Η γλώσσα προγραμματισμού Swift, μπορεί να παρουσιάστηκε μόλις πέρσι, όμως όπως είχε ανακοινώσει η Apple από την αρχή, αποτελεί τη τωρινή και μελλοντική λύση για όσους προγραμματιστές θέλουν να αναπτύξουν εφαρμογές για τα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας.

Ένα χρόνο μετά και πάλι στο συνέδριο WWDC 2015, η Apple επιφύλασσε μια έκπληξη σε όλους τους παρευρισκομένους, ανακοινώνοντας ότι η γλώσσα προγραμματισμού Swift, θα ανήκει από το τέλος του έτους στην κατηγορία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

 

Σύμφωνα με τον Craig Federighi της Apple, «το Swift είναι η επόμενη μεγάλη γλώσσα προγραμματισμού με την οποία θα δημιουργούμε τις εφαρμογές μας για τα επόμενα 20 χρόνια και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρίσκεται παντού και να χρησιμοποιείται από όλους».

 

Το πλάνο της Apple περιλαμβάνει ότι ο compiler και οι βιβλιοθήκες της γλώσσας για το iOS, το OS X και το Linux, θα περάσουν στην κατηγορία του opensource λογισμικού το τελευταίο τρίμηνο του έτους, χωρίς να δίνονται για την ώρα περισσότερες πληροφορίες.

 

Παράλληλα η Apple ανακοίνωσε τη δεύτερη έκδοση του Swift η οποία περιλαμβάνει migrator από την προηγούμενη έκδοση, error handling model κ.α

 

Link.png Site: Apple Swift