-driving-cars-look-like-normal-cars[/url]']theverge.com