Ο George Hotz έγινε γνωστός παγκοσμίως ως ο πρώτος που κατάφερε να χακάρει το iPhone, επιτρέποντας στην πρώτη έκδοση του τότε νέου smartphone, να λειτουργεί σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ξεπερνώντας τους περιορισμούς της Apple.

Δέκα χρόνια μετά, και αφού μεσολάβησε το hacking του PlayStation 3, ο geohot όπως των γνωρίζουν οι περισσότεροι επιθυμεί να μπει στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων, έχοντας ιδρύσει τη δική του εταιρεία, και ετοιμάζοντας την κυκλοφορία του πρώτου σχετικού συστήματος. Μάλιστα αυτή δε θα αργήσει καθόλου αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Hotz με το δικό του «επαναστατικό» τρόπο, η εταιρεία του με την ονομασία Comma.ai, θα κυκλοφορήσει το πρώτο σύστημα που θα μετατρέπει ένα αυτοκίνητο σε αυτόνομο όχημα, προς το τέλος του έτους και με τιμή $999. Όσοι το αγοράσουν, θα πρέπει να καταβάλλουν και μηνιαία συνδρομή 24 δολαρίων.

 

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου TechCrunch Disrupt SF και ο Hotz σπεύδει από την αρχή να ξεκαθαρίσει ότι το Comma One όπως είναι η ονομασία του συστήματος, θα προσθέτει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης χωρίς όμως να μετατρέπει το αυτοκίνητο σε ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Όπως δηλώνει ο δημιουργός του, το Comma One θα φέρει σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα χαρακτηριστικά του Autopilot που διαθέτουν τα αυτοκίνητα της Tesla χωρίς να χρειαστεί η αγορά ενός νέου. Αρχικά το σύστημα θα υποστηρίζει λίγα μοντέλα όμως η εταιρεία πιστεύει ότι η υποστήριξη θα μεγαλώσει όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία.

 

Σε άλλες δηλώσεις του ο Hotz ανέφερε ότι αυτό που ξεχωρίζει τη δική του εταιρεία είναι το γεγονός ότι το σύστημα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει κάτι που δεν ισχύει για αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και πολλές startup που βρίσκονται στο ίδιο πεδίο. Το Comma One βασίζεται κυρίως στα ενσωματωμένα εμπρόσθια ραντάρ και στην κάμερα που διαθέτει ενώ η εταιρεία λαμβάνει δεδομένα για την οδηγική συμπεριφορά του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και βίντεο.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις δυνατότητες του Comma One σε σχέση με το Autopilot της Tesla, ο Hotz αναφέρει ότι «αν αυτοί είναι το iOS της αυτόνομης οδήγησης, εμείς θέλουμε να γίνουμε το Android»

 

Link.png Site: TechCrunch (video)